Mer än mat och dans

Johan Westerholm driver en av de mest läsvärda bloggarna på nätet. Hans senaste alster kanske är den viktigaste han skrivit hittills.

Westerholm må vara socialdemokrat och hysa stort agg mot SD, men hans erfarenheter, kontakter och välskrivna inlägg gör det mer intressant att besöka hans blogg än de allra flesta. Hans senaste inlägg, ”Mulitkultur är mer än folkdans och mat”, borde läsas av alla som kämpar med integration och förespråkar öppna gränser.

Alla har vi väl sett och hört att det naiva Sverige möter diverse integrationsproblem med arrangerade fester där de nya svenskarna får tillfälle att visa sitt lands folkdanser och bjuda på mat med svåruttalade namn.

Johan Westerholm pekar på att en folkgrupp inte bara bär med sig danser, kokkonst och olika klädkoder, man bär också med sig värderingar i form av fördomar och förtryck. Det senaste inlägget bygger mycket på den text som Erik Helmersson fick publicerad i DN igår och som beskriver hur kristna minoriteter i Mellanöstern nu fördrivs, underkuvas och i många falla tvingas konvertera till islam.

Svenska medier som allt oftare väljer bort en saklig nyhetsrapportering i migrationsfrågor och övergår till opinionsbildning, har förvisso tagit upp några fall där importerade fördomar och förtryck offentliggjorts, men vill man läsa mer om verkligheten måste man vända sig till internationella.

Tyska medier rapporterar exempelvis om allt fler konflikter både landets asylboenden och med en rad olika etniska grupper samlade på små ytor bubblar konflikterna från deras hemländer upp. Främst är det antisemitismen som synliggörs, vilket också visat sig i Sverige där den understöds av politiker från främst vänster. Hillevi Larsson (S) visade i veckan att Socialdemokraterna har svårt att skaka av sig stämpeln som ett antisemitiskt parti.

Johan Westerholm pekar på FN:s andra kapitel, första paragraf, som säger att asylsökande och flyktingar har att leva efter värdlandets lagar och regler. Hur det ligger till med det borde var och en fundera över.

Migrationsverkets prognos för årets asylmottagande känner vi till, 190 000 och det är främst människor från länder i just Mellanöstern. Nästa års prognos är förstås svårspådd så här i slutet på 2015, men de 135 000 man nämnt kommer inte att hålla om man ska tyda gränspolisens uppgifter.

Hur det kommer att se ut på svenska asylboenden och senare ute i samhället, när grupper med helt andra kulturer och värderingar anländer i stora skaror är något politiker och myndigheter bör ta tag i redan nu och precis som Westerholm skriver, så bör Sveriges regering och riksdag se till att hjälpa dessa individer att finna ett land där deras värderingar hör hemma.

De sista orden i Johan Westerholms text är tänkvärda:

”Vi tar emot människor som flyr för sina liv. Det vore obegåvat att inte redan nu börja markera att vi inte tänker skapa en ny situation där människor måste fly för sina liv.”

Källa: Ledarsidorna

Erik Helmerssons text i DN kan du läsa här.

Bara för att förstå att vi redan importerat konflikter och osunda värderingar, kan vi ta dessa tre exempel från vårt förut så homogena land och fundera ett tag om multikultur verkligen är så bra och om man kan rädda ansiktet genom uppvisningar i folkdans och middagsbjudningar med exotisk mat.

Efter Uppdrag Granskning reportage om antisemitismen i Malmö visades en sida upp som ”antirasister”, politiker och journalister försökt och fortfarande försöker dölja. ”…det största hotet riktade mot judar i Sverige kommer från återvändande jihadister.” SVT

Kristna asylsökande tvingades fly asylboende efter hot från muslimer. DN

Homosexuella tvingas lämna förorterna p.g.a. importerade värderingar. SVT

Förövrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av den feministiska regeringen med sig.

 

 

6 thoughts on “Mer än mat och dans

  1. Jag tycker Westerholm har fel när han skriver ”vi tar emot människor som flyr för sina liv”.

    Man kan faktiskt inte ”fly för sitt liv” hur många mil som helst i säkra länder.”Fly för sitt liv” upphör i första säkra land och det är inte Sverige som är det första.

  2. Reblogga detta på extraval2015 och kommenterade:
    Vi tar emot människor som (kanske) flyr för sina liv. Det vore obegåvat att inte redan nu börja markera att vi inte tänker skapa en ny situation där människor måste fly för sina liv.

  3. Har läst ledarsidorna till och från under ett års tid. Har inte märkt något SD hat däremot sågas ju sossarna vid fotknölarna dagligen.

  4. Om jag inte är helt ute och cyklar är Johan Westerholm son till Barbro Westerholm, en ”liberal” som ställt till med mycket för svenska folket.

    OnT: Vad Westerholm missar är att SD plockat upp stora delar av den politik som S lämnat då man gick ifrån att vara en folkrörelse till att vara inkubator för politiska broilers.

  5. Han håller fast vid sin fantasi som han delar med sin statsminister, folk har andra alternativ än att ta sig till Sverige. Trist att denna karl är en sanningssägare för sd- folk. Några kloka ord förlåter inte öppna lögner hos karln.

    Tyvärr måste man skala av floskler och man kan hitta några guldkorn. Resten är skräp som passar på sophögen.

Kommentera