Migrationsverket lånar personal från andra myndigheter


INVANDRING. Allt fler ensamkommande flyktingbarn kommer till Malmö. Bristen på lokaler gör nu att kommunen höjer nivån för sin krisledning till det som kallas allvarlig händelse, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

– I praktiken innebär detta att vi tillsätter en krisledningsgrupp som består av ett antal förvaltningschefer och som leds av stadsdirektören, säger Per-Erik Ebbeståhl vid Malmö stad.

Samtidigt har landshövdningen i Skåne, Margareta Pålsson, gått ut och uppmanat andra myndigheter i Skåne att under en kortare tid låna ut personal som kan hjälpa till att förstärka bemanningen på Migrationsverket, för att hinna registrera alla som kommer till Sverige.

– Vi har en extraordinär flyktingsituation som kräver extraordinära insatser av oss, säger Pålsson.

-Pettersson har inte upplevt att andra myndigheter har överskott på personal som kan undvaras och tvivlar på att de kan jobbet. Sedan att landshövdingen svamlar om ”under en kortare tid” får ni tolka som ni vill. Detta kommer att pågå tills 87:an ändrar sig…


9 responses to “Migrationsverket lånar personal från andra myndigheter

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: