Barnen måste få komma hem

En stor del av de ensamkommande som valt Sverige som slutdestination vet inte ens var Sverige ligger och resan hit är initierad av ”barnens” familjer.

Lennart Righard är barnläkare i Malmö och jobbade på Flyktinghälsan i Rosengård under 90-talet. Han vittnar om att det redan då fanns vad man kallar ”ankarbarn” eller ordet man använde för äldre personer, ”torpeder”. Syftet var redan då som nu, att skicka hit någon familjemedlem i syfte att dessa sedan ska få hit resten av familjen som anhöriga.

Många av de ensamkommande som nu anländer till Sverige från jordens alla hörn, är just ”ankarbarn” enligt Righard. De skickas hit av sina föräldrar och utnyttjas av smugglare på vägen hit. Han menar också att anhöriginvandring aldrig ska få komma på tal om familjen medvetet lämnar barnen i händerna på smugglare för att kunna komma till Sverige som anhöriga. Migrationsverket bör därför omedelbart införa ett stopp för denna anhöriginvandring och därmed urholka stora delar av smugglarnas verksamhet.

”…det bästa för pojkarna själva är att de så snart som möjligt får komma hem till sina hemländer, till sina familjer och vänner.”

Debattinlägget i Sydsvenskan är skriven av en barnläkare med stor erfarenhet av denna verksamhet. Jag tror att hans ord väger betydligt tyngre än journalisters och politikers tillsammans. Det är en osund politik, precis som bevisades i det tidigare inlägget om 105-åringen på flykt.

Källa: Sydsvenskan

Förövrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av den feministiska regeringen med sig.

9 thoughts on “Barnen måste få komma hem

  1. Dessa ensamkommande ”barn” har snart sagt uppnått gudomlig status men också blivit nåt slags modehobby bland den vänsterliberala PK-eliten. En alltför stor andel av dessa ”flyende” är sannolikt vilsekomna ankare utan identitetshandlingar och åldersbestämning. Berättelsernas trovärdighet, dvs ”lögnerna” blir då utslagsgivande. Antar att det i den nuvarande hysteriska vulgärmottagarivern räcker för snorungarna att bara säga Syrien, Afghanistan, Irak, Somalia eller Eritrea så är det klart!
    Visst finns det väldigt många ”verkliga barn” med egentliga asylskäl också. Problemet med Sverige är att det så kallade Migrationsverket tycks sakna kompetens att avgöra skillnaden, vi skulle lika gärna kunna kalla det Asylverket.
    Och skulle ett och annat avslag äga rum så kan de sällan utvisas då såväl identitet och hemland är okända. Om inte annat går de under jorden och hamnar i svartjobb, prostitution och kriminalitet.
    På så sätt har Sverige blivit stående världsmästare på migrationspolitik och integration.
    Fy fan, vad jag skäms, fy fan!

  2. I Ungern har man lärt sig hantera detta på ett extremt bra sätt. Även de har fått dessa baaarn men ungersk lag säger att under 18 år har mindreåriga skall sättas under bevakning eller någon form av kontroll. De är ju bara baaarn och kan inte dra runt överallt lite okontrollerat.
    Dessa barn hamnade i statligt kontrollerad barnhem med skola, full försörjning, (utan fickpengar), sjukvård m.m. Har samma rättigheter och även skyldigheter som ungerska barn.
    De flesta har lämnat frivilligt Ungern och Ingen vet var de har tagit vägen….
    Kanske i Sverige?

  3. Tveksam till att någon av dessa så kallade barn kan peka ut Sverige på kartan. Men likt förbannat hittar dom hit!

  4. Nu är det för sent, de inte borde släppas in i landet, hela Europa skrattar av naiva Svenskar som öppnar sin hjärta. Som man bäddar för man ligga.

  5. Då får jag vurma de äldre…Borde det inte vara straffbart,att tvinga en 105-årig att konka i väg till fots 400 mil genom olika länder,och genomleva bergbestigningar och simturer över vida hav… Strapatser som jag inte anser vara humanistiska.

  6. Men de är hemma här, i Sverige. De är Potatisansiktets svarta jugend, väljare, pålitliga jämlikar i en nära framtidsregering. Oja er inte nu igen ….

Kommentera