Asylsökande är missnöjda med maten, bemötandet och bristen på aktiviteter


INVANDRING. I går morse samlades ett 60-tal asylsökande på torget i Borgholm på Öland skriver Barometern. De vägrar äta på boendet och vill hellre laga sin egen mat.

Det är inte bara maten som är dålig. De asylsökande känner sig felbehandlade på flera sätt och har satt  Men det är inte bara maten. Det är flera problem som gör att de asylsökande känner oss felbehandlade.

De har ställt samman en lista med önskemål som de ska lämna till migrationsverket.

Kamilla Balcer Bednarska som driver Guntorps Herrgård förklarar att maten följer de krav som Migrationsverket ställer.

– Att de inte får ta med sig mat till sina rum är för att det försvinner bestick och tallrikar och det blir ohygieniskt på hotellrummen, säger Kamilla Balcer Bednarska.

Flera av de som demonstrerar säger att de känner sig illa behandlade och blir illa bemötta. – Det känns väldigt ledsamt att höra när vi försöker göra mer än vad Migrationsverket kräver av oss, säger Kamilla Balcer Bednarska.

Flera boende vittnar om att de får för lite mat och att de har för kort tid på sig att äta. – Vi väntar tills Migrationsverket kommer men vi äter inte på boendet, säger en av demonstranterna.

-Pettersson tror nog att de asylsökande har valt fel ställe. På lyxhotell där man betalar bra för service har man rätt att ställa krav men på ett asylsökande har man möjlighet att framföra önskemål, men demonstrera och vägra äta känns bara löjligt och jag tror nog inte att felet enbart ligger på Gunstorps Herrgård som för övrigt ligger i centrala Borgeholm…

2015-10-06_1720

Barometern


15 responses to “Asylsökande är missnöjda med maten, bemötandet och bristen på aktiviteter

 • ÅMÅL

  Många av oss svenskar är missnöjda med att få vårt land våldtaget och plundrat av utlänningar –
  styrt av härskarna i EU + Soros + Peter Sutherland m.fl.

  Gilla

 • Martin

  I den här debatten skall man nog också ta med det faktum att på samma förläggning blev tidigare i år många flyktingar drabbade av matförgiftning, så maten kanske inte känns som ett säkert kort att äta.
  Det är många flyktingar som kommer till Sverige just nu och problemen kring detta är många, men jag saknar nyanseringen i debatten. Självklart kommer många hit som ekonomiska flyktingar, de ser Sverige som paradiset och har fått tips på hur de ska utnyttja vårt system. Kanske en eller annan extremist har halkat med, det är inte heller otroligt. Men merparten är vilsna, rädda, chockade människor på flykt från ett totalt helvete, där deras ledare skjutit och bombat på dom för att de ville ha demokrati. Tyvärr kommer de till ett Sverige som inte har så mycket mer boende, jobb, eller aktiviteter kvar att erbjuda. Många förläggningar drivs i rent vinstsyfte, där hyfsad mat kostar pengar.
  En granskning av denna perversa miljardindustri skulle vara önskvärd, många svenskar har väldigt dålig etik och moral.
  Under Balkankriget på 90-talet kom så många flyktingar hit att Göran Persson beslutade om ett asylstopp(luciaöverenskommelsen).
  Sossarna ansåg då att man inte hann med att ge flyktingarna den hjälp till assimilering i svenska samhället som krävdes och stängde därför gränserna.
  Det var logiskt och humant och Löfvén kanske skall kopiera det nu. Ingen har väl anklagat Persson för att vara rasist eller främlingsfientlig. Det är synd om syrierna, men när vi till slut måste bygga tält för de som kommer hit, så har det öppna hjärtats vackra tanke övergått i ren dumhet.

  Gilla

 • arne.o

  Ja men det är ju fascinerade att inte det svenska systemet förstår problematiken! Dom är inte missnöjda att vi hjälper dem, dom är missnörada med att inte få göra något meningsfullt! dom vill hellre laga sin mat själv!!!! snälla ge dom de råvaror de behöver så spar vi säkert in 60-80.000 / i månaden för skattebetalarna! Dom vill fixa själv maten, dom behöver inte 1-2 kokerskor för dyra pengar! Här är ytterligare ett exempel på en böld i det svenska antagningssystemet för flyktingar !

  Gilla

 • nilsanderlindgren

  va bra att sådant här kommer fram…undrar hur vår PK skara av godhetsfulla människr tänker när dom läser om den tacksamheten som Muselmanerna visar dom…

  Gilla

 • Pica pica

  Var det i UG en flykting frågade vad politikerna har tänkt – om något. De säger att alla är välkomna och att vi behöver dem och så finns det varken bostäder eller jobb.
  Signalpolitiken kommer att ändras. Löfven & Co har tagit på sig mer än de kan klara av.

  Gilla

 • ossie

  Sen är det väl fel på vädret, fel religion, dålig mobiltäckning m m. Låt dessa bortskämda bidragsturister dra åt helvete.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Protestera på ni, Sverige är det bästa krav landet och bättre lär ni inte få det. Köp en flygbiljett hem om det nu är så fruktansvärt här.

  Gilla

 • Trynbald

  Det som känns extra vidrigt är att bidragsturisterna har egna medel som dom tryggt kan spara utan någon koll. För att få socialbidrag måste man ju sälja allt innan bidrag betalas ut.

  Gilla

 • Argus

  Aktiviteter? Är det något jä**a vuxenkollo de tror att de hamnat på? Uppenbarligen har de inte flytt för livet för då hade de nöjt sig med säkerhet, tak över huvudet, mat i magen och kläder på kroppen.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Tänk personerna får allting gratis – allt av skattebetalarna.

  Pool finns det också.

  Gilla

 • Björn

  Ja vad ska man säga? Jag nämnde detta i en kommentar till en annan artikel igår och sade nog det mesta jag tycker om detta där.
  Det man kan fundera på är vad dessa bortskämda as kommer att kräva när de kommit in lite mera i det svenska samhället? Hur många äldre på våra äldreboenden kan har kylskåp och spis på sina rum? Nej de får nog vackert äta den mat som serveras på de tider som är bestämda. Hur många studenter som bor studentkorridor har kylskåp och spis på sina rum? Men de här s.k. flyktingarna de skall minsann ha det. De som flytt från krig och elände nöjer sig inte med mindre för då demonstrerar de minsann! Vet SKÄMS säger jag bara!

  Gilla

  • Björn

   Bör kanske nämna att det i ursprungsartikeln stod om att de vill ha kylskåp och spis på rummet för att kunna laga egen mat. Det finns inte nämnt i texten här ovan.

   Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  ASYLBLUFFEN. Detta är inga flyktingar som flyr för sina liv, 90% har kastat pass och ID handlingar, det är kriminellt att inte skicka ut packet! Vi måste värna Sveriges befolkning och våra barn!
  Skillnaden mellan Muhammed och Jesus och dessa ideologier är uppenbar, Muhammed var en mördare med många liv på sitt samvete, – Jesus ville hjälpa och göra gott till vilket pris som helst.
  Det är viktigt med förebilder, – människor tar efter förebilderna och det är inte ETISKT och MORALISKT försvarbart att ta in Muhammeds efterföljare och låta dem husera i våra samhällen, vi har rätt till skydd mot mördare. Ju mer av det här mänskliga bottenskrapet som kommer ju fortare kommer vårt land att gå mot en katastrof.
  Människor som inte vill göra gott mot andra och som inte har några mänskliga etiska principer bör inte komma hit.
  UUUUT med dessa ju fortare desto bättre!

  Gilla

 • Tony

  Det är även fritt att resa tillbaks där dom kommer ifrån,
  dom bara bekräftar det som man antog från början, att
  flyktingtsunamin består inte av gossar som flyr från krig,
  utan av en samling bortskämda skitstövlar, som lämnat
  barn och kvinnor kvar i kriget medan man själva lagt benen
  på ryggen och stuckit mot ett bättre liv, där flyktingsmugglare
  och Svenska PK människor gett dom intrycket att dom kommer
  att hamna på Hotell Hilton med all inclusive!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: