Stäng

Gambian dömd för grov misshandel

INVANDRARVÅLD. En man försökte våldta en kvinna i Stockholmsförorten Örnsberg under natten mot söndagen. Två vittnens rådiga ingripande ledde till att den misstänkta gärningsmannen kunde gripas. – Folk hörde skrik från gatan och ringde och larmade oss, säger Jonas Widmark, KC-befäl på Stockholmspolisen.

– Det verkar som att någon ur allmänheten har hängt på honom och gripit honom, säger Jonas Widmark.

Det så kallade envarsgripandet gjordes av två vittnen som iakttagit händelsen. – Vittnena ingrep och avbröt våldtäktsförsöket. När gärningsmannen sedan sprang från platsen jagade de efter och lyckades gripa honom, säger Lars Källgren, stationsbefäl vid Söderortspolisen.

I samband med gripandet utsattes vittnena för misshandel och olaga hot, och den misstänkte 31-åringen är nu misstänkt för alla tre brotten.

Kvinnan fördes till avdelningen för våldtagna kvinnor, på Södermalm i Stockholm, för läkarundersökning och kommer att höras igen under dagen. Polisen har utfört en teknisk undersökning av brottsplatsen och har även säkrat bevisning på den misstänkte 31-åringen. Under dagen kommer polisen att hålla förhör med den misstänkte.

Nåväl, detta hände den 21 september 2014 och nu har målet vandrat genom tingsrätt och hovrätt och idag kom hovrättsdomen.

-Pettersson tycker att straffet, ett år och två månaders fängelse för grov misshandel och misshandel av vittnen känns löjligt lågt när minimistraffet för grov misshandel är 1 år och utvisning med förbud att återvända till 2019-11-04. Varför inte utvisning på livstid?

Den dömde heter Lamin Trawally, är född 1983 och är gambisk medborgare.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom Lamin Trawally visat särskilt hänsynslöshet och råhet genom att bita målsägaren i ansiktet och för att det var ett oprovocerat överfall nattetid.

Lamin Trawally har arbets- och uppehållstillstånd i Sverige genom anknytning till sin svenska maka! Någon annan anknytning till Sverige har inte Trawally, han har eller ingen anknytning till svensk arbetsmarknad. Dessutom har karlfan en son på sex år i Gambia men han verkar inte ha varit intresserad av att arbeta för det…

Dom B 10947-14

13 reaktioner på “Gambian dömd för grov misshandel

  1. För evigheter sedan på 80-talet så kom jag före min man till ett Hotel i NY i receptionen annonserade jag att jag var där och väntade på min man.
    Under tiden så rasade det in svarta människor, jag satt satt helt lugnt och läste i en svensk pocketbok. Efter en stund så började det att bli lite närgånget från de svarta i receptionen, tack och lov så var hotellet i en klass där diverse flygbolag övernattade sin personal, till min räddning även ”El Al”, de bjöd mig på lunch, fina människor och jag är evigt tacksam !

    1. Själv läste jag först grobian, men förstod att det var fel när det egentligen handlade om kannibalism.

  2. Men 87:an har ju beställt detta, varför klaga? detta är helt normalt för en babian hane – och honorna trånar efter det. Man vill ju ha det så här i Sverige enligt 87% punkt slut = har de 87% förståndshandikappade idioterna som inte kan ta vara på sig själv sagt ! 87% av Svenska folket är förståndshandikappade idioter som inte kan ta vara på sig själv enligt f d statsministern fredrik reinholt Sveriges Landsförrädare nummer ett genom alla tider. Märkligt att han kan få fortsätta vara parasit på Svenska folket – men ok det stämmer som han säger på you tube. !

  3. Om en svensk man skulle våldta en invandrare kvinna, skulle straffet då också vara ett år och två månader fängelse? Frågan är självklart bara teoretisk…

  4. Skojigt som det ibland kan bli, jag trodde att det stod babian. Nu är det i och för sig ingen störra skillnad, g och m mot ett extra b, menar jag!

  5. Deportera fanskapet omedelbart! Ska det vara så svårt för rättsvårdande myndigheter att fatta att de ska följa lagen och till viss del det allmänna rättsmedvetandet med stränga straff och undantagslöst deportartion när utlänningar begår brott. Det ska och måste kosta dyrt att ertappas med brottslighet i Sverige.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: