Varför har kriget i Syrien 50-dubblat antalet ensamkommande från Afghanistan herr statsminister?


INVANDRINGEN. Sverige tog 1990-2010 emot i snitt tagit emot ca 500 asylsökande per vecka. Nu kommer över 9000 per vecka enligt Migrationsverket. 

Så varför har söktrycket nästan tjugodubblats sen år 2010? Regeringen insisterar att det är tillfällighet och en naturlig följd av kriget i Syrien, trots att två tredjedelar överhuvudtaget inte är från Syrien och många av de syriska medborgarna har bott i andra länder innan de ”flydde” hit. 

Förra året sökte 3000 asyl från Afghanistan. Trots oförändrad antal döda i konflikten i Afghanistan kom det 2300 från Afghanistan förra veckan. Hur exakt har kriget i Syrien 40-dubblat söktrycket från Afghanistan på några månader? Vet du statsminister Stefan Löfven?

Förklaringen är enkel. Schengen outsourcade Sveriges gränsskydd till EUs externa gräns, vilken nu har kollapsat. Sverige har rört sig mot fri invandring med Syrien, Afghanistan, Eritrea, Irak och Somalia. För första gången kan de tiotals miljoner i dessa länder som med rådande praxis har asylskäl relativt enkelt ta sig till Sverige, vilket många gör. Hade man tagit bort gränsskyddet och gjort asylpolitiken generösare på 80-talet, 90-talet eller 2000-talet hade exakt samma sak hänt, från delvis andra länder.

De asylsökande är från länder med krig eller förtryck, Sverige ger inte asyl till alla. Men det har alltid funnits länder med krig eller diktatur. Världen har inte fler som dör i krig 2015 än efterkrigstidens snitt utan snarast färre. Att Sverige inte har upplevt detta tidigare beror på att Sverige inte ger inresevisum till de från länder med asylskäl, som stoppades av gränsskyddet från att ta sig till Sverige. Nu kan många göra det, och därför kommer alltfler.

De som förstår detta inser att dagens läge fortsätter tills antigen Sverige eller EU återinför gränsskyddet. Det finns runt hundra miljoner medborgare från Syrien, Afghanistan, Eritrea, Irak och Somalia, underliggande söktryck kommer inte att ta slut. Dessutom uppstår konflikter och förtryck i nya länder. Sverige har just nu svårt att skaffa boende, men genom tältläger och andra praktiska lösningar är det fysiskt möjligt att fortsätta ta emot hundratusentals. Statsskulden är låg och det går att fortsätta finansiera asylmottagandet i flera år.

Med undantag av förändrad gränspolitik på EU-nivå finns det inget externt som kommer att stoppa en utveckling som i grunden inte beror på externa faktorer. Även om kriget i Syrien skulle ta slut är 2/3 av de asylsökande inte från Syrien. Krisen har orsakats av svensk och europeisk policy, och kan bara stoppas med reformer av svensk och europeisk flyktingpolitik.

Ovanstående delvis från Tino Sanandajis Facebook

Förresten hörde Pettersson för några dagar sedan Migrationsmininster Morgan Johansson i SVT: ”Ökningen av antalet asylsökande beror på kriget i Syrien och Irak”

Migrationsverket säger: ”Afghaner största gruppen asylsökande de senaste sju dagarna”

Hur många utanför SVT och S tror fortfarande att regeringen vet vad de sysslar med eller bor det många afghaner i Syrien och Irak?

2015-10-20_2009

Afghanistans samlade statsbudget var förra året ungefär 45 miljarder kronor, inklusive utländsk bistånd. Varje ensamkommande kostar ungefär en million kronor per år. Snart kommer ensamkommande från Afghanistan få mer resurser än Afghanistans samlade statsbudget.

Förra året kom drygt 1500 ensamkommande från Afghanistan, redan det en hög siffra. Förra veckan kom ca 1400 ensamkommande från Afghanistan. Enligt UNAMA är antal som dör av våldet i Afghanistan i år samma som det var förra året. Har någon gett en förklaring på hur exakt kriget i Syrien nästan femtiodubblade antal ensamkommande från Afghanistan?


5 responses to “Varför har kriget i Syrien 50-dubblat antalet ensamkommande från Afghanistan herr statsminister?

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: