Gambian dömd för grov misshandel


INVANDRARVÅLD. En man försökte våldta en kvinna i Stockholmsförorten Örnsberg under natten mot söndagen. Två vittnens rådiga ingripande ledde till att den misstänkta gärningsmannen kunde gripas. – Folk hörde skrik från gatan och ringde och larmade oss, säger Jonas Widmark, KC-befäl på Stockholmspolisen.

– Det verkar som att någon ur allmänheten har hängt på honom och gripit honom, säger Jonas Widmark.

Det så kallade envarsgripandet gjordes av två vittnen som iakttagit händelsen. – Vittnena ingrep och avbröt våldtäktsförsöket. När gärningsmannen sedan sprang från platsen jagade de efter och lyckades gripa honom, säger Lars Källgren, stationsbefäl vid Söderortspolisen.

I samband med gripandet utsattes vittnena för misshandel och olaga hot, och den misstänkte 31-åringen är nu misstänkt för alla tre brotten.

Kvinnan fördes till avdelningen för våldtagna kvinnor, på Södermalm i Stockholm, för läkarundersökning och kommer att höras igen under dagen. Polisen har utfört en teknisk undersökning av brottsplatsen och har även säkrat bevisning på den misstänkte 31-åringen. Under dagen kommer polisen att hålla förhör med den misstänkte.

Nåväl, detta hände den 21 september 2014 och nu har målet vandrat genom tingsrätt och hovrätt och idag kom hovrättsdomen.

-Pettersson tycker att straffet, ett år och två månaders fängelse för grov misshandel och misshandel av vittnen känns löjligt lågt när minimistraffet för grov misshandel är 1 år och utvisning med förbud att återvända till 2019-11-04. Varför inte utvisning på livstid?

Den dömde heter Lamin Trawally, är född 1983 och är gambisk medborgare.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom Lamin Trawally visat särskilt hänsynslöshet och råhet genom att bita målsägaren i ansiktet och för att det var ett oprovocerat överfall nattetid.

Lamin Trawally har arbets- och uppehållstillstånd i Sverige genom anknytning till sin svenska maka! Någon annan anknytning till Sverige har inte Trawally, han har eller ingen anknytning till svensk arbetsmarknad. Dessutom har karlfan en son på sex år i Gambia men han verkar inte ha varit intresserad av att arbeta för det…

Dom B 10947-14


13 responses to “Gambian dömd för grov misshandel

 • jgarn

  Straffet för överfallsvåldtäkt borde vara retroaktiv abort.

  Gilla

 • Maja Anokhina

  Hans ” svenska maka” är egentligen också gambianska.
  Vi invandrare vet vad det handlar om.
  Man betalar för skensambo för att få uppehållstillstånd i Sverige…
  ( det finns självklart riktiga förhållanden men i så fall springer man inte och våldtar )

  http://www.merinfo.se/search?ae6=Östervärnsgatan+8+lgh+1301&ae4=Malmö&d=p

  Gilla

 • Lena

  För evigheter sedan på 80-talet så kom jag före min man till ett Hotel i NY i receptionen annonserade jag att jag var där och väntade på min man.
  Under tiden så rasade det in svarta människor, jag satt satt helt lugnt och läste i en svensk pocketbok. Efter en stund så började det att bli lite närgånget från de svarta i receptionen, tack och lov så var hotellet i en klass där diverse flygbolag övernattade sin personal, till min räddning även ”El Al”, de bjöd mig på lunch, fina människor och jag är evigt tacksam !

  Gilla

 • Malmöbo

  Gambian och KRISTEN Pettersson.

  Gilla

 • Ateisten

  Först läste jag babian sen hade jag ingen lust att ändra det.

  Gilla

  • Galten

   Själv läste jag först grobian, men förstod att det var fel när det egentligen handlade om kannibalism.

   Gilla

 • Bertil Nilsson

  Men 87:an har ju beställt detta, varför klaga? detta är helt normalt för en babian hane – och honorna trånar efter det. Man vill ju ha det så här i Sverige enligt 87% punkt slut = har de 87% förståndshandikappade idioterna som inte kan ta vara på sig själv sagt ! 87% av Svenska folket är förståndshandikappade idioter som inte kan ta vara på sig själv enligt f d statsministern fredrik reinholt Sveriges Landsförrädare nummer ett genom alla tider. Märkligt att han kan få fortsätta vara parasit på Svenska folket – men ok det stämmer som han säger på you tube. !

  Gilla

 • Sannfinländare

  Om en svensk man skulle våldta en invandrare kvinna, skulle straffet då också vara ett år och två månader fängelse? Frågan är självklart bara teoretisk…

  Gilla

 • BH

  Skojigt som det ibland kan bli, jag trodde att det stod babian. Nu är det i och för sig ingen störra skillnad, g och m mot ett extra b, menar jag!

  Gilla

 • Galten

  Kannibalen var väl förmodligen ”litta sulten”.

  Gilla

 • Sven

  Deportera fanskapet omedelbart! Ska det vara så svårt för rättsvårdande myndigheter att fatta att de ska följa lagen och till viss del det allmänna rättsmedvetandet med stränga straff och undantagslöst deportartion när utlänningar begår brott. Det ska och måste kosta dyrt att ertappas med brottslighet i Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: