Nattlig vildsvinsjakt i centrala Malmö


Polispatruller kallades till centrala Malmö efter att ett vittne sett ett vildsvin vid Pildammsparken. Även kommunens skyddsjägare kallades in.
– De har rätt kompetens för att avliva djuret. Våra tjänstevapen är inte anpassade för att skjuta djur, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Polisen

-Pettersson undrar vad polisen har för tjänstevapen som inte är anpassade för att skjuta vildsvin? De träffar ju på sådana i sitt dagliga arbete, dessutom är Malmös svin rejält beväpnade. Som vanligt verkar svinet ha klarat sig…


11 responses to “Nattlig vildsvinsjakt i centrala Malmö

 • BH

  Vi vet i detta läget att polisens tjänstvapen tydligen inte är tillräckliga robusta att skjuta med! Dessutom är vildsvin av det goda, muslimer tycker inte om svin i alla de former, så fram med fler vildsvin. Här i Halland bökar vildsvin varje natt runt flyktningeförläggningar, vi skatter dessa individer högt, somliga utfodra till o med djuren med gobitar, för att leda dom in på rätta vägen.

  Gilla

  • Stenbock

   Instämmer …Ju fler desto bättre ! Kanske en liten möjlighet att stoppa inflödet,om vi informerar muslimska lyckosökarna kring dessa orena djur,redan nere i arabvärlden ?

   Gilla

 • lofas

  In med insatsstyrkan!

  Gilla

 • Ingemar

  Det är nog riktigt att polisens vapen inte är avsedda och lämpliga för jakt av vildsvin eller dylikt, de räknas som för svaga för det!, men de kan dock troligen vara godkända för att avliva t ex skadade djur genom skott i nacken eller med pannskott! Vilket är en annan sak.

  Gilla

 • tomas mattsson

  Byt ut ordet vildsvin…

  Gilla

 • Eva A A

  Svin som svin, som sagt.
  Att vi har ett överskott av vildsvin är jägarnas fel, som inte skjutit av nyetablerade besättningar, utan vill ha dem kvar för att ägna sig åt sin årliga machojakt.

  Gilla

 • ÅMÅL

  Som djurvän är jag tacksam för att – om ett djur måste avlivas – att kompetent jägare utför det så skonsamt som möjligt för det stackars djuret.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Ja, sicket mediavrål det hade blitt om de skjutit på vildsvinen… vi som vet att man måste ha en riktig bössa för att lägga ned ett svin inser att polisen gjorde rätt; en skadeskjuten gris är lika farlig som härskarna i undre världen.

  Gilla

  • Mr Q

   Jo så är det…Förhoppningsvis väljer svinen,liksom deras anförvanter
   Rosengården i Malmö till fast boplats.
   Berikning som berikning,av mångkulturella faunan .

   Gilla

 • Blodsven

  Dialogpolisen har väl på sin höjd skumgummibatonger som vapen….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: