De hemlösa har fått nog


I dessa dagar när asylsökande lovas mat, tak över huvudet, fri vård, fri tandvård, pengar på kontot och tiggare från Rumänien omhuldas av både artistelit, medier och godhetsapostlar, finns en grupp som alla verkar glömt bort. De hemlösa svenskarna.

I Sundsvall har de hemlösa fått nog och nu demonstrerar de för att få sina röster hörda.

Det råder en motsättning mellan tiggande romer och hemlösa svenskar. Åke, en av de hemlösa i Sundsvall, berättar att han blivit trakasserad och rånad av tiggande romer. Mona, en annan av de hemlösa, berättar uppgivet att romerna får både bajamajor och husvagnar, men de 300 hemlösa svenskarna i Sundsvalls kommun får ingenting.

Två personer som stöttar Sundsvalls hemlösa vädjar till de styrande om att visa samma empati för dem som man gör för de tiggande romerna.

I Sverige trycks nu allt fler längre bak i kön. Arbetslösa, bostadssökande, fattigpensionärer, sjuka, ungdomar och nu också de allra mest utsatta.

Var är artistmiljonärerna, vänsterorganisationerna och medierna med sina insamlingsgalor, upprop och manifestationer?

Källa: Sundsvalls tidning


44 responses to “De hemlösa har fått nog

 • Plura

  Hade jag hetat mohammed hade jag inte bott i trappuppgångar. Fy fan
  Kommer rösta på sd såklart.

  Gilla

 • Jimmie

  Är arbetlös under omskolning pga arbetsskada.. Jag har god hjälp så sluta städa SD propagandan nu de e paptetisktk

  Gilla

 • Jimmie

  Uppfyller dom socialenskrav för bidrag och med det bostadshjälp mm har dom inga problem som svenskar… Men visst kan man klaga till folk som ej läser på fakta

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Mickael jag vill verkligen hjälpa alla. Tro inget annat!

  Gilla

 • Bo

  Det finns ett stort mörkertal. Dessa svin som styr i samhället är totalt känslokalla gentemot bośtadslösa. De har vetat om problemet i många år och man påstår alltid att de är knarkare, alkolister och mentalsjuka.Även om man är nykterist och skuldfri är det svårt att få lägenhet. Även om det skulle vara så så anser jag att bostad först borde gälla. Det är svårt att förklara för en blind hur det verkligen ser ut speciellt när de helt plötsligt blir seende eller blundar de bara? Nu ska man helt plötsligt trolla fram bostäder åt 150000 om året. Inte åt bostadslösa, studenter, nyskilda, människor som flyttar tillbaka till Sverige, ungdomar som vill flytta hemifrån. Tror de inte att det är kallt på vintern för bostadslösa? Gnälliga flyktingar klagar på att det är 15 grader. Nu skall det ordnas jobb åt dessa men alla arbetslösa skiter man i. Likaså pensionärer, sjuka och alla andra som inte passar in i PK Sverige.Fy Fan

  Gilla

  • Michael

   Har du fått mens eller? Systemet för pensionärer, stundenter med mera är fortfarande det samma som förr. Tycker att det är helt sjukt att man jämnt klagar på flyktingar. Om du har alltid bitt i ett varmt, tvingas fly ditt hem och sen hamna i ett land med en kyla som jag själv knappt orkar med så är det väl inte så jävla konstigt att man klagar? Tänk lite människa. Klaga istället på att Sverige intw hanterar det bättre. Skyl inte på flyktingarna.

   Gilla

   • Mikael Holmgren

    ”Om du har alltid bitt i ett varmt, tvingas fly ditt hem och sen hamna i ett land med en kyla som jag själv knappt orkar med..” Ingen ”hamnar” i Sverige, de betalar sig hit och det är en mycket välorganserad rörelse från Sundsvall I norr till Ystad i söder… Sluta vara så förbannat naiv att Du tror på skitmedias version, den är som vanligt bara lögner från början till sliut. Precis som med de ”ensamma” ”barnen” som ”flyr” … de har ingen annan anledning att fly genom europa än att orsaken är att de får det bäst om de går på vår social än någon annanstans inom EU…

    Gilla

   • jockfall

    Det är väldigt synd om invandrarna. Nu har det kommit 100 mycket fattiga flyktingar till Töre där de tvingas sova på golvet i Folkets Hus. Men många går omkring utanför och pratar i sina (eller andras) mobiler. Hur har dom råd?

    Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag är idag osams med alla tre rödgröna partier. Orsak: Jag har krävt saker för utsatta svenskar. Dom brukar säga att ställ inte svaga grupper mot varandra. Det håller jag med om men avslutar med en fråga till dom rödgröna partierna: Varför gör NI DET DÅ?

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Kan vi inte hjälpa svenskar som har det svårt bör vi inte hjälpa utlänningar heller. Hur många psykiskt sjuka lever inte i misär. Vakna Politiker !

  Gilla

  • Michael

   Seriöst, tänker inte du för innan du skriver? Ska vi inte hjlpa människor vars hem blir förstörda pga krig? Som flyr sina hem för att deras barn inte ska bli mördad? Hjärtlös befäng är du.

   Gilla

   • Mikael Holmgren

    Michael, är du verkligen så korkad att du tror på det media serverar dig? Ja uppenbarligen…skärp till dig nu fan!

    Gilla

 • Erika

  När började Svensson bry sig om hemlösa å fattiga? Hur många la ens märke till den utslagna Svensken på parkbänken innan allt detta? Ransaka er själva å avstå tex all överflöd av julfirande som snart nalkas oss. Skänk alla dessa pengar å julgåvor till våra hemlösa, sjuka, arbetslösa, gamla o fattiga ist? Först då kommer jag tro på er godhet o omtanke, ja allt var inte lika självklart när hjärnan börja tänka va?

  Gilla

 • Kent

  Bara vet vad många tänker nu, är invandringens fel å ställer dessa grupper mot varandra. Det finns hjälp att få som hemlös sjuk mm i Sverige 2015. Samt finns många olika orsaker till varför folk lever som dem gör, alla är inte små offer under någon slump. Men det viktiga är att inse att Sverige har faktiskt råd att hjälpa alla å inte ställa utsatta grupper mot varandra. Om nu några ska beskyllas så är det våra politiker som lever i en annan verklighet å värld. Slösar bort våra skattepengar å skors sig själva i sin lilla skyddande bubbla.

  Gilla

  • Mikael Holmgren

   Det är inte Sveriges uppgift att vara socialbidragsgivare till alla möjliga utifrån kommande lycksökare, för det är vad de allra flesta är. Alla länderna i östeuropa har egna socialkontor, ingen tvingar dem hit mer än deras egen girighet, för på tiggeriet i korkade naiv-sverige lever de MYCKET bättre än om de stannar kvar, ja det handlade om tusentals kronor per dag i början när så stor andel av svenskarna var så blinda och blåögda att de faktiskt trodde på medias lögner. Allt fler vaknar upp nu..

   Gilla

 • Grune

  Sverige har inte varit i krig på flera hundra år, aldrig haft inbördeskrig, men nu står vi bara månader från ett inbördeskrig som kommer att skörda mängder av liv, bland annat hela regeringen.

  Gilla

 • Goran

  Det enda en grupp som de hemlösa kan göra för att få till en förändring är att demonstrera, helst se till att utländsk media observerar missförhållanden.
  Det finns en sak som svenska politiker är känsliga för och det är när utländsk media skriver om missförhållandena, mot en svag grupp som nu de hemlösa och jämför dem med asylinvandrarna och anhörighetsinvandrarna och deras förmåner.

  Gilla

 • Kommendanten

  Staten är mycket duktiga och driftiga på att hjälpa ”någon annan”, i synnerhet om denna ”någon annan” är en EU-migrant eller en muhammedan.

  Däremot är de inte lika duktiga och driftiga på att hjälpa sina egna landsmän, i synnerhet de svaga, gamla, behövande och etc.

  7-klövern är inget annat än hycklare. PUNKT!

  Gilla

  • Grune

   Tänk om svenska staten lade ner en tusendel så mycket på Sverige som på invationsstyrkorna, då börjar det kanske bli någotsånär drägligt i detta djävla land.

   Gilla

 • Birgitta Bertilsson

  Betelskeppet gör i alla fall ett gott arbete, men det behövs mera av detta.

  Gilla

 • TheMinimizer

  Invandrarna har bara haft oturen att födas i fel land.

  Svenska hemlösa däremot, har sig själva att skylla.
  Eftersom de är födda i världens bästa land, måste allt vara deras egna misstag.

  Gilla

 • Björn

  Har lyft denna fråga flera gånger d.v.s. de 34000 hemlösa som varje natt inte vet om de har tak över huvudet. PK Sverige skiter fullständigt i dem!

  Gilla

 • Helena Karlsson

  Immigranterna erbjuds åtminstone tält.

  Gilla

 • malmobon

  Stadsmissionen i Malmö hjälper hellre tiggare och migranter än svenska hemlösa. Ingen granskar dessa. En kassa på 71 miljoner.

  Gilla

 • Involuntarium

  Sundsvalls kommun sparar på vikariekostnader i barnomsorgen! Inga vikarier får tas in om någon arbetstagare är sjuk har semester eller annan ledighet! Vikariekostnaderna gör att verksamhetsområdet drar över sin budget och ett sätt att spara är att stoppa vikariekostnaderna!

  Beslutet innebär att brukar säkerheten sätts ur spel, större barngrupper på färre antal vuxna innebär ökade skaderisker för brukarna!

  Konstigt att etablissemanget aldrig lyckas koppla begreppen handling och konsekvens! Det finns pengar men etablissemanget lyckas alltid göra fel prioriteringar!

  Detfinns pengar ca 40 000 000 SEK för att rusta ett väl fungerande torg men inte resurser för att säkerställa en trygg och säker barnomsorg!

  Hur länge till ska pappskallarna få sitta i orubbat bo?

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Antingen ska ”eliten” ha betalt i kontanter eller godhetspoæng,
  hemløsa svenskar ger varken eller hos monstren

  Gilla

 • Involuntarium

  Romernas tiggeri grov organiserad brottslighet och ingenting annat! Det har vid flera tillfällen uppdagats att tiggeriet är organiserat med huvudmän!

  Frågan är om det inte föreligger grovt skattebrott? Eftersom att det organiserade tiggeriet bedrivs som näringsverksamhet, borde det då inte beskattas på samma sätt som näringsverksamhet? Det kanske är så att det saknas en SNI-kod för just näringsverksamheten tiggeri? Det borde var en enkel match för Skatteverket att ta fram en SNI-kod!

  Tydligen har tiggeri blivit ett yrkesval i länder som Rumänien, Bulgarien med flera! Tiggeri måste var något av det mest lukrativa som dessa människor sysslar med för sin och familjens försörjning, dessutom lever huvudmannen gott på tiggarens pengar!

  Fast det kanske är så att det är så synd om romerna så de står över all lagstiftning både svensk och europeisk!

  Det är dags för PK-patrasket att börja tillfredsställa de svenska medborgarnas mest basala behov! Det borde vara prioritet nummer ett.

  Uppenbarligen är människovärdet olika beroende på var ifrån man kommer! En svensk har inte annat värde än som skattebetalare!

  Käns som om sista droppen som får bägaren att rinna över har passerats med råge!

  Gilla

 • Observator X

  Sundsvalls Tidning kände väl att de behövde kompensera, lägga lite motvikt till allt de har mörkat kring osvenskarna genom åren.

  Samtidigt har ju kommunen haft problem runt socialförvaltningen med svagt och odugligt chefskap. Det har till och med tagits upp i Uppdrag Granskning.
  500 hemlösa…det är många och Sundsvall är inte alltför stort. Egendomligt.

  Gilla

 • mari

  Frånvaron skriker ut sanningen om den låtsade godheten.

  Gilla

 • Joy

  Stå på er! Vi är många som står bakom era krav!

  Gilla

 • De hemlösa har fått nog | Sveriges Politik, Invandring & Brott

  […] Source: Petterssons De hemlösa har fått nog […]

  Gilla

 • Svenne

  Gör som CIA beväpna dom

  Gilla

 • angelicaplacet

  Varför får dom hemlösa svenskarna inga lägenheter – dom förstör väl inte lägenheterna mer än många nyanlända?

  Gilla

 • Fd Socialdemokrat

  Ja var är Kjelle berka o lövet o övrigt p… Kan man undra, fy fan 😡

  Gilla

 • jockfall

  Någon hjälp av Stefan Röfven, S, är inte att vänta. Han tycks bara ha ansvar för invandrare vars hälften inte kommer från något krig.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: