KD vill sänka skatten för nyanlända och unga

INRIKES. Kristdemokraterna presenterar på fredagen sitt budgetalternativ. I en debattartikel på DN Debatt skriver partiledaren Ebba Busch-Thor och ekonomisk-politiska talespersonen Jakob Forsmed sex förslag.

Bland annat föreslår de att ”de första 500 000 kronorna som en person upp till 25 år tjänar på arbete ska vara helt skattefria”. Detsamma ska gälla för en nyanländ person under de fem första åren, enligt KD.

”Sverige ska erbjuda en fristad för människor på flykt. Men för att fortsätta vara ett samhälle som håller ihop måste vi samtidigt skapa en arbetsmarknad där alla får plats”, skriver KD.

Enligt förslaget skulle alltså unga och nyanlända kunna tjäna ungefär 16 700 kronor i månaden i två och ett halvt år – helt skattefritt.

I debattartikeln framför de även förslag om att det ska vara ett fördubblat jobbskatteavdrag för personer som går från långtidsarbetslöshet till arbete, att man vill bygga ut rut-reformen samt vill låta rot vara oförändrat.

-Pettersson tycker att även nyanlända ska bidra till samhället. Bättre är att sänka skatten rejält för alla, nu när det kommer 2000 vinstmaskiner om dagen finns säkert utrymme för det…

21 thoughts on “KD vill sänka skatten för nyanlända och unga

 1. Det finns många pensionärer i Sverige som har 16.700,- eller mindre per månad och det efter att ha betalat skatt ett helt liv så ska de sen betala än högre skatt?

  • Om min far hade haft 16700 i månaden hade han varit överlycklig, ska jag säga dig. Han har runt 7000 i månaden och då har han aldrig någonsin gått på bidrag.
   Jobbat hela sitt jävla liv sen han var 14 år. Härliga tacksamma Sverige.

 2. Först så försökte dom att muta oseriösa företagare att anställa en neger eller muslim: -Vi betalar 80% av lönen bara han får en anställning, var deras kriminella förslag!
  Och här kommer nu ett s.k. “kristet” politiskt parti som uppenbarligen lagt korset på hyllan för länge sedan och föreslar att skatten skall sänkas för invällarna! Den arbetande klassen skall naturligtvis beläggas med full skatt och troligtvis även lite till för att kompensera det ev. bortfallet! Ett bortfall som förmodligen ändå blir noll efterom ingen av asylparasiterna vill arbeta!
  Och trots allt detta så vaknar ändå inte Svensson ur sin djupa coma proppfylld med SVT, sport och mellanöl!
  Janne

 3. Augusto och jag delar åsikt…………

  ” De svenska politikerna borde våga sig på den heliga fastighetsskatten och högre beskattning av konsumtion och i stället sänka skatterna på vinst
  och arbete. Både näringslivet och tillväxten skulle gynnas.”

  Det är Världsbankschefen Augusto Lopez Claros recept.

  Inom forskningen råder en bred konsensus kring att fastighetsskatt har en mindre effekt på investeringar och företagande än till exempel arbetsgivaravgifter. Detsamma gäller för momsen.

  Inte minst blir frågan relevant när Augusto Lopez-Claros upprepar den kritik som Internationella valutafonden riktade mot Sverige i sin årliga utvärdering av den svenska ekonomin tidigare i veckan. Enligt båda institutionerna håller den svenska arbetsmarknaden i själva verket på att utvecklas till två olika marknader där framför allt lågutbildade och utrikesfödda riskerar att hamna helt utanför arbetsmarknaden.

  Augusto Lopez Claros passar också på att leverera en känga till den svenska bostadspolitiken. Framför allt var han förvånad över regelverket kring nybyggnation och de långa rättsprocesser som fastighetsbolag kan hamna i. Världsbankschefen säger att han inte sett något liknande i något annat jämförbart land.”

  http://www.di.se/artiklar/2015/10/1/varldsbankschefen-vaga-hoja-fastighetsskatten/

 4. Eftersom man tillämpar retroaktiv föräldraförsäkring för invällare så bör ALLA svenskar skattebefrias upp till 500000 kr så att även vi får detta retroaktivt. Vi har alla varit unga.
  Ingen betalar inkomstskatt på ett par år. Det blir bra.

  • SINNESSJUKT FÖRSLAG MOT SVERIGES ARBETARKLASS!! Vilka får pröjsa de två årens obetalda inbetalningar av pensionspengarna ?
   Fy fan för dessa nötter!!!

 5. Politikerfrälset måste tänka om, – det finns massor av “lågpresterande” svenskar som också behöver de här enklare servicejobben, har det gått dem förbi att det råder massarbetslöshet!
  ETT ARBETE ÄR INTE EN RÄTTIGHET, MAN FÖRTJÄNAR DET GENOM ATT GÖRA SIG ANSTÄLLNINGSBAR!!
  Varje land har i första hand en skyldighet mot det egna folket INTE MOT ALLA ANDRA PÅ JORDEN!!
  Alla som får förmånen att arbeta ska betala skatt, vi ska inte ha parallellsamhällen…-var ligger logiken i att vissa skall kunna arbeta utan att betala skatt och hur får man dem sedan att acceptera att betala skatt ? FEL TÄNKT FRÅN BÖRJAN TILL SLUT!!
  Moderatpolitik, lika dumt som att moderaterna vill spara in på AMS, 800mijoner….Till och med svetsaren Löven fick en utbildning via AMS, kan han kan alla….Ytterligare ett idiotförslag från GENOMIDIOTISKA OCH EGOISTISKA MODERATER!!
  Massinvandringen av muslimer måste stoppas, det är en ogenomtänkt politik att släppa in allt och alla till Sverige. Sverige ska inte vara jordklotets socialkontor – det är en misslyckad Socialdemokratisk politik. Det är inte GODHET utan ren ONDSKA mot Sveriges befolkning och ANSVARSLÖST vilket vi kommer att få se framöver därför att denna ansvarslöshet har släppt in 1000 tals kravmaskiner utan minsta EMPATI och vilja att göra gott och rätt = MUSLIMER!

  • Jag har ett motförslag – 50% skatt de första två åren om de lyckas skaffa ett arbete SOM EN SVENSK SKULLE KUNNAT TA!! NOLL KRONOR I BIDRAG – KAN MAN INTE FÖRSÖRJA SIG SÅ FÅR MAN SKAFFA EN BILJETT TILLBAKA DÄRIFRÅN MAN KOM!!

 6. Verkar inte som Ebba har intresse av att sitta i riksdagen efter 2018.
  Överlämnar nog sin plats till SD:are. Ser bra ut.

  • Håller med!

   Hade faktiskt en förhoppning att Ebba skulle bli en bra företrädare för sunt förnuft och dessutom en god start för ett verklighetsbaserat KD-parti.

   Jag kan nog konstatera att efter detta vansinniga förslag. Att min förhoppning grusades rejält. Som en god demokrat tyckte jag att ett part som KD har större möjligheter än C.

   KD kommer vid nästa riksdagsval att få tacka för sig. Trots att de nu har en mycket stor möjlighet att tala det “kristna språkets röst”, för att växa som parti. Så väljer de att bädda för sin egen undergång.

 7. Som om det inte var nog vill den kontroversiella Prästen
  Eva Brunne göra om Sjömanskyrkan i Stockholm till
  Moske?? Varför tar inte flatan och konverterar till Islam
  istället? Det är ju tydligt att det är denna religion som
  attraherar henne främst, och då ska hon inte tillhöra
  Svenska Kyrkan, men som den kommunist hon är, så tror
  hon att hon kan vara hur oförskämd som helst mot dom
  kristna värderingarna, och med den ärkebiskop, som jag
  närmast betraktar som ett stort skämt, så går det visst
  att ta ut svängarna kraftigt!

 8. Förstår ingenting! Vilket är incitamentet för en
  ev. arbetsgivare att löntagaren får mindre skatt?
  De, arbetsgivarna, måste ju ändå betala sociala avgifter!
  Så trollar man INTE fram nya jobb! Eller skall Gud hjälpa till?

 9. Det är samma parti som var med och bestämde att
  fattigpensionärer ska betala högre skatt på sin ynkliga
  pension än vad lönearbetare betalar, så nu vet ni det
  pensionärer, ni är inte värda någonting, däremot är
  sådana som kommer utifrån väldigt viktiga enligt KD,
  Glöm inte det när ni röstar! Det är en j–la ynkedom
  att bara föra fram ett sådant förslag, KD ska inte
  befinna sig i Sveriges riksdag, inte heller V, MP,S, C
  och folkpartiet! Möjligen ett väldigt desarmerat M!

 10. Snart kommer nog KD med krav när dom kommer till Malmö skall det stå en XE90 lyxutrustad o nybyggd villa med pol plus en garanti att att slippa arbeta och ta hit alla sina släktingar på skattebetalarnas för livslång försöjrning…….

 11. Och alla som är över 25 och redan betalat tiotusentals kronor i skatt – får inget alls… Att särbehandla invandrare är också en styggelse. Fast KDs förslag är det ingen mer än de själva som bryr sig om.

 12. KD skall alltså trolla fram nya jobb genom att på ett osmakligt sätt gynna nyanlända. KD:s tid i svensk politik är förhoppningsvis snart historia.

Kommentera