Sedan då? *Uppdaterat


Asylentreprenörerna täljer guld med smörkniv just nu. Finns det ett liv efter asylkaoset, kanske denna lyxtillvaro förvandlas till något de minst av allt önskar.

Johan Westerholm på Ledarsidorna tar idag upp något som vi på Petterssons berört ett antal gånger. Vad händer om och när krigen och konflikterna världen över klingar av och asylkaoset äntligen upphör?

Just nu förvandlas hotell, vandrarhem, konferensanläggningar, herrgårdar, äldreboenden, skolor m.m. till oerhört lönsamma asylboenden och ägarna till dessa kan plötsligt stoppa miljoner i egna fickor. Vad händer om Sveriges genom tiderna sämsta regering röstas bort (ju fortare ju bättre) och ägarna till dessa anläggningar ska försöka återgå till sina normala verksamheter eller om ägarna ska försöka sälja dem till andra entreprenörer?

Johan Westerholm tar upp exemplet med det fashionabla hotellet Holiday Club i Åre. I dagarna slår hotellet upp portarna för 200 asylsökande araber och afrikaner. ”Vi gör det av medmänsklighet, inte för pengar”, säger ägarna. Hmmm…..

Förutom att 200 araber och afrikaner placeras i en liten ort med dryga 1 400 invånare och allt vad det innebär när tristessen smyger sig på och stora grupper av dessa unga män drar genom byn på kvällarna, finns en annan aspekt som Westerholm lyfter fram.

Inom några veckor börjar turistsäsongen i de svenska fjällen och de asylsökande kan tvingas att flytta. Om de asylsökande nu vant sig vid lyxlivet på fashionabla Holiday Club med sina inomhuspooler, lyxiga rum, stora matsalar, gym etc, hur reagerar araberna om de kanske tvingas flytta ut i något av de tältläger regeringen planerar?

Nu kan nästa smäll komma för ägarna. Hur slitna är lokalerna efter att 200 asylsökande härbärgerats här i en månad? Kommer de välbärgade turisterna som vanligtvis brukar bo här acceptera en viss standardsänkning? Kommer ägarna hinna eller ha råd med en eventuell restaurering innan överklassen anländer för sin skidsemester? Kommer turisterna att i framtiden bojkotta Holiday Club och istället välja andra hotell i området?

Till sist väljer Johan Westerholm att ta upp ett scenario som borde oroa samhället än mer. ”Tillfälliga lösningar tenderar ofta att bli permanenta” och när det nu kommer 2 000 asylsökande varje dag kan dessa givetvis inte lämnas hemlösa och vi vet alla vid det här laget att regeringens utlovade 250 000 nya lägenheter till 2020 är som en liten piss i närliggande å. Var alla dessa hundratusentals människor ska bo, lämnar frågor som kryper sig in under skinnet som iskalla kårar.

Källa: Ledarsidorna

Länk till Holiday Club i Åre ifall ni vill boka rum eller ställa frågor till ägarna.

Här kan ni se vad som väntar de asylsökande araberna och afrikanerna. Tror ni de längtar efter ett tältläger i Kristianstad eller eller litet vandrarhem utanför Wilhelmina efter det här?

4

2

1

3

Förövrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av den feministiska regeringen med sig.

*Uppdaterat 23:23

Hotellet meddelar nu att man ångrar sig och tänker inte ta emot flyktingar. Om det är överklassen som protesterat när deras favorithotell tas i anspråk eller om ägarna möjligen läst i alternativa medier att många asylboenden utsätts för vandalisering och t.o.m. mordbrand? Kanske att Migrationsverkets ersättning på 350 kronor per person och dygn inte var tillräckligt?


20 responses to “Sedan då? *Uppdaterat

 • Falköga

  Jag trodde att det krävdes mer omdöme av en VD för en stor verksamhet.

  Gilla

 • Lena

  Det som är riktigt tragiskt är att det satans politiskt korrekta etablissemanget genom sin okunskap och naiva dårskap, föder våld i våra samhällen.
  PS : ( Det finns så många duktiga holländska unga människor ..varför är den där ett nyhetsankare ?)

  Gilla

 • Pica pica

  Tydligen missar Holiday Club 6,1 miljoner för de 44 dagarna. Stefan Carlsson gick ju ut med att han gjorde det av ”kärlek”. Ack vad desillusionerad man blir att kärlek har ett så högt pris.

  Det ryktas om att finnarna sa nej (finns på Exponerat) men vi får väl se om sanningen kommer fram.

  Gilla

 • Mm

  Kapitalet har talat, följ pengarna… Fel sorts turister göre sig icke besvär

  Gilla

 • Observator X

  Ägaren ändrade sig visst men det blir ändå inget Holiday Club i Åre för oss, de har redan gjort bort sig.

  Gilla

 • anna

  Jag kan aldrig mer bo på svenskt hotell o kommer aldrig mer ens åka på spa, för hur mycket de än försäkrar att de inte inhyst gratis asylsökare, tror jag de ljuger eller också inte vet att asylturister har haft gratis boende och uppehälle där. Trist men jag har väldigt mycket emot att hotellvistelse är gratis för vissa medan andra måste betala.

  Gilla

 • Pica pica

  I fjol när de inkvarterades i Hotel Continentals annex fick de äta i hotellrestaurangen och flera från Afrika klagade på maten. Men framför allt observerades snabbt att hotellet hade en bar. Aja, baja! Något sådant som stred mot deras religion kunde de inte acceptera.

  Kanske kommer Åre att bli torrlagt denna säsong?

  Gilla

 • Kurt

  Kanske vi som inte ha plats på äldreboende få flytta in i ställe, eller?

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Och tänk när dom skickar bilder på sitt boende till sitt hemland! Oj oj oj. Invällningen har bara börjat!

  Gilla

 • eugenecork

  ?…va bara en test, blev satt på ”undantag” en tid efter att ha
  uttryckt mig plumpt inför Pettersons vänner…FÖRLÅT!
  …skrattvatten i kombination med bloggning är inte att
  rekommendera, kan få till följd att det hoppar små grodor
  ur munnen…härligt att få vara med i gänget igen!.,)

  Gilla

 • ÅMÅL

  Snaphanen har tänkt vidare ”sedan då” angående Stockholm;

  Gilla

 • Vigor

  När jag har råd och tid att ta familjen till fjälls, med några års mellanrum, bor vi alltid i avlägset belägba enkla stugor. För vi har helt enkelt inte råd att bo så centralt och fint som på holiday club! Varför kan asylsökarna inte inkvarteras i dessa stugor istället? Det måste ju vara extremt mycket biligare för oss som betalar.

  Gilla

 • eugenecork

  ?

  Gilla

 • Hönsmamman

  400 000 arbetslösa
  Satsning – företag anställer 100 pers/företag

  4000 ftg a 100 pers kommer att lösa arbetslösheten. Men 20 nya sådana företag måste skapas varje dag i vårt land för att hålla jämna steg med det nya behovet. Det blir ca 750 nya ftg som anställer 100 pers var.

  Har statsministern en miniräknare som förskönar resultatet eller har han svårt med lågstadiematte?

  Statsministern pratar om kvotering av flyktingar från it, gr o div. Sverige har nu kvalificerat sig för den gruppen gm att uppvisa siffror liknande ovanstående kvot aktuella länder. När ska han be att få hjälp av eu med kvot fördelningen av dessa.

  Detta är en fars. Ett enda stort käbbeldrama.

  Gilla

 • Björn

  Det är många svenskar som aldrig ens skulle våga drömma om att bo så ens en natt p.g.a. att de helt enkelt inte har råd med det. Flyktingarna får bo så på skattebetalarnas bekostnad. Är det underligt att andra länder gapskrattar åt Sverige?

  Gilla

 • Nisse

  Dom kommer nog inte att axeptera en sådan standard sänkning…..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: