Höjda krav på medborgarskap


INVANDRING. Det ska bli svårare att bli dansk medborgare. Det har de borgerliga partierna kommit överens om med danska Socialdemokraterna.
– Att få danskt medborgarskap är något helt speciellt och därför är det också rimligt att vi nu lyfter ribban, säger intregrationsministern Inger Støjberg (V).

Idag kom den danska minoritetsregeringen (Venstre, ungefär som våra moderater) överens med de Konservative, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti och Socialdemokraterne om att höja kraven för att bli dansk medborgare.

Framför allt handlar det om högre krav på kunskaper i danska språket och att man ska kunna försörja sig själv.

Den som vill bli dansk medborgare ska klara ett språktest på en högre nivå än tidigare och även ha varit självförsörjande i fyra och ett halvt år under de senaste fem åren. Tidigare har det räckt med att ha försörjt sig själv under två och ett halvt år.

Om man varit självförsörjande under åtta och ett halvt år under de senaste nio åren, då räcker det att klara danskprovet på den lägre nivån, som gällt fram till nu.

Därutöver ska det bli svårare för dömda personer att få danskt pass, samtidigt som de så kallade ”statsborgerskabsprøven” utvidgas och görs svårare.

– För mig är medborgarskap något som man skall göra sig förtjänt av. Därför skall det också ställas krav på de människor som vill bli danska medborgare. Man ska verkligen vilja vara dansk, säger integrationsminister Inger Støjberg till tidningen Politiken.

-Pettersson tycker det är märkligt att man i Sverige gödslar med medborgarskap utan några krav och att man trots vallöften om att medborgarskap ska kunna återkallas inte gjort något.

För vissa extremister räcker det med att man åkt tunnelbana för att räknas som svensk, lyssna på vice statsministern nedan…


3 responses to “Höjda krav på medborgarskap

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: