Stäng

Vakter skyddar skolbarn för ”ensamkommande flyktingbarn”

INVANDRING. En idrottshall på Framtidskompassen i Trelleborg fungerar som hem åt 30 flyktingbarn. Efter att flera föräldrar uttryckt stark oro för elevernas trygghet och säkerhet övervakas hallen av väktare dygnet runt.

Barnen ska inte vistas på skolans område enligt kommunen. Skolan ska dessutom övervakas av väktare eftersom föräldrar menar att skolan inte kan garantera elevernas säkerhet och trygghet. Även vuxennärvaron utökas på skolan.

Det var upprörda känslor under informationsmötet med 200 deltagare under tisdagskvällen. lera föräldrar är oroliga och undrar om barnen kommer vara åtskilda. Det var flera upprörda röster som vill flytta sina barn till andra skolor. Flera föräldrar har hört av sig direkt till kommunen och uttryckt oro för att elevernas trygghet inte längre kan garanteras på skolan.

– Garantera kan vi aldrig göra men det gäller att göra det bästa av situationen, säger Mats Adolfsson, kommunikationschef på Vellinge kommun.

-Pettersson undrar vad det är för ”barn” som är så farliga att vuxennärvaron måste ökas och väktare anlitas för att skydda de andra barnen?

Kan det vara Stefans små söta telningar?

Från Stefan Löfvens Facebook

”Idag besökte jag ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Ungdomarna berättade om vardagen och sina framtidsdrömmar som bland annat programmerare och CEO:s. Vi pratade mycket om hur viktigt det är med utbildning, praktik och ett första jobb. Ett oerhört drivet gäng som har mycket att bidra med!”

2015-03-19_1708

Sydsvenskan

14 reaktioner på “Vakter skyddar skolbarn för ”ensamkommande flyktingbarn”

 1. Ursäkta? Men påstå inte att det är barn på bilden!
  Isåfall vet jag inte längre hur ett barn ser ut.
  Är själv mor till tre vuxna individer och inte såg de ut så när de var barn.
  Nä det är män runt 20-35 år. kanske tom äldre.
  Så öppna ögonen och börja se hur ett barn verkligen ser ut!!

 2. Lyssnade på regeringens beslut att övergå till stödboende för ensamkommande barn. Dessa ”BARN” är 16 – 20 år! Jag som trodde att man blev myndig vid 18 år?

 3. Under en inte alltför avlägsen framtid kommer den medicinska vetenskapen att hitta sätt att åldersbestämma personer. Under hela sin livstid i Sverige kommer dessa ensamkommande att kunna undersökas avseende ålder och har de då ljugit om sin ålder blir det dyrt för dem att kompensera staten för bedrägerier. Mycket dyrt. Det kommer att leva med det hotet under hela sitt liv. Säg att man inom 5-10 år hittar sätt att avläsa ålder i någons DNA. Vetenskapen kommer att bringa ordning i detta.
  Ensamma barn vars familj återfinns ska skickas till familjen och inte tvärtom.

 4. De var ju inte glada åt anläggningen i Italien och var lättade att få gå på flyget. Undrar vad de tycker när de kliver av i Luleå?

 5. Nåt skumt är det nog med alla dessa Eritreaner som skall dumpas i Sverige.Israel kastade ju ut ca 50 000 eritreaner.Israel gjorde en deal med Sverige om att ta över ? tusen av dessa och varför?Många Eritreaner är kommunister är det dem som landsförrädarna i makteliten vill importera tro?Inget krig inga väpnade konflikter råder i Eritrea nu,däremot förlängd värnplikt,och detta är inget skäl att söka asyl eller att få bli kvotflyktingar i Sverige. många frågor kräver svar.

 6. Ska de ensamkommande lära sig skick och fason innan de släpps ut, det finns barn överallt i det svenska samhället nämligen. Jag blir illamående på detta land. Skydda barn med väktare, varför ens släppa in folk i Sverige som befolkningen måste skyddas emot.

 7. Varför hör man inte den förbannade diktatorn isaias afewerkis röst! Han hörs och syns knappt, förresten var tog dawit isaak vägen, han var ju välutbildad? Har Sverige bytt ut honom mot inkompetenta eritreaner som skär halsen av oskyldiga i varuhus?.

 8. Det är väl afwerkes folk som flyr Eritrea, de är en majoritet av alla flyktingar efter afghaner.

 9. NU SKA NI NOG VAKNA 87:AN!!! Detta är inga dunungar som Stefan Löven välkomnar till Sverige….Ni fattar nog vad jag menar, politikerfrälset prioriterar massinvandringen.
  Om en ”asylsökande” mördar några barn kommer det knappt att bli en notis i Expressen, – MASSINVANDRINGEN ÄR VIKTIGARE ÄN NÅGONTING ANNAT FÖR SVETSARSKALLEN!!!

  1. Ärligt talat, det är skarpt läge, Sverige missköts OCH VI BEHÖVE ETT NYVAL SNARAST!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: