Vakter skyddar skolbarn för ”ensamkommande flyktingbarn”


INVANDRING. En idrottshall på Framtidskompassen i Trelleborg fungerar som hem åt 30 flyktingbarn. Efter att flera föräldrar uttryckt stark oro för elevernas trygghet och säkerhet övervakas hallen av väktare dygnet runt.

Barnen ska inte vistas på skolans område enligt kommunen. Skolan ska dessutom övervakas av väktare eftersom föräldrar menar att skolan inte kan garantera elevernas säkerhet och trygghet. Även vuxennärvaron utökas på skolan.

Det var upprörda känslor under informationsmötet med 200 deltagare under tisdagskvällen. lera föräldrar är oroliga och undrar om barnen kommer vara åtskilda. Det var flera upprörda röster som vill flytta sina barn till andra skolor. Flera föräldrar har hört av sig direkt till kommunen och uttryckt oro för att elevernas trygghet inte längre kan garanteras på skolan.

– Garantera kan vi aldrig göra men det gäller att göra det bästa av situationen, säger Mats Adolfsson, kommunikationschef på Vellinge kommun.

-Pettersson undrar vad det är för ”barn” som är så farliga att vuxennärvaron måste ökas och väktare anlitas för att skydda de andra barnen?

Kan det vara Stefans små söta telningar?

Från Stefan Löfvens Facebook

”Idag besökte jag ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Ungdomarna berättade om vardagen och sina framtidsdrömmar som bland annat programmerare och CEO:s. Vi pratade mycket om hur viktigt det är med utbildning, praktik och ett första jobb. Ett oerhört drivet gäng som har mycket att bidra med!”

2015-03-19_1708

Sydsvenskan


14 responses to “Vakter skyddar skolbarn för ”ensamkommande flyktingbarn”

 • Mamma

  Ursäkta? Men påstå inte att det är barn på bilden!
  Isåfall vet jag inte längre hur ett barn ser ut.
  Är själv mor till tre vuxna individer och inte såg de ut så när de var barn.
  Nä det är män runt 20-35 år. kanske tom äldre.
  Så öppna ögonen och börja se hur ett barn verkligen ser ut!!

  Gilla

 • Pica pica

  Lyssnade på regeringens beslut att övergå till stödboende för ensamkommande barn. Dessa ”BARN” är 16 – 20 år! Jag som trodde att man blev myndig vid 18 år?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Under en inte alltför avlägsen framtid kommer den medicinska vetenskapen att hitta sätt att åldersbestämma personer. Under hela sin livstid i Sverige kommer dessa ensamkommande att kunna undersökas avseende ålder och har de då ljugit om sin ålder blir det dyrt för dem att kompensera staten för bedrägerier. Mycket dyrt. Det kommer att leva med det hotet under hela sitt liv. Säg att man inom 5-10 år hittar sätt att avläsa ålder i någons DNA. Vetenskapen kommer att bringa ordning i detta.
  Ensamma barn vars familj återfinns ska skickas till familjen och inte tvärtom.

  Gilla

 • BH

  Negre bor i Afrika,- gå ner på Avenyn!

  Gilla

 • Pica pica

  De var ju inte glada åt anläggningen i Italien och var lättade att få gå på flyget. Undrar vad de tycker när de kliver av i Luleå?

  Gilla

 • Suzie

  Nåt skumt är det nog med alla dessa Eritreaner som skall dumpas i Sverige.Israel kastade ju ut ca 50 000 eritreaner.Israel gjorde en deal med Sverige om att ta över ? tusen av dessa och varför?Många Eritreaner är kommunister är det dem som landsförrädarna i makteliten vill importera tro?Inget krig inga väpnade konflikter råder i Eritrea nu,däremot förlängd värnplikt,och detta är inget skäl att söka asyl eller att få bli kvotflyktingar i Sverige. många frågor kräver svar.

  Gilla

 • Joy

  Ska de ensamkommande lära sig skick och fason innan de släpps ut, det finns barn överallt i det svenska samhället nämligen. Jag blir illamående på detta land. Skydda barn med väktare, varför ens släppa in folk i Sverige som befolkningen måste skyddas emot.

  Gilla

 • Ahmed

  Varför hör man inte den förbannade diktatorn isaias afewerkis röst! Han hörs och syns knappt, förresten var tog dawit isaak vägen, han var ju välutbildad? Har Sverige bytt ut honom mot inkompetenta eritreaner som skär halsen av oskyldiga i varuhus?.

  Gilla

 • Ahmed

  Det är väl afwerkes folk som flyr Eritrea, de är en majoritet av alla flyktingar efter afghaner.

  Gilla

 • Lena

  Fler oändligt många fler afrikaner, varför i helvete !
  http://www.liveleak.com/view?i=2ff_1444387388

  Gilla

 • Trynbald

  Det enda barnet på bilden ovan är han näst längs till höger.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  NU SKA NI NOG VAKNA 87:AN!!! Detta är inga dunungar som Stefan Löven välkomnar till Sverige….Ni fattar nog vad jag menar, politikerfrälset prioriterar massinvandringen.
  Om en ”asylsökande” mördar några barn kommer det knappt att bli en notis i Expressen, – MASSINVANDRINGEN ÄR VIKTIGARE ÄN NÅGONTING ANNAT FÖR SVETSARSKALLEN!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: