Många måsten och krav men hur ska det gå till rent praktiskt Sydsvenskan?

INVANDRING. Sydsvenskans ledarredaktion och till vänster om vänster organisationen “Allt åt alla” har mycket gemensamt. Många “måste” och krav. Men inga förslag på hur dessa skall genomföras rent praktiskt i dagens ledare.

– Pettersson undrar hur stor den “gigantisk utmaningen” behöver bli innan Sydsvenskan använder ordet “konsekvensanalys” i en ledare?

“Förhållandena i de stora flyktinglägren i Jordanien, Libanon och Turkiet måste förbättras genom gemensamma ansträngningar”.

Hur ska det gå till rent praktiskt Sydsvenskan? Ni är ju emot Sverigedemokraternas politik som i åratal gått ut på just det.

“… på lite längre sikt hjälper invandringen till att bygga landet starkare – de nyanlända kommer att betala skatt, de kommer att delta i produktionen och de kommer att bidra till att klara vården av gamla och sjuka”.

Hur ska det gå till rent praktiskt Sydsvenskan?

“På kort sikt är det dock en gigantisk utmaning att ta emot så många. Det gäller allt från ett första tak över huvudet och en rättssäker asylprövning till bostäder, skolgång för barnen och vägar in på den svenska arbetsmarknaden”.

Hur ska det gå till rent praktiskt Sydsvenskan?

“Men ska det vara möjligt också framöver, måste de som inte har asylskäl lämna landet”.

Hur ska det gå till rent praktiskt Sydsvenskan? 

“Samtliga kommuner måste delta i mottagandet, samtidigt som kommunerna måste få en tydligare statlig uppbackning”.

Hur ska det gå till rent praktiskt Sydsvenskan?

Detta måste mötas på en rad olika sätt: med praktikplatser och snabbspår för dem som har utbildningar där det finns en efterfrågan, med grundläggande skolgång för andra.

Hur ska det gå till rent praktiskt Sydsvenskan?

“Också tjänstesektorn måste få växa vilket är tvärtom vad regeringen nu gör när avdragen för hushållsnära tjänster begränsas. Det minskar möjligheterna till egen försörjning och självständigt liv, inte minst för kvinnor”.

Hur ska det gå till rent praktiskt Sydsvenskan?

9 thoughts on “Många måsten och krav men hur ska det gå till rent praktiskt Sydsvenskan?

  1. Det finns almanackor . . . för flera år . . . dessutom . . varför inte peka i en almanacka så tidsangivelsen ”på kort slutar” och den andra börjar . . dvs när de senaste decenniernas invandring (a.ka. utlandsfödda) börjar generera ett tillskott för alla de kohorter som blivit försörjda av våra pensionärer och sjuka osv . . sedan nästa tidpunkt att ange är också när den massiva invandringen betalat tillbaka vad den kostat . . .

    alltså det kostar.

  2. “… på lite längre sikt hjälper invandringen till att bygga landet starkare – de nyanlända kommer att betala skatt, de kommer att delta i produktionen och de kommer att bidra till att klara vården av gamla och sjuka”. – Sydsvenskan

    Är det inte då bättre att låta länderna i Mellanöstern byggas upp med hjälp av dessa?

  3. Typiskt politiker och journalister – de har INGEN som helst erfarenhet av hur man driver företag, planerar för långsiktig expansion och hanterar dagliga situationer. Såklart inte, de lever med de nyheter som landar i knäet, de skriver vad de tycker när de har lust och de lever från de annonsörer som råkar använde dem som brevpapper samt de lässvultna idioter som köper smörjan.

    Med deras från dag-till-dag-existens finns inga lösningar; man ränner med spannar var än vattnet rinner genom taket. Medans vi med fötterna i en verklig värld, hade sett till att stänga kranen till badkaret och leta upp huvudventilen ute i gatan.

  4. Inte genomtänkt något av detta elände … Fritt insläpp av detta folkslag som hatar oss kristna är lika med mera——
    — kaos,mord,våldtäkter,ekobrott,knarkhandel,rån,otrygghet,konkurs,mm.
    Ha ha ..När då ?? Då har Sverige redan gått i konkurs och ättestupan har införts igen för gamla och sjuka…“ på lite längre sikt hjälper invandringen till att bygga landet starkare – de nyanlända kommer att betala skatt, de kommer att delta i produktionen och de kommer att bidra till att klara vården av gamla och sjuka”.

  5. Många måsten – många krav – mycket ”måste göras”
    men av vem? Hur?
    Utan lösningar eller åtminstone några små förslag som pekar i någon riktning.. enbart ointressanta skriverier.. Fullständigt ointressanta skriverier..
    Men, mycket likt vår praktikantregerings agerande, mycket ”måste göras” – men absolut inget händer, och Sverige närmar sig alltmer stupet….
    men för h-e Löfven gör NÅNTING, bara någonting.. Något är iaf bättre än inget…

  6. Sydsvenskan har inga Svar på nämnda frågor,som
    den dumblaska det är, och med en korkskalle till
    chefs redaktör så kör dom bara på i samma idiotiska
    hjulspår som tidigare, trots att den massinvandringspolitik
    som dom förordar skändligen misslyckats.
    Så Sydsvenskan har inga Svar på några frågor!

  7. Allt är lätt – när det är någon annan som ”måste” genomföra det.

    De verkar varken kunna leda eller följa?

Kommentera