Färdtjänsten försämras medan asylsökande får buss och gymkort


Färdtjänstnämnden i Göteborg sammanträder i dag med anledning av ett förslag som kommer att slå hårt mot rörelsehindrade med rätt till färdtjänst. Framför allt kommer detta drabba rörelsehindrade utan arbete, men också yngre brukare som vill leva ett aktivt liv och ta del av stadens utbud. Förslaget innebär stora prishöjningar och begränsningar i antalet berättigade resor samt regler för detta.

Här är några punkter som uppmärksammats av De Handikappades Riksförbunds Göteborgsavdelning:
• Avgiften för enkelresa kommer höjas från nuvarande 35 kr till 50 kr
• Avgiften för månadskort kommer höjas från 580 kr till 750 kr
• Max antal enkelresor som kan beviljas för personer som endast kan resa med Färdtjänst kommer sänkas från 520 till 312 resor per år
• Månadskort får endast användas till arbets- och studieresor eller så kallade dagvårdsresor (övriga resor räknas som enkelresor och debiteras därefter)
• Extra avgift vid trappklättring
• Det kommer inte vara möjligt att resa nattetid måndag-fredag mellan kl. 00-05 eller lördag-söndag mellan kl. 03-05

-Pettersson har full förståelse att det måste sparas, men vad är det som kostar så mycket att vi inte kan ge de svaga i samhället ett värdigt liv när vi har råd till busskort och gymkort åt asylsökande…

ja, ja…jag vet att vi inte ska ställa grupper av människor mot varandra men det är just det våra politiker och i förlängningen de som röstar på sjuklöverna gör.

Länk


11 responses to “Färdtjänsten försämras medan asylsökande får buss och gymkort

 • Stenbock

  Petterssons granskning av Absurdistan intresserar allt fler.Alltså inte enbart
  oss bondläppar och mindre begåvade,ur äldre generationen män.
  Just nu har bloggen över 500 besökare.Under förmiddagen har dessutom 36 olika besök från PK-organ (hat/hetspressen) däribland skitblaskorna X-pressen och Aftonslasken tittat in,för att finna sanningar som kan vinklas på dagens löpsedlar.
  Inte nog härmed ”Rikspolisstyrelsen”,Kriminalvården,Skattemyndigheten och Försäkringskassan intresserar sig också,genom att hela 49 gånger tittat in på Petterssons blogg :).
  Att SÄPO och andra polismyndigheter har intresse inser jag,eftersom man troligen söker finna hatiska kommentarer från EXPO och el. andra vänsterextrema grupper.
  Men vad Kriminalvården och FK söker efter,får någon av er andra söka klura ut !
  Kanske så enkelt att medarbetare söker dagens nyheter utan censur ?

  Gilla

  • Joy

   Nja, de letar väl efter oss kriminella rasister som ska in i register och sedan på läger för hjärntvätt. Det är nästa steg då de inte lyckats tysta oss med att ge sig på oss på olika sätt, hot, förtal, avsked från jobb och fackuppdrag osv. SÄPO måste ha något att göra, det är ju Mona Sahlin som ska ta hand om muslimer med lust att mörda.

   Gilla

 • Hönsmamman

  Budgetering går ut på att sortera och gruppera och väga det ena mot det andra.

  Gilla

 • Peter Jacobsson

  ”Vi får inte ställa grupp mot grupp” kacklar de styrande, Men det är just det som de styrande gör. En grupp får försämringar en annan får förbättringar, en grupp lever på kanten till fattigdom en annan slänger man bidrag/pengar på. En annan grupp får stå i bostadskö i 15 år, en grupp får lägenhet direkt. Så där kan man visa hur politiker ställer grupp mot grupp gång på gång, sedan skyller man på SD när vanligt folk, som drabbas, protesterar.

  Gilla

  • Trodé

   Politikers uppgift är att göra avväganden mellan olika grupper. Det gör de i fördelning av anslag till olika nämnder och nämnderna för olika uppgifter om dess ansvarsområde.
   Prat om att inte ställa grupp mot grupp är nonsens – ett sätt att komma undan ansvar.

   Gilla

  • eva

   ”Vi får inte ställa grupp mot grupp”. Du tog orden ur munnen på mig eller texten från tangentbordet(?). Detta mantra kombinerat med ”allas lika värde” gör mig spyfärdig!
   Sätt det i relation till den verklighet kommuner har för att få allt att gå ihop.
   Hjärnorna hos de styrande sitter inte ens emellan benen längre utan har helt flugit sin kos.

   Gilla

 • JEX

  Ja ja.. Dom tar igen det sjukpensionärerna fick i höjning (ca 100kr/mån) med råge och lite till. För djävligt .. Avgå Löven du skiter i sjuka , gamla,Svenska ungdomar och resten av Svenska folket.

  Gilla

 • Björn

  Härliga ”rättvisa” gamla Sverige förnekar sig inte! Slå på de svaga och hjälp snyltgästerna! Fy fan!

  Gilla

 • Stenbock

  Allt ur vårt gamla hederliga system försämras…Orsaken känner vi alla till.
  I Exponerat har man just ett intressant utdrag från en lokalblaska i Hälsingland.Kan detta möjligen vara en av orsakerna till,att landet står inför sitt katastrofala slut ?:
  http://www.exponerat.net/barnen-langtar-till-skolan/

  Gilla

 • Jens Myller

  Ett annat problem som kanske inte folk tänker på när man ger invandrare bostäder, körkort, gymkort, gräddfil till arbetsmarknaden med mera är att dom kommer alltid vilja gå före svensken i alla avseenden. Får dom inte som dom vill när dom har blivit vana att få allt så börjar dom gråta, bli aggressiva. Egentligen gör man en björntjänst när man skämmer bort människor.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: