Syriska kvinnor: våra män är ynkryggar som flyr i stället för att skydda oss och barnen

INVANDRING. Den i USA verksamme videojournalisten Bilal Abdul Kareem har intervjuat en rad övergivna syriska mödrar och hustrur i flyktingläger i Syrien. Samtliga har behövt lämna sina hem men har ändå valt att stanna i hemlandet. De fördömer männen som flytt i stället för att stanna och kämpa. 

En kvinna säger: — Vi har en krig här. Om de drar, vem ska då befria oss? Vem ska skydda oss?

En annan kvinna berättar att hon flytt från sitt hem i västra Syrien men att hon aldrig kommer att lämna Syrien, även om europeiska länder kan erbjuda en bättre tillvaro. — Det är galet att lämna sin nation och sin familj. Vi (kvinnorna) står ut med allt för att inte lämnat landet. Det är svårare än att fly till ett europeiskt land. Mycket svårare.

En tredje kvinna tillägger: — Männen ska försvara landet. De ska stå vid folkets sida och inte bara fly.

Då kvinnan blir tillfrågad om hon har ett meddelande till de tiotusentals män som flytt Syrien för Europa svarar hon att de måste komma hem, utkämpa heligt krig och försvara fosterlandet.

-Pettersson kan inte annat än hålla med. Vi borde skicka tillbaks männen med vändande post och uppmana ynkryggarna att slåss för sitt land och folk. De kvinnor och barn som tagit sig hit kan få stanna tillfälligt. Video längst ned.

2015-10-10_0743 2015-10-10_0742 2015-10-10_0741 2015-10-10_0740

Daily Mail

 

35 thoughts on “Syriska kvinnor: våra män är ynkryggar som flyr i stället för att skydda oss och barnen

 1. Som sagts innan.
  Anser att dessa baaaarn är desertörer, då de flyr och lämnar kvinnor, barn och gamla utan att strida för dessa och för sitt land.

  De är ynkryggar och (enligt den riktiga normala lagen) desertörer, och ska då dömas för vad de är.

  I Sverige välkomnas de som baaarn.
  Tror / vet att de riktiga barnen på plats har det hemskt, och då främst när alla baaarn som kan strida för dom, har flytt med svansen mellan benen.

  Ding Dong Kokko.

 2. Fega ynkryggar??

  Nejdå, det är alldeles fel.
  De vågar ju vara så få som 3 när de ska gruppkn*lla en svennehora.
  Riktigt tuffa killar!

 3. Ja nu vet jag inte hur mycket sanning det ligger i detta men det verkar som det skulle vara sant eftersom det nästan enbart är män som kommer hit och då har jag samma undran som dessa kvinnor om vem som ska skydda dom när alla män flytt?

 4. Bilal Abdul Kareem är starkt insyltad med Al Qaeda (Al Nusra) i Syrien, men har trots det varit intervjuad av CNN etc. Dessa videos syfte är att rektrytera jihadister att slåss mot Syriska armen, och inte mot ISIS. De samarbetar ibland operativt med dem, som när försörjningsvägen till Aleppo angreps från båda sidor.

 5. Lättare sagt än gjort
  Du menar att de fattiga är kvar och du dömer dem för att vara bittra :((
  Är det inte de fattiga vi hjälper i Sverige? Du menar alltså att det är rika överlägsna som får vår hjälp? Vem är du att först döma din egen befolkning för att de inte är rika nog och sen tycker att de rika som du själv insisterat är de som kommer hit och ”leker de fattiga”. Vad i h-e är det som pågår???

  • Det är inte dom fattiga vi hjälper borde du väl veta.
   Dom sitter fortfarande kvar i lägren, sen har inte sverige pengar att hjälpa dom med bistånd.
   Läs artikel från unshc typ där sverige får skit för att vi inte längre har råd att hjälpa folk i nöd.
   För vi har inte pengar längre o hjälpa dom som sitter i skiter i lägena.
   Vakna upp snart…..

 6. Sånt skitsnack att gömma sej bakom att man inte har Utbildning o vapen.
  Att dessutom referera till finnarna under VV2 gör mej förbannad.Kom ihåg att finnarna hade INGEN utbildning och INGA vapen. Varför tror ni molovtovcocktail .. kom till??? Jo därför att det fanns inga pansarvapen!!

  MEN det fanns fanns en VILJA att försvara moderlandet till varje pris. Dom mesta av finnarna hade aldrig ens sett en stridsvagn men dom vägrade att ge upp. I desperation uppfann dom molotovcocktailen.
  Finnarna kunde valt att fly till Sverige och söka asyl men dom valde att stanna och försvara barn och kvinnor.

  Vinmonopolet hade flaskor och bensin och tjärkol fanns….det enda som fattades var MOD att smyga fram till stridsvagnarna och slänga flaskan…Flera av mina farbröder dog i kriget så kom inte med en massa svenskt ”sund förnuft snack”.
  Tack till Sverige för att ni gav vapen och förnödenheter till Finland under VV2!!!…MEN…det var finnarna som gjorde jobbet på hemmaplan!

  • No offence Ilpo
   Håller helt med Dig att dom borde kämpa ändå.
   Men med rätt stöd kan dom inte skylla ifrån sig.
   För övrigt anser jag att Finnarnas försvar under WW2 är ett exempel på vad ett folk med rätta inställningen kan åstadkomma även med små medel. För övrigt var farsan finlands frivillig två gånger så jag tror jag förstår en del.

 7. Naturligtvis måste de Syriska männen hem och försvara sitt land. Det är dock mycket begärt att de skall strida mot IS utan vapen. För att ge dom en chans att visa att dom är lika mycket män som Finnarna under WW2 måste dom få militär utbildning och vapen att strida med. Det kräver ställningstaganden från EU, militär organisation, en färdplan för återuppbyggnad, ett slags Marshallhjälp för framtiden.
  Det som förundrar mig är att det tydligen inte förs en sådan diskussion eller planering över huvud taget.

 8. Testosteron stinna hannar med svullna ballar lämnar kvinnor, barn och gamla i sticket! Åk hem och ta ansvar för Ert land och folk!

  När Ni rest hem kom-ihåg vem som är den lede FI! Det är inte Assad utan IS, framförallt ledarskapet!

  Skäggiga ynkryggar som inte gör annat än att hasa lagg och vänta på profetens återfödelse!

 9. Jag förundras över att mannen innan en minut gått, säger att männen borde komma tillbaka och slåss mot Assad.. Är det inte IS som är det stora hotet? Är han medlem i IS? Varför skall männen slåss mot Assad, när han gör allt för att utplåna IS?

  Jag vet att Assad är en tyrann, men det största hotet är väl fortfarande IS, eller?

 10. Om det blir idag krig i Sverige så kommer det inte en enda etnisk svensk kille eller tjej att stanna kvar och dö för Sverige. Alla kommer att fly direkt, bara så ni vet. Så döm inte andra! Speciellt när ni aldrig upplevt krig. Det är ingens ansvar att ta hand om andras familjer när man har sig själv och sin egen familj och släkt. Tror ni att en svensk hade gjort det?! Åk runt och fråga i stan isf. Det är lätt att säga så när man är fattig som de i videon men om du ger de pengar idag så kommer de aldrig att vara kvar där heller. Men än så länge kan de såklart vara arga och bittra för att de har blivit lämnade. Att rättfärdiga sitt hat och sina åsikter med islam och Allah verkar alla muslimer göra för folk ska ta de på allvar. Speciellt när de har skickat en islamist reporter från USAs getto för att intervjua dem.

  • Helt rätt. Det är inte Sveriges ansvar att ta hand om andras familjer eller släkert. Likt förbannat gör vi det. Varje dag går det miljarder till att ta hand om andras familjer och släkter. Jag håller med. Vi måste sluta med det omedelbart.

  • Svenska män kommer och försvara sitt fosterland med 100%. När Finland hade krig så finska män försvarade fosterlandet med 100%. Nordiska män sticker inte som hundar svansen mellan bena.

   • Ha! Det skall bli intressant att se. Vi har inte haft krig på flera hundra år o hunnit bli ganska bekväma undertiden. Vi har avskaffat lumpen o genomgått minst sagt stora nedskärningar inom det militära. Ett lätt byte för motståndaren kan man tänka. Det är kanske inte så frestande att vara med o kriga då när det väl kommer till kritan? Under natzityskland hjälpte vi tyskarna o undanhöll sanningen för folket under lång tid. Inte så smickrande om man anser att vi inte sticker svansen mellan benen. Voff, voff! http://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/sveriges-delaktighet-i-forintelsen-av-judar-och-romer

   • Hahaha vilket skitsnack! Om de blir krig här då är ETNISKA SVENSKAR dom första som kommer fly så kom inte med ditt snack om nordiska vikingar och modiga svenskar!! Sverige har varit fritt från krig i 200 år vi har blivit bortskämda vi i sverige förlitar oss på att vara neutrala och att nån annan gör jobbet samt att många av dagens svenskar tyvärr har blivit hjärntvättade hen-fjollor som saknar pungkulor! Lägg sen till att våran arme är kraftigt nerskuren finns ju knappt någon arme kvar värd att nämnas och på toppen av det statsminister och regering som är total katastrof!!! Ser mörkt ut för lilla sverige om det blir krig!….så visst dom som flyr syrien o lämnar kvinnor, barn och äldre människor e jävla ynkryggar som inte stannar kvar o kämpar det kan jag absolut hålla med om! men kom fan inte o påstå att svenskar hade gjort annorlunda om det blev krig här dom hade flytt , o då snackar jag riktigt krig! Allt annat e ren bullshit bara

 11. Vad klarar dessa muslimska kvinnor för? De väljer att följa en kultur/religion som anser kvinnor vara värdelösa så jag förstår inte varför de är förvånade.

  • Tvingas att följa den muslimska kulturen, om dom själva
   hade fått välja hade dom kastat slöjorna, tänk på att
   kvinnor inom den regionen är bara hälften så mycket
   värda som männen. Enligt mig är det precis tvärtom!

 12. Javisst det har jag sagt länge, jag blir därför förbannad
  när man här hemma försöker att jämföra med att
  finnarna gjorde likadant, Det gjorde dom inte alls,
  dom skickade sina barn till Sverige för att i första hand
  skydda dem, i andra hand kvinnorna, och blev själva
  hemma och stred mot Ryssarna, så jag håller med dom
  Syriska kvinnorna att deras män är ynkryggar, men för
  dessa skitstövlar till män är Märkesdojor och märkeskläder
  samt en Iphone mer värda än kvinnorna, och Ynkryggarna i
  vår regering hjälper dessa modiga män att gömma sig här!

 13. Det var inte den vite mannen som introducerade slaveri utan araberna som använde sig av afrikaner.
  Araberna verkar ha en tendens att överlåta åt andra att utföra saker. Utom möjligtvis våldet som de i slavarnas fall använt för att positionera dem i underläge?
  Tendensen kan skönjas i det sätt på vilket de närmar sig andra länders gränser det finns ju betydande dokumentation av beteendet som karaktäriserar dem i färd med att möta främlingar.
  I Syrien låter det ju här som om andra länder offrar livet och själva flyr de som om de hade eld i baken. Kvinnornas ilska och rädsla verkar dock inte vara lika uttalad.

 14. Jag förstår inte varför jämförelsen mellan detta arabiska kaos och andra världskriget alltid görs i debatten. Under andra världskriget försvarade männen landet och befolkningen, sände kvinnor och barn i möjligaste mån till säkrare områden. Efter kriget byggde dessa tappra upp länderna igen.
  I arabvärlden idag är det i stora drag motsatsen.
  Jag undrar också, hur vill statsmakten i Sverige att vi svenska medborgare ska agera i en situation liknande de ovanstående.
  Politikerna och myndigheterna måste börja se verkligheten som den är. Det är inte de som behöver mest hjälp som kommer hit, dessa svaga är tyvärr kvar i eländet. Ska vi kvotera flyktingarna, så gör det efter deras utsatthet, alltså kvinnor, barn och gamla i första hand.

 15. Tänk att det har jag tyckt länge, märkligt att vi skall ta emot fega krakar som övergivit de som behöver mest stöd nämligen deras barn. Kravmaskiner till så kallade män där boenden, maten inte passar. Men det är helt ok för godhetsmaffian i sverige att minska på bidrag på plats som får barn, kvinnor, gamla att svälta, frysa bara de själva får framstå som statsmän i FN, stå med nallebjörnar på perronger i Sverige. Och nu tältläger till vintern, i vårt klimat. Fast det kanske får iväg lycksökarna lite snabbare, de vägrade ju som bekant att bo i Östersunds väl fungerade militära HUS, byggda för 30graders norrländsk kyla.
  Stackars Sverige, eloge till KD gjorde det som den förvirrade och handlings oförmögna Centern borde gjort på sin stämma.

 16. Ja det är ju så att man i Syrien vet att kriget inte längre är ett inbördeskrig utan Syriens kamp mot utländska jihadister, IS, Al Nusra, Al Qaida som finansieras av Saudiarabien, Qatar, Israel, Turkiet, USA m.m. De döda på rebellsidan har sedan ca 1 år varit till 80% från utlandet främst irakier, saudier, afghaner osv. Och de flesta av dem som kommer till Europa är från dessa länder medan ca 20% är syriska män som borde vara där och försvara sitt land mot inkräktarna. Detta får vi inte veta av våra styrda medier men allt finns väl dokumenterat på nätet för den som vill veta hur det verkligen ligger till.

Kommentera