Jorden från rymden

VETENSKAP. Idag öppnade Nasa en ny webbplats där vi kan se hur vår planet ser ut från ett avstånd av 1,5 miljoner kilometer från jorden.

Bilderna som den amerikanska rymdstyrelsen bjuder på tas från rymdobservatoriet DSCOVR (Deep Space Climate Observatory). 

Nasa Jorden

DSCOVRs ändamål är att hålla ett öga på solen och utbrott på dess yta. Men satelliten håller också flera ögon mot jorden så att forskare kan mäta förändringar i ozonlagret, molnvariationer, vulkanutbrott och klimatvariationer över tid.

Satelliten tar bilder av vår planet som läggs ut varje dag med någon dags eftersläpning. Ni kan titta på Nasas webbplats, fast det går inte att se några detaljer

Några detaljer går knappast att se och den som letar efter Sverige blir varse att vårt land ligger så långt norrut och är så litet så det knappt syns.

-Pettersson tycker att statsministern och utrikesblondinen borde tänka på det när de spelar humanitär stormakt…

3 thoughts on “Jorden från rymden

  1. Upp med musslorna i rymden o fråga om dom fortfarande tror på sin Gud när dom ser jordklotet från ovan.

  2. statsminister och blond utrikesminister ? Nej inget annat än Landsförrädare och grovt kriminella mördare anser jag. 15.000 Svenskar dör av svält i Sverige varje år. Den som ger sin röst på sju klövern är rasister precis som sju klövern är.

Kommentera