Rättegången om trippelmordet avbruten – kopp choklad kastad


INVANDRARVÅLD. Den äldre av de två bröder som misstänks för trippelmordet i Uddevalla pekade finger mot de närvarande vid rättegången när han klev in i salen, rapporterar P4 Väst. Sedan följde kaosartade scener. Målsägarbiträdet Per-Åke Kvarnström berättar för radiokanalens utsände: – Jag skulle påbörja plädering då någon kastade en mugg choklad. Inte riktat mot mig utan mot de misstänkta mördarna. Muggen träffade mig i huvudet. Det orsakade förvirring.

Anhöriga till offren ska ha ropat saker i riktning mot de misstänkta, som ska ha svarat. Larmet i salen ska ha gått och en person ska ha förts ut av polisen, men ingen ska vara gripen. Enligt P4 Väst stod många i gråt. Efter lunchpausen kommer anhöriga till offren få följa rättegången via videolänk, i en sal intill.

-Pettersson är inte förvånad. Åklagaren har yrkat på livstids fängelse för kaosblattarna…

TIDIGARE 2015-09-04. I dag inleds rättegången mot de två bröder som är misstänkta för trippelmordet, som skakade Uddevalla den 7 mars i år. Bröderna, som båda är i 20-årsåldern, har hela tiden nekat till mordmisstanken. Den yngre broderns advokat har kallat två vittnen som sägs visa att hans klient inte har kunnat vara på mordplatsen när skotten föll.

− Åklagaren påstår att bröderna har begett sig tillsammans på en motorcykel till brottsplatsen. Det stämmer inte, säger Claes Östlund. Förutom de misstänkta bröderna står ytterligare tre personer åtalade för brott som man utrett i samband med trippelmordet: En man åtalas för medhjälp till mord och narkotikabrott, en annan man står åtalad för narkotikabrott och en kvinna misstänks för vapenbrott.

SR

Invandrarbrödernas pappa hade rånats: ”Då mördade de tre personer”

TIDIGARE 2015-03-11. Bröderna som är misstänkta för trippelmordet i Uddevalla begärs häktade

INVANDRING/BROTTSLIGHET. De båda bröderna som misstänks för trippelmordet i Uddevalla begärs häktade, rapporterar P4 Väst. En häktningsframställan lämnades in till Uddevalla tingsrätt nu på onsdagsmorgonen och de båda begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.

– Teknisk bevisning och vittnesuppgifter binder de misstänkta männen till platsen och tidpunkten för brottet, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge i ett pressmeddelande. – Den tekniska bevisningen består bland annat av att vi har analyserat mobiltelefonerna, det är ingen hemlighet. Det gör att vi kan säga att det sannolikt är så att de befunnit sig på platsen för mordet och även vid tidpunkten för mordet, säger Edsbagge

TIDIGARE 2015-03-08. Två bröder gripna misstänkta för trippelmordet

Två unga bröder har gripits av polis, misstänkta för delaktighet i trippelmorden i Uddevalla, bekräftar polis. Den ena brodern greps efter att tungt beväpnad polis slog till mot en lägenhet i staden. En halvtimme tidigare hade de gripit en bror utanför huset.

– Han kom gående tillsammans med två kvinnor när poliserna bad honom stanna. Strax efteråt hade fem eller sex poliser lagt sig över honom innan han fördes bort, säger GT:s reporter Kim Malmgren till tidningen.

De två gripna männen är enligt polisen på sannolika skäl misstänkta för mord. Det är alltså den högre graden av misstanke.

Vita händer på den gripne

Ljusa händer, inte afrikan, kanske arab

Mark (på övre bilden) född 92 och hans lillebror (nedre bilden) Martin Saliba, född 93 med libanesisk syriansk bakgrund. Båda är anhållna, misstänkta på sannolika skäl för mord. Både de misstänkta mördare och offren så när som flickan som tydligen valt fel umgänge är från Mellanöstern och det påstås att gärningsmän och offer var nära vänner. – Pettersson tycker det verkar vara ett konstigt sätt att visa vänskap på…

Bröderna är även kända och dömda för att handla med narkotika, den ene brodern på yrkesmässig nivå. Även de manliga offren är dömda för brott.

Mark (på bilden) och hans bror Martin Saliba från Libanon känns som kanditater

Film från skjutbanan

Martin_Saliba

Polisen

TIDIGARE 7 mars 2015. Trippelmord i Uddevalla

Tre personer har hittats döda utomhus, norr om ett sjukhusområde i Uddevalla. Polisen misstänker att det rör sig om ett trippelmord. Enligt ett tips till tidningen ska två personer ha hittats utanför en parkerad bil och den tredje i bilen. Enligt uppgifter ska personerna ha varit skjutna. Bland de döda ska det enligt polisen finnas både män och kvinnor.

Märtha Karlsson, boende i området, väcktes av polishelikoptern i morse. När hon tittade ut genom fönstret såg hon de stora avspärrningarna.

– Jag pratade med en person som också bor i huset och han hade hört tre smällar i natt. Det är hemskt det som har hänt, och läskigt. Men framför allt är det hemskt för de som drabbats.

Hon tycker att det är lugnt i huset som hon bor i, men i området i övrigt känns det inte lika lugnt. – Det är bilar som bränns och det skärs hål på däck, jag börjar bli van. Så jag är inte så sugen att gå ut själv på kvällarna längre.

”– De skriker att det var poliserna som dödar dem, berättar SVT:s utsända Hanna Nyberg.” -Pettersson menar att det är kaosblattar från Mellanöstern och förmågan att tänka verkar inte vara så god.

Syrianska står det på tröjan, det behöver inte betyda något men det skulle inte förvåna mig om vi inte hamnar i Södertälje innan kvällen.

2015-03-07_1214

SR Live

2015-03-07_1158

 

Från Sveriges Radio

Från Sveriges Radio

2015-03-07_1153

 

Dansk TV, opixlat filmklipp på stormningen.

-Pettersson tycker att personerna som försöker ta sig genom avspärrningarna ser mörkhåriga ut, och mannen i shorts verkar barfota. Sabotera en mordutredning och noll respekt för ordningsmakten, så som vanligt är det inte Uddevallabor eller svenskar även om media tänker påstå det…

Spännande sa Fredrik, berikande sa Mona, beställt sa 87:an. Tragiskt säger Pettersson.

Polisen

De mördade är

 • Ala’ Farraj, född 1993, medborgare i Jordanien, tidigare dömd brottsling
 • Rawand Aziz, född 1992, kurd med irakisk medborgarskap, tidigare dömd brottsling
 • Flicka, född 1996, född 1996, ostraffad.

Samtliga tre var boende i Uddevalla. Farraj på Anders Knapes väg 5B och de två andra sammanboende på Klippgatan 1.


3 responses to “Rättegången om trippelmordet avbruten – kopp choklad kastad

 • Tony

  Till och med i en rättssal gör utländska brottslingar som
  dom behagar?? Varför sitter någon och dricker choklad
  under en rättegång????????????? Blir inte fanskapen
  visiterade innan man sätter sin fot där?

  Gilla

 • Mary Agnes

  Idag choklad. I morgon en granat.

  Gilla

 • Bertil Nilsson

  Om jag förstått Sveriges lagar rätt så skall man nu leta upp en oskyldig pensionär som man kan åtala. Dessa nu åtalade är ju inte Svenskar utan araber eller något och då är det omöjligt att döma dem. Troligtvis skall de förlåta Sverige om de får några miljoner dollar i skadestånd. Se hur det gick med tomten som zigge har flyttat in på i Malmö = Helt j-a otroligt sjuka Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: