SD:s skuggbudget är klassisk socialdemokratisk politik


INRIKES. I dag presenterade Sverigedemokraternas sin skuggbudget och därmed står det klart att det finns en riksdagsmajoritet mot många av de skattehöjningar som regeringen föreslår. Trots detta kommer regeringen att få igenom sin budget eftersom Decemberöverenskommelsen innebär att Alliansen lovat att lägga sig platt vad de rödgröna än föreslår.

”Alliansen har naturligtvis alltid en möjlighet att bryta Decemberöverenskommelsen, men det skulle riskera att utlysa ett nyval och de borgerliga partierna är i dagsläget inte beredda att ge sig in i ett sådant vågspel”, skriver Mats Knutson på SVT. 

Sverigedemokraternas budget innehåller reformer för nästan 60 miljarder kronor, och över hälften av pengarna kommer från besparingar på migration och integration.

Partiet vill bland annat stoppa de flyktingar som nu tar sig hit via Danmark.

– Man inför gränskontroller, och Sverige har ett enklare läge än många andra länder att göra det med tanke på var vi ligger rent geografiskt, säger Oscar Sjöstedt, ekonomisk-politiske talesperson för SD.

Så det ska vara poliser vid Öresundsbron och stoppa folk? – Ja.

Sverigedemokraterna säger nej till regeringens planer på att höja skatten på bensin och kärnkraft samt på att göra det dyrare att anställa dem över 65.

Istället vill partiet satsa på bland annat skolan, rättsväsendet och försvaret. Över 30 miljarder kronor kommer från sänkta kostnader för migration och integration.

Människor på flykt hjälps bättre i närområdet, menar Sverigedemokraterna, som dock satsar 11 miljarder kronor mindre i bistånd på fyra år än vad regeringen gör.

– Ja, men det är viktigt att komma ihåg hur den biståndsramen ser ut. Regeringen gör avräkningar på det som kallas för flyktinghjälp, det vill säga flyktingar i Sverige, på åtta och en halv miljarder nästa år. Det blir alltså bistånd som inte lämnar Sveriges gränser. Vi gör avräkningar på motsvarande 800 miljoner, säger Oscar Sjöstedt och fortsätter: – Så vi tycker inte att det är schyst sätt som regeringen gör då, att kalla det bistånd även om det hamnar hos Migrationsverket. De pengarna använder vi inte så att säga, utan istället kanaliserar vi det direkt genom UNHCR i första hand.

Totalt säger sig Sverigedemokraterna kunna spara 208 miljarder kronor på minskade kostnader för invandring och integration under de kommande fyra åren. Bland annat genom att minska asylinvandringen med 95 procent.

– Det förklarar en majoritet av hela vårt finansiella utrymme, säger Oscar Sjöstedt.

– Många som kommer till Sverige just nu kommer ifrån Danmark och befinner du dig i Danmark är du inte i direkt nöd, fortsätter Sjöstedt.

De insparade pengarna ska satsas på en rad olika poster. Bland annat kommer man satsa två miljarder på förskolan, till exempel minskade barngrupper på förskolorna och pengar till ökad kvalitet på förskolor.

Partiet vill också lägga mer på skolan och läraryrket, göra en industrisatsning på 2,9 miljarder kronor, samt riktiga satsningar mot landsbygden. SD säger nej till höjd bensinskatt och vill också höja milersättningen och anställa 7.000 poliser de närmsta sju åren.

I budgetmotionen säger partiet även nej till en rad andra skattehöjningar som regeringen vill genomföra, bland annat försämringen av rut- och rot-avdragen, den särskilda löneskatten för äldre och nedtrappningen av jobbskatteavdraget.

– Det är skatt direkt på arbete, det är en skattehöjning mot landsbygden som slår väldigt hårt och det är skatt på energi, säger Sjöstedt. – Det är en total felprioritering.

-Pettersson återgår till rubriken och förklarar varför det är klassisk socialdemokratiskt politik. 1989 stängde Sverige gränsen för alla utom FN:s konventionsflyktingar. Sverige är fullt sa dåvarande statsminister Ingvar Carlsson och ingen kallade honom rasist, dessutom stödde Moderaterna politiken med stängda gränser trots att invandringen inte var i närheten av vad den är nu och det dessutom fanns gott om tomma bostäder. Regering och opposition såg helt enkelt till vad som var bäst för Sverige och svenskarna. Precis som Sverigedemokraterna vill göra idag…

Förresten idag, den 1 oktober 2015 är 108 557 personer boende i Migrationsverkets mottagningssystem och hur många illegala som finns i landet har vi ingen aning om…öppna era hjärtan…


5 responses to “SD:s skuggbudget är klassisk socialdemokratisk politik

 • Tony

  Den djupt kriminella blaskan Aftonsnaskan fortsätter
  sina djupt oseriösa drapor, med Karin Pettersson i
  spetsen!

  Gilla

 • Anders

  http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/karinpettersson/article21511133.ab

  Fy fan va trött man blir på den här jävla smutskastningen. Usch o fy för den här förbannade jävla svenska vänstermedian. Att man får hålla på såhär!

  Gilla

 • Grune

  Jag förstår int hur den övriga 7-klövern kan lägga ner tid och kraft på att lägga fram en budget som ändå aldrig kan träda i kraft.
  Dom orkar ju inte ens försöka få ordning på Sverige.

  Gilla

 • Svensk lösen

  Tack vare Bengt Westerberg upphörde luciabeslutet att gälla. Westerberg hotade nämligen att spräcka regeringen Bildt om invandringsstoppet inte hävdes. Han är en av de personer som skadat Sverige mest genom tiderna!

  Gilla

 • Erik

  Ett ”välfärdssamhälle” med tre miljoner utomeuropeer i landet representerar en massiv förmögenhetsöverföring från svenskar till utlänningar.

  Dessutom, SDs öppna svenskhet med tre miljoner utomeuropeer i landet är rena rama folkmordet på den svenska etniciteten.

  Jag kan inte föreställa mig ett mer svenskfientligt parti än SD, de är skräckinjagande.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: