Dags för ett nytt Luciabeslut ??

Den värsta flyktingkrisen sedan andra världskriget säger vår migrationsminister Morgan Johanssson. Det måste betyda, i vart fall för Lusharpan, att läget nu är värre än det var 1989 då Socialdemokraterna tog sitt Luciabeslut och stängde Sverige.

Om det är på det viset så infinner sig naturligtvis frågan, varför tas det inget nytt Luciabeslut. Läget är ju värre nu. Grunden för Luciabeslutet var en ”katastrofparagraf i utlänningslagen, 3 kapitlet, 4§, andra stycket, som regeringen då använde sig av. För att dessa ”särskilda skäl” ska kunna tillämpas krävs enligt propositionen 1988/89:86:

att förhållandena är sådana att det bedöms nödvändigt för att kunna reglera invandringen. Det skall vara fråga om så pass många personer att det skulle medföra stora påfrestningar på det svenska samhället och den svenska flyktingmottagningen att ta emot dem i Sverige”.

I praktiken stängdes Sverige för alla flyktingar, utom FN:s kvotflyktingar genom beslutet. Beslutet upphävdes av den borgerliga regeringen 1991 genom Bengt Westerbergs försorg.

Lusharpan säger att nu är det hög tid för ett nytt Luciabeslut, innan det är för sent.

 

Och för övrigt anser jag att svensk invandringspolitik i grunden behöver förändras och antalet arbetskrafts- och anhöriginvandrare kraftigt reduceras.

18 thoughts on “Dags för ett nytt Luciabeslut ??

  1. Stäng gränserna och överför personal till att söka upp och i första hand föra tillbaka ALLA invällare som inte har papper på att de har rätt att vistas i landet. När detta är avklarat rensa upp och städa ur alla träsk som finns i landet. Skärp lagstiftningen rejält.

  2. SD skulle kunna tjäna enorma ökningar i opinionen genom att motionera om det. Skulle 7-klövern avslå denna motion har SD dragit mer brallorna på dem ordentligt!

  3. Helt klart dags igen och det är skönt att det finns i lagen dessutom. Efter det även kamma igenom (som någon sa för några månader sedan) hela Sverige på illegaler och skicka dem raka vägen dit de kom från.
    Har de bott i ett säkert land är de rena ekonomiska migranter och ska tillbaka dit de kom ifrån. De flesta och även de sk ”papperslösa” ska bara skickas till Danmark, vill inte de ha dem kan de skicka dem vidare till Tyskland osv. Ingen, eller åtminstone mycket få, kan ha kommit med direktflyg hit så det är bara att följa Dublinförordningen till 100%.
    För övrigt vill jag att det ska benhårt skiljas på migranter och riktiga flyktingar.
    Migranter ska inte ha på något vis ha samma rättigheter som den lilla del som är flyktingar. De kan inhysas på 3 m2 och där får de sitta med mat och 24:- om dagen tills de lärt sig svenska, fixat ett jobb och bostad själva.
    Ska du kunna klassificeras som flykting måste du kunna verifiera att du är det. Du får inte ha bott i ett säkert land innan för då är du inte flykting utan migrant.
    Utöver det ska ingen få PUT om de inte har helgröna papper, förrän de lärt sig svenska och den svenska grundlagen och svurit vid Lagboken att följa den. Ja, vi har även helsvenska rötägg men det är ingen orsak att importera fler. Dessutom ska svensk skolplikt gälla. Du ska inte, utan att förlora alla dina ekonomiska bidrag, kunna ta din dotter eller son ur vissa delar för att det inte passar din religion.
    Religiöst inriktade friskolor ska överhuvudtaget inte få finnas då det strider mot läroplanen som innehåller allt från olika religioner till sexualkunskap, naturvetenskap mm. Det viktigaste syftet med svenska skolan är att få alla kids att få en hum om basis och vara kritiska. Rota vidare och därefter bestämma sin egen väg oavsett vilka föräldrar man har.
    PUT kan efter 5 år utan anmärkning fås. Medborgarskap bara när eget boende och icke skattesubventinerat arbete ordnat.
    Anhöriginvandring ska ske med ovillkolrig försörjningsplikt.
    På de ”Skäggiga barnen” ska både tandröntgen och handledsröntgen ske. Eftersom läkare här är tveksamma att göra det och utvärdera resultaten, ska plåtarna skickas till Norge, Finland, Danmark som redan gör dessa undersökningar, och t ex Schweiz för att få ett oberoende resultat. Utfallet ska följas.
    Om ett 35-årigt ”barn” ändå slinker igenom måste dessutom jobba tills det är 82 år alternativt återbetala de reella kostnaderna för lögnperioden vilket är en hel del.
    Jag kanske är lite väl stenhård men som det funkar nu, eller inte funkar, måste det till något.
    Det hjälper dock inte mot andragenerationen som verkar vara de värsta. De skiter i skolan och allt annat. Bara ägnar sig åt fanstyg och polisen halvbryr sig för att de har fullt upp att valla migranter.
    Vill vi ha fler sådana andragenerationen. ..?

  4. I krogen så är nästan alla emot den ansvarslösa invandringspolitiken, men nästa dag så har man glömt händelsen i krogen.

  5. Systemet har kollapsat!! Alla i Sverige utom regeringen och migrationsverket visste att vi inte kan ta emot 1000 importer varje dygn.varför stänger de inte gränsen.det gör ju övriga Europa när de inte klarar att ta emot.och vad faan ska hända med importerNa framöver!? Regeringen tror att allt är löst bara de får tak över huvudet.men sen då!? Vad ska ske med importerNa sen? Regeringen har ju ingen plan.hur ska alla dessa människor kunna komma in i samhället.vi räcker inte till. Stäng gränserna!!

    • Statsministern har satt sin heder på spel och han jobbar mycket med maktmedel som skam och annat av liknande typ. Genom att deklarera att i EU har vi inga murar tillsammans med att Morgan beskyllde Ungern för diverse pga deras ansvarstagande vid sin (och därmed EUs) gräns.

      De kommer ju att tvingas erkänna sina missbedömningar inte bara kör svenska folket och SD utan även inför en undrande omvärld som naturligtvis gar en mindre stressande situation vad gäller ansvaret för hur de ”lyckats” klanta till det.

      Det hade nog inte varit så dumt med en statsminister med någon slags utbildning och så måste den tokiga överenskommelsen om invandringen brytas upp och göras om. Den har läkt ihop till ett ben som inte går att stödja sig på.

      • En politiker har Aldrig fel! Oberoende av följderna av den politik som förs kommer en politiker ALLTID att kalla den för en framsynt, ansvarstagande och lyckad satsning framåt.
        I den nuvarande situationen med DÖ skäller alla politiker på varandra samtidigt som de är helt eniga om att den förda politiken är den bästa för landet.
        Sveriges politiska klass är nu moraliskt bankrutt.
        Landet behöver en stor reset med ny grundlag, politiskt system, politiker, tjänstemannaansvar samt återinförande av dödsstraff för förräderi både i krig och fred.
        Politiker får aldrig någonsin i framtiden ges makt över landets grundlag och skall med sina liv ansvara för de brott de begår i tjänsten.

  6. Det är väl uppenbart vid det här laget att det inte är Sveriges bästa som är ledstjärnan för de sittande politiska marionetternas, agendajournalisternas och ”den övriga, förvirrade röstboskapens” agenda.

    Utlänningslagen, 3 kapitlet, 4§, andra stycket är satt ur spel, liksom Dublinförordningen, Luciabeslutet och samtliga andra lagar och förordningar som var tillägnade den Svenska, inhemska befolkningens framtid.
    Det enda som nu styr agendan är Bilderberg-besluten och Lilla Saltsjöbadsavtalet!

    Regeringen 1991, med demokratins dödgrävare och besserwissern Bengt Westerberg i spetsen:
    – Plundrare av Röda korset.
    – Flyktingen från SVT:s valsstudiosoffa 1991.
    – Tillika hustrumisshandlare som fostrade en son, Benjamin, till mordbrännare (som brände ned sin skola, Filbornaskolan, med bensin för att HBTQ-planerna inte var tillräckligt radikala, ”Bästerberg” må vara stolt föredöme).
    – Raserare av äldreomsorgen genom privata intressen och lobbying för privatiseringen genom ”Äldreomsorgsföretagarna”, m.m.

    ..ska för alltid pryda skampålarna i de Svenska historieböckerna, jämte sina själsliga trosfränder palme, sahlin, rövfeldt, röfven, morgan ”mini” johanssson & co.

    Må dessa landsförrädare för evigt snurra som köksfläktar i sina gravar!

  7. Det vilar ett mycket mycket mycket tungt (avsevärt större än vad de själva inser) ansvar på regeringen Löfvén men även på övriga partier i Sjuklövern för den oerhörda skada ni just nu tillfogar Sverige. Detta kommer många av oss aldrig någonsin förlåta er!

    • Tror du verkligen att svetsloppan och hans anhang bryr sig om vad vanliga svenskar tycker och känner? Dessa landsförrädare har sina lojaliteter på helt andra håll än mot Sverige och det Svenska folket. De är halare än ålar hela bunten. En som jag anser är ytterst farlig för landet är Carin Jämtin. Det är hon som rycker i alla trådar.

  8. Glöm det. Hela landet ska köras ned i ett mörkt hål innan nåt ev. kan ske men då är det för sent.

  9. Japp hög tid.

    Detta som man nu skriker om är ju bara ett par månader gammalt så i stället för att bereda mer plats
    – sätt stopp
    – skicka tillbaka
    – etc.
    så klarar vi detta

    annars kommer det att göra ont….

    • Håller med!

      Stäng gränserna. Töm asylboendena tillbaka till Danmark. Stoppa alla asylprocesser. Förverka samtliga PUT och ersätt ett fåtal med TUT. Stoppa fri vård och skola till illegaler. Jaga illegaler och skicka tillbaks dem till Danmark. Dra in bidrag och välfärd för de senaste 30 årens invandrare men undanta initialt de som arbetat så mycket att de ligger på plus på välfärdskontot dvs betalat in mer än de, deras familj och släkt tagit ut. Avveckla Migrationsverket. Stryk rätten att söka asyl (missbruket är fundamentalt). Begär urträde ur Schengen.
      Avsätt oansvariga och inkompetenta ministären Löfvén och kasta hela 7-klövern och deras familjer/släkt i fängelse för förräderi och brott mot mänskligheten (svenskar). Avsätt politiserade extremister till chefer för Migrationsverket, Polisen, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Kustbevakningen och byt ut samtliga ambassadörer och generalkonsuler som medverkat till slussningen av migranter till Sverige. Utdöm så hårda skadestånd mot media för förräderi att de tvingas göra kk eller överlämna verksamheten till den nya svenska regeringen. Bötfäll H&M, Åhléns, IKEA för deras aktiva roll i det för svenskar dödliga mångkulturprojektet. Hitta svenskvänliga officerare och bygg upp en försvarsmakt. Nedkämpa invandrargängen i utanförskapsområdena med dödligt våld. Evakuera därefter så invandrarna åker till Danmark och svenskar stannar i områdena som förnyas. Rensa ut vänstersympatiserande lärare och ersätt nuvarande läroplan med en förnuftig. Kasta vänsterextremister i fängelse.

  10. Alla med normalintelligens förstår att det här kommer inte ens att hålla detta år. Det finns inte ett boende att få tag i. Skall staten börja beslagta fritidshus nu ?
    .
    Migrationsverket , socialtjänsten, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Sjukvården går redan på knäna.

    Det kommer att gå åt helvete om det inte blir totalstopp redan i år.

Kommentera