Polisen är frustrerad


De kriminella styr allt fler bostadsområden i Sverige och polisen känner sig allt mer frustrerad.

Polisen i Göteborgsförorten Bergsjön, vittnar om hur kriminella kan verka närmast ostört. Samhället har gett upp dessa områden och det är numera de kriminella gängen som styr och stiftar lagar.

Ulf Boström, veteran inom integrationspolisen i Göteborg, beskriver hur synlig polis i yttre tjänst nästan halverats sedan 60-talet och detta när befolkningen under samma period nästan fördublats och polisanmälningarna fyrdubblats.

”Vi måste ta tillbaka dessa områden från de kriminella”, säger en av de polismän som jobbar i Bergsjön.

Källa: GP

Samtidigt som poliser i yttre tjänst vittnar om områden där samhället gett upp och de kriminella styr, sitter polischefen för Storgöteborg och hävdar att det inte finns några områden där de kriminella styr och att kritiken från polismännen är onyanserad.

Jerzy Sarnecki ger polischefen Erik Nord rätt och menar att patrullerande polis inte är lösningen, utan att spaning, kartläggning och punktmarkering är mycket effektivare.

Källa: GP

Vem som har rätt och vem som har fel, har jag inte den blekaste aning om och egentligen struntar jag i det. Att hederliga människor ska kunna röra sig ute, utan att riskera liv och lem och att hederliga medborgare ska få ha sina ägodelar i fred, är för mig självklara saker, oavsett om cheferna eller deras undersåtar sitter på lösningen. Det är lite som i politikens märkliga värld. De som tar besluten sitter tryggt i riksdagen, medan de som får ta skit är de som dagligen möter sina väljare ute i kommunerna. Kommunpolitikerna lever närmare verkligheten och det tror jag också att de patrullerande poliserna gör.

Sarnecki har förövrigt en intressant tes om brottslighetens orsaker – arbetslöshet, dålig skola och bostadssegregation. Ett märkligt samband, men det är ju dessa faktorer som den överdimensionerade asylpolitiken skapat och framöver lär vi få se mycket mer av just arbetslöshet, dålig skola och bostadssegregation, så vad väntar då hederliga medborgare i framtiden?

Förövrigt anser jag att Stefan Löfven ska avgå och ta resten av den feministiska regeringen med sig.


18 responses to “Polisen är frustrerad

 • Mätz

  Det hade gått över styr i Bergsjön redan 1998 när jag flyttade där ifrån. Svårt att tänka sig att det blivit värre och värre under 18 år sedan dess. Skrämmande hur stor acceptans det finns för ett bostadsområdes totala haveri. För 18 år sedan fick jag nog av Bergsjön men politikerna verkar än i dag inte inse problemen i denna typ av bostadsområden. Har dom inte förstått idag så kommer dom aldrig förstå ”hur mycket blod som än flyter på Bergsjöns gator”.

  Gilla

 • Johan Herrgård

  Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Do not go to no go!

  Gilla

 • Kurt

  Jag vänta på ögonblicket de ha RPG
  ( https://www.youtube.com/watch?v=dZnBzfhSmUU )att tillgå utöver handgranater, AK 47 ha de ju redan

  Gilla

 • Kaj Lind

  Populärvetenskapliga månadstidningen Forskning & Framsteg, maj 2015, har en lång artikel om de 55 no-go-zonerna.

  ”Därför ökar de kriminella gängens makt
  Den organiserade brottsligheten växer i Sverige. Omfattningen är nu så stor att forskarna har börjat tala om enklaver, områden som i princip inte längre behärskas av den svenska staten.”
  http://fof.se/tidning/2015/5/artikel/darfor-okar-de-kriminella-gangens-makt

  Gilla

 • salrol

  Svaret på Petterssons fråga är att ursprungssvenskarna måste göra samma som invandrarna. Bilda getton, trakassera polisen, trakassera alla invandrare å det grövsta (så att de flyttar), bygga in hinder typ stängsel, betongsuggor, diken runt sitt getto samt beväpna sig. Av samhället kan ursprungssvenskar inte räkna med något skydd längre, och i synnerhet inte om hotet kommer från vissa omhuldade invandrade kravmaskiner. Alla vet vilka!

  Gilla

 • Stenbock

  Nästa steg inom Absurdska rättsväsendet,är att släppa de häktade som sitter på Bergaanstalten i Helsingborg fria….I Bonniers hatorgan HD, framgår i den länk jag lagt in,att de kriminella skall ut,och in skall ”asylsökande ” i de tidigare Kavallerikasernerna,som sedermera nyttjat som fängelse.I och för sig har vi alla märkt,att allt färre dömes,och att landet blivit anarkistiskt.Därför helt följdriktigt att överlåta byggnaden till lyckosökarna. :
  http://www.hd.se/lokalt/helsingborg/2015/10/05/bergaanstalten-i-helsingborg-blir-asylboende/

  Gilla

 • Ahmed

  Man måste sätta in en ny polisgrupp och öka polisväsendets inflyttande över dessa utsatta områden, varför måste det vara svårt att fatta simpla beslut.

  Gilla

 • ossie

  Vi är ju tryggare än nånsin säger Snicke Snacki.

  Gilla

 • Tony

  Sticker denne satans streckgubbe någonsin sin näsa
  utanför sitt ombonade kontor. Man förstår poliserna,
  en nolla till polischef, och en dubbelnolla till rikspolischef!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Bergsjön har väl alltid varit Bergsjön. Stökigt där redan i slutet av 60-talet, var då som Tensta blev i mitten på 70-talet.

  Gilla

 • Jens Myller

  Kling & Klang har talat. Saft och bulle.

  Gilla

 • Blot-Sven

  Sjuklövern jobbar nu med en lösning på problemet. Genom extrem massinvandring så blir hela Sverige en enda no-go-zon!

  Gilla

 • Gahoo

  Sänd en bataljon trupper och rensa området på kriminella. Ta DNA och andra personuppgifter. Sen sätt dom på första bästa flyg härifrån!
  Svårt? Nej!

  Kommer dom tillbaka, då blir det Grönland dom landar på nästa gång!!

  Gilla

 • Observator X

  Det har länge varit oroligt i norrlandsstäderna, även de mindre men det har helt tystats ner av lokal gammelmedia. Slagsmål mellan invandrargäng och mellan svenskar och osvenskar. Polisen har hållit tyst, de också.
  I vissa större städer åker inte ambulans/brandkår in nattetid utan poliseskort.
  Hur fan ska polisen få det allmännas uppmärksamhet om ingen berättar om det här? Ingen säger ju någonting.

  Gilla

 • Galten

  Snickesnacki är ute och svamlar som vanligt. Polisernas händer och fötter är bakbunda av regler och förordningar som gör dem inkapbla till handling. Lägg där till en inkompetent ledning samt en vänstermobb som ständigt observerar minsta lilla felsteg. Jag hävdar bestämt att det inte är den enskilde polisens fel att allt går åt helvete.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Polisen är inget längre, de är rädda för dessa nya ”medborgare” Polis vågar inte köra ut längre utan gömmer sig i buskarna. Inom snar framtid har sju klöver folket anledning att göra detsamma. Jag bara undrar vem som blir först, Svenska folket eller de nya ”medborgarna”? Vi skall vara glada för Olof, men det finns många kvar.

  Gilla

 • Vigor

  Japp. Skapar man ghetton kommer det att bli problem i ghettona. Frågor på det?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: