SD-politiker åtalas för två fall av grovt skattebrott


INRIKES. Sverigedemokraten Martin Kinnunen åtalas i dag för två fall av grovt skattebrott, skattebrott och grovt bokföringsbrott, enligt ett pressmeddelande från Ekobrottsmyndigheten.

Kinnunen är styrelseledamot i bolaget Samtid och Framtid AB, ett helägt dotterbolag till Blåsippan AB som ingår i sfären kring Sverigedemokraterna (SD).

De brottsliga gärningarna ska ha utförts 2013 och 2014 och enligt Ekobrottsmyndigheten rör det sig om mycket stora belopp.

Kinnunen nekar till brott och partiledningens förtroende kvarstår, skriver TT. Jimmie Åkesson skriver: ”Det är min uppfattning att det aldrig funnits något uppsåt att begå brott (…) såvitt jag kan bedöma har det aldrig funnits någon fara för att skattemedel inte skulle inkomma.”

Partigranskning, andra partier


9 responses to “SD-politiker åtalas för två fall av grovt skattebrott

 • levandetro

  tYvärr Janne så är ju inte SD största partiet och lär hellre inte bli det efter senaste tidens rapportering om flyktingar där svenskarna har öppnat sina plånböcker och hjärtan

  Gilla

 • Björn

  Hade det t.ex. varit en sosse hade det nog bara stått ”En socialdemokratisk politiker o.s.v.”. Aftonslasken och Expressen hade det givetvis under rubrik ”EXTRA” som de har en förkärlek att använda om allt som har med SD att göra. ”EXTRA” måste vara den mest missbrukade rubrik som finns. Vad skall de använda när det verkligen hänt någonting ”extra” (som att Löfvén avgått eller så)?

  Gilla

 • Janne

  SD är nu Sveriges största parti, något som knappast undgått någon , inte ens träskallarna i 7-klövern.
  Och något måste då göras för att stoppa deras framfart och vad kan vara effektivare än att sprida falska rykten och anklagelser om partiet och deras ledare! Hjärntvättningsorganet SVT gick även ut med att Kinnunen förmodligen hamnar i fängelse…
  Antagligen och förhoppningsvis går SD segrande ur striden, starkare än förr och kanske når 35% efter den förmodade friande domen!
  Men hur är det med falsk angivelse, det måste väl ändå anses som brottsligt, eller hör det också samman med vilka dom inblanbdade är?
  Janne

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Advokat: ”Märkligt åtal”……………………

  Kinnunens advokat, Thomas Olsson, tror att risken för fällande dom är ”obefintlig” och beskriver åtalet som märkligt.

  ”– Det som är lite anmärkningsvärt med åtalet är att det till stora delar bygger på ett påstående om att Martin Kinnunen skulle ha känt till de här bristerna redan när de förekom. Det kan jag inte se att vare sig utredningen, eller den bevisning åklagaren har åberopat, ger något som helst stöd för, säger Olsson.”

  Gilla

 • Synonymen

  En annan som SKALL åtalas är gustav fridolin. Han bör sedan käppjagas tillbaka till den håla han hör hemma.

  SvD:
  Fridolin: Det dröjer innan skolan lyfter

  http://www.svd.se/fridolin-drojer-innan-skolan-lyfter/om/sverige

  Gilla

 • Tony

  Men om dessa BROTTSLINGAR skriver inte dom
  förståndshandikappade journalisterna i FEGMEDIA!

  Gilla

 • Galten

  Om det nu skulle visa sig vara korrekt, är det en fjärt i rymden om man jämför vad egenberikarnas slödder försnillat och förskansat sig från det Svenska folket under decennier.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  Hoppas SVT och hatmedia skriver mycket då når vi snart 30%!

  Gilla

 • sven svensson

  Inget signalement förrän dömd . . dröm om det då det gäller SD . . . förmodligen artiklar som redan sniffar ”morgonluft” . . . Ingen från något annat parti visas i de PK MSM på detta sätt . . .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: