500 asylsökande på cykel från Ryssland

INVANDRING. Polischef Ellen Katrine Hætta i Østfinnmark säger till Sør-Varanger Avis att det finns människor med ryskt medborgarskap bland de 500 asylsökande som kommit de senaste veckorna. 

– Det är många som vi har tagit som vi kunde ha skickat tillbaka som dag om lagen hade tillåtit det säger polischefen.

Polismästaren hoppas och tror att de ytterligare 24 extrapolis hon fått kan hjälpa till. Hon säger också att hon hoppas Utlänningsverket (UDI) sätter upp ett kontor i södra Varanger att påskynda behandlingen.

Finland upplever inte samma inflöde från Ryssland vid sina gränsposteringar, och Norges utrikesminister Brende (H) bad om en förklaring om detta när han träffade Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov i förra veckan.

– Jag frågade Lavrov en rapport om orsaken till det nu kommer så många över gränsen till Norge, sade Brende NTB torsdag.

 

I torsdags rapporterade TV2 att den norska polisen har avslöjat fler grova brottslingar som låtsas vara flyktingar och vill bosätta sig i Norge.

– Vi har arresterat och fängslat en del, och snabbbehandlade fem stycken som vi har skickat tillbaka på cykeln över Storskog, sade polismästare Hætta som även upplyste NRK att en av de gripna avsåg en dömd mördare och hans familj. Hon fruktar dock att det har kommit brottslingar i flyktingströmmarna över Storskog.

– För mig verkar det uppenbart att de kriminella alltid kommer att utnyttja svagheter och det system vi har haft i Storskog har till nyligen varit relativt svag, säger polismästare Hætta.

-Pettersson antar att det bara är Norge som drabbas av att grova brottslingar tar sig över gränsen för i Sverige har vi järnkoll. Förresten ser cyklarna fina ut och männen välmående…

ABC Nyheter

2015-10-19_1256 2015-10-19_1301

15 thoughts on “500 asylsökande på cykel från Ryssland

  1. Förr sände östaterna ut tavelförsäljare för att samla information. Nu kan man sända migranter och få dem försörjda.

    • När man tittar på länkens bilder inser man,att det finns antingen oerhört många människor med ”öppna hjärtan” alternativt en stor del av tjuvar,som lämnat kvar delar av rovet !

  2. Tyvärr kan jag inte zooma bilder så bra att man kan läsa vad står på cyklar…
    men jag tror inte att de är stulna iaf.
    Det går bra att köpa begagnade av rysktalande som bor här…
    Förresten det är därför efterlyser jag och alla mina landsmän brottsstatistik efter etnicitet och per capita så ni kan se att det är i övrigt helt normala
    människor som söker sig hit.
    Begriper inte varför svenskarna envisas att inte föra sådan statistik så alla kan se vilka folkslag är mer benägna att begå ett eller annat brott….

  3. Det tog för mig och barnen längre än 4 år att få permanent UT istället för tillfälligt/tidsbegränsad.
    Med årsinkomster >650 000, fast egendom, bostadsrätter, inga betalningsanmärkningar, fanns ej i brotts-och misstänksregistrar…osv
    och ändå fick jag förtur pga mitt tredje barn som är svensk medborgare…
    Annans skulle jag kanske vänta ännu länge…

    Det är ju svårt för sådana som jag (vi är hundratals men ingen media skriver om oss) att begripa varför flyktingar tilldelas permanent UT och därfeter medborgarskap utan några som helst prestationer från sin sida och är även berättiga att begå brott utan några som helst bestraffningar i form av indraged/icke-beviljad medborgarskap.

    Man har också mage att snacka om alla människors lika värde…
    Skäms hycklare….

  4. Plus får man också ställa sig (med samordningsnummer) i bostadskö (stockholms stads bostadsförmedlingen) och ha hyresrätt om man har bra inkomst.
    Min första kontrakt ( det var korttidskontrakt) fick jag när jag hade bara just samordningnummer men inkomst över 35 000kr som personlig assistent.
    Ingen hade ens tanke att kontrollera om jag vistades legalt i landet…
    Inklusive arbetsgivaren…

    Sverige-paradis för illegaler och asylsökande som vill jobba…
    Redan som asylsökande köpte jag min första (köpte tre i övrigt) bostadsrätt men fick näbben av bostadsrättsföreningen att ställa den på mitt namn…

    Och jag var inget undantag men snarare regel.
    Det har alltid funnits många från våra länder som trodde att det går att förtjäna att bo i Sverige genom jobb behärskande av språket hyfsad integration mm men icke!
    Sverige behöver inte oss…
    Kommer ihåg vad jag kände när den tanken slog mig för första gången…(fick en massa bekräftelser efteråt)
    Godhemsnarkomaner kan inte känna sig goda generösa medmänskliga osv med sådana invandrare som vi..
    vi behöver ej eran omhändertagande vi är driftiga självständiga och målmedvetna…
    och jag trodde på fullaste allvar att det pratades om oss som ” pensionsräddare”…
    Vad naiv jag var…

  5. Ha ha ha Pettersson!
    Tror du att våra män i Ryssland är magra och fattiga?
    Visst finns det sådana såklart men de har ingen lust/råd/ork ta sig till ett annat land för att tjäna pengar (det är därför har Sverige och just Sverige så många asylsökande från Ryssland/Ukraina/Vitryssland)
    Till skillnaden från sk ”flyktingar” har vi ingen chans att får UT som asylsökare men det gäller att vistas lagligt i landet under handläggningstiden (i regel några år, i mitt fall var det 2 år) få undantag från kravet på arbetstillstånd från Migrationsverket få samordningnummer hitta jobb och bara bo här och tjäna pengar.
    Plus betalar Migrationsverket 1800kr/mån (60kr/dygn) för vuxen under alla dessa år plus 1500kr/mån för varje barn (om man inte meddelar att man har ett jobb).
    2 år som asylsökande efteråt 4 år illegalt , därefter 2 år igen som asylsökande osv…. Om man har barn så får man i regel UT efter år 2+4=6 år. Om man är utan barn så kan man under alla dessa år antingen hitta någon att bilda familj med eller hitta någon att betala för skenförhållandet.
    Eller tredje variant- övertyga arbetsgivare att ordna arbetserbjudande eventuellt betala för det.
    Så ser ut vägen till svenskt UT för medborgare i Ryssland Ukraina Vitryssland Burjatija osv.

    • Tack för din information Maja…Tydligen är man i Absurdistan inte så intresserade av människor från forna Sovjet ! En annan fråga till dig, är det ryska cyklar på bilden,eller det fordon som tidigare stulits i väst via maffian ? Att jag ställer min fråga har sin grund i,att jag bott som du kanske vet många år,såväl före som efter murens fall i Berlin.Där om ingen annanstans,fick man uppleva vad rysk maffia innebar bl.a på. Kantstrasse mitt i stan.

      • Det är ett av Berlins största affärstråk..En gata som efter murens fall,nu helt behärskas av ”ryssar”.Sedan förekommer där mycket hemska saker typ mord,kidnappningar och annat som förknippas med ryska maffiosis….Med risk att kallas judehatare är det dock,till stor del denna grupp,som tagit hand om gatans affärsliv.Åker du dit ner kan du klarar dig bättre på ryska (än andra språk),på den kilometerlånga gatan.

      • Vad beträffar länsa affärer,kan jag informera dig om att denna grupp,som sysslar med sådana saker….kan länsa allt under en natt.För några veckor sedan länsades en hel butik med nya motorcyklar,i östra delen av stan.I östra delarna av Brandenburg,(nära polska gränsen) får butiker,lantbrukare och åkerier ha vakter på nätterna,för att skydda sina fordon.Likväl försvinner stora grävmaskiner,och hela nya lastbilsekipage.
        För c:a ett halvår sedan stal man i Berlin i ett låst,och som man trodde säkrat förvar,fyra eller fem lyxbilar i mångmiljonklassen,under några nattimmar.
        Så du ser,att dessa organisationer har specialutbildade trupper !

Kommentera