8-0 till bortalaget när invandrare dömdes till fängelse för pantbanksrån


INVANDRARVÅLD. Iförda regnställ, skyddsglasögon och beväpnade med yxor rånade de pantbanken. Nu döms åtta personer för rånet. Fem av männen döms för att ha utfört rånet. Tre av männen döms för medhjälp.

Åklagaren hade yrkat att alla skulle dömas för grovt rån men tingsrätten bedömer att det är ett rån av normalgraden. Det våld och hot som användes – även om det tveklöst drabbade offren – skedde under en mycket begränsad tid.

Det Sefina pantbank på Erik Hahrs gata som rånades. Rånarna slog sig in i banken med yxor och via rånarbilens motorhuv klättrade de in. Utanför stod en man kvar och höll vakt. Yxor är enligt Tingsrätten normalgraden på rån!

Under rättegången berättade de anställda vid pantbanken om den skräck de upplevde när rånarna slog till. Butikschefen föstes ner i källaren och tvingades att öppna valvet. Först kom han inte ihåg koden av rädsla och stress.

Det längsta fängelsestraffet får en 32-årig man från Solna – han döms till fängelse i tre år och åtta månader för rån och för grov vårdslöshet i trafik. Vid rättegången svarade han inte på några frågor.

 • 19-årig man. Fängelse i två år och fyra månader. Tidigare dömd för försök till stöld och rån. Har sagt att han var i Västerås för att hälsa på släkten. När han greps var han ute på en ”power walk”. Det var anledningen till att han hade ett regnställ på sig. Han ville svettas för att gå ner i vikt.
 • 23-årig man. Tre år och sex månaders fängelse. Tidigare dömd för grov stöld. Den enda som erkänt. Kördeflyktbilen som kraschade in en stolpe på Munkgatan.
 • 24-årig man. Fängelse i tre år och sex månader. Tidigare dömd för grov stöld. Vägrade att prata under rättegången.
 • 31-årig man. Tre år och sex månader. Förekommer under elva avsnitt i belastningsregistret. Höll tyst under rättegången.

Medhjälparna”:

 • 20-årig man. Ett år och sex månader. Tidigare dömd för stöld. Erkänt att han kastade ut fotanglar på uppdrag av okänd person.
 • 22-årig man. Döms till fängelse i två år. Tidigaredömd för stöld. Även han kastade ut fotanglar men säger sig inte ha känt till något om ett rån.
 • 23-årig man. Två år fängelse. Var i Västerås för att hälsa på sin flickvän. Säger sig inte känna någon av de andra och ville inte svara på frågor under rättegången.

Alla är skrivna i Stockholmsförorter.

-Pettersson är inte förvånat över att hatmedia glömmer nämna hur det står till i landet och att de dömda samtliga är pensionsräddare…

TIDIGARE 2015-08-12. Rättegång mot åtta invandrare för pantbanksrån

Idag börjar rättegången mot de åtta män i åldrarna 19 till 32 år, som har suttit häktade sedan i början av juni för pantbanksrånet i centrala Västerås.

Det var den 4 juni som de åtta männen greps efter att ha rånat en pantbank i centrala Västerås. Polisen hade haft en större spaning en längre tid och kunde efter gripa åtta män. Samtliga begärdes häktade på nationaldagen.

Männen som är misstänka för rån begärdes från början häktade i fyra veckor, men åklagaren ville förlänga och begära ytterligare fyra veckor till för de samtliga åtta misstänka männen, för att kunna göra en sådan grundligt och utförligt förundersökningsarbete som möjligt.

– Jag är mycket nöjd med utredningen, säger kammaråklagaren Peter Olofsson.

De misstänkta männen kom över guld och dyra klockor på ett värde av minst 4,5 miljoner kronor, det är det pantsatta värdet så det verkliga borde vara minst det dubbla.

Rättegången inleds idag i Västmanlands tingsrätt 12 augusti.

Nåväl, Pettersson letar men hittar inget i PK-media om vilka vinstmaskinerna är.

De åtalade…

 • Mohamud Faisal Abdikarim född 1996.
 • Cengiz Kaan Andic, född 1991.
 • Hamza Belahcen, född 1992.
 • Mustafa Celo Bosnjakovic, född 1992.
 • Alieu Ceesay, född 1992.
 • Mohamed El Quelhi, född 1995.
 • Ugur Kulbay, 1983.
 • Muhamed Sallah, född 1983.

De utgör tillsammans med många andra en systemhotande verksamhet skapat av de som röstat fram sjuklövern med god hjälp av de journalister som döljer tillståndet i riket…

Västmanlands TR B 2600-15 Aktbil 134


8 responses to “8-0 till bortalaget när invandrare dömdes till fängelse för pantbanksrån

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: