17 000 utvisningärenden ligger på hög hos polisen


INVANDRING. Regeringen har varit tydlig med att personer som fått avslag på sina asylansökningar ska lämna Sverige. Samtidigt ökar antalet personer som utan tillstånd stannar i landet, rapporterar SVT.

Enligt polisen har man inte resurser nog att prioritera utvisningsärenden samtidigt som tusentals asylsökande kommer till Sverige varje vecka.

Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson säger i SVT Agenda att många människor är desperata och vill söka sig ett bättre liv, men att det är ett hot mot rättssamhället om personer stannar trots att de inte har rätt till det enligt regelverket.

– Som situationen är nu måste vi använda våra boenden till dem som har rätt till skydd i Sverige. De som inte har det kan inte ta platser från andra människor, säger Danielsson.

– Vi kan inte göra så mycket mer än att övertala människor att det kanske är bättre att åka hem än att leva i ett utanförskap.

-Pettersson är inte förvånad men någon borde reagera. Vi har en generaldirektör som tycker att det räcker med att försöka uppmana människor att inte bryta mot lagen och vi har poliser som inte har tid eller lust att åtgärda problemen och skyller problemen på den akuta migrationskrisen precis som problemet uppstått de senaste veckorna och inte för många år sedan…

Dessutom har vi en regeringen som inte regerar utan följer hatmedias propaganda och som uppmuntrar de illegala bosättarna med en massa förmåner som skolgång, sjukvård, tandvård osv.


13 responses to “17 000 utvisningärenden ligger på hög hos polisen

 • thojak

  Utan återinförande av ‘tjänstemannaansvaret’ är näppeligen en korrigering av rådande katastrofsituation att vänta. (Olof Palme tog bort detta redan 1974).
  Mvh/TJ

  Gilla

 • Björn

  Men polisen måste ju prioritera de som kör 78 på 70-väg eller ännu värre de som cyklar utan cykellyse (iofs något jag som bilist avskyr).

  Gilla

 • Ahmed

  Polisen har inte någon som helst ansvar enligt chefen alltså, de kan bara titta på! Hundra tal poliser slutar eftersom de känner att de inte kan bidra med något, polisarbetet är så inskränkt att man helt enkelt lägger av.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Kan vi inte hyra in poliser från t ex Ungern, som hjälper oss under den tid den höga arbetsbelastningen är?

  Gilla

 • eva

  Jag förstår varför överheten inte vill ha en Folk- och Bostadsräkning! En sådan skulle med tydlighet avslöja en skrämmande utveckling.

  Gilla

 • svensson

  Såg den ”stackars”zigenarfamiljen som varit här i 12 år olagligt? Vem har försörjt dem och gett dem radhus att bo i, vi förstås. Trots att de var utvisade avlade de 5 (fem) ungar under den tiden och hade barn innan också, sen har de mage att gnälla att det är inhumant att utvisa dem? Kanske de skulle stoppat upp barnaalstrandet när de hade så lite koll på sitt liv. De hade fina datorer och iPhones som de fått.

  Gilla

  • Pica pica

   Den trettonårige sonen sa att han var rädd för att bli av med barnbidraget om de skickades tillbaka till Serbien.
   Man kan undra vad den familjen kostat svenska skattebetalare under 12 år?
   Om man räknar in dem i de minst 17.000 som stannat kvar efter utvisningsbeslut så skulle genomförd utvisning frigöra många bostäder. Något för Kaplan att ”hitta”.

   Gilla

 • Maja Anokhina

  Det går hur bra som helst att bo i Sverige illegalt. Har gjort det själv ( var då ensamstående mamma med två barn)
  Man ska bara se till att få undantag från lagen om arbetstillstånd (AT-UND) för att få ett samordningsnummer på Skatteverket och hitta ett jobb medan man just asylsökande. Eller hitta ett vitt jobb först (om man illegal) visa anställningsavtal och pass på Skatteverket och får samordningsnummer, efteråt lämna asylansökan men inget pass och ljuga om sitt identitet och etnicitet/land man kommer ifrån. Att styrka sitt identitet behövs bara för att får jobba lagligt här under handläggningstiden som är ofta ganska lång (i mitt fall tog det två år mellan 2009-2011 trots att jag lämnade mitt pass) speciellt nu när fler än 1000 söker asyl varje dag.
  Efteråt får man bo kvar i landet även om man får utvisningsbeslut. det gäller bara vara laglydig.
  Efter 4 år ansöka om asyl på nytt och så några ggr till.
  De som har barn får UT till slut pga att barnen ”rotade sig” ( Mp lag från 1 juli 2013) plus en massa förmåner för just illegaler och deras barn (t.o.m ekonomiskt bistånd i några kommuner)

  Så uppmuntras man att stanna i Sverige istället för att lämna landet…

  Gilla

  • Maja Anokhina

   He he he det går kanske inte ihop i era ögon att vara laglydig och bo här illegalt… men för de flesta invandrare är det inte någonting olagligt att bo här illegalt så länge man försörjer sig och familjen genom jobb…

   Gilla

 • Mary Agnes

  Om varje dossier/ärende är 10 mm tjockt, blir inhögen 170 meter.
  Vilket innebär, att om polisstationen ligger på entréplan i Turning Torso, så räcker högen ända upp till taklampona på översta våningen.

  Allt medan polisen är fullt upptagna med att hålla ordning på lämmeltåget av lyxasylanter, leka dadda med ungdomsgäng och rollspela NYPD bland våldsextrem organiserad brottslighet.

  Gilla

  • Grune

   Om dom gjorde det en gång. Dom har fullt upp med att försöka tala fyllon tillrätta och att sätta dit dom som kör 5 km/timmen för fort med sin bil.

   Gilla

   • Mary Agnes

    Helt rätt – speciellt när ‘dom’ är människor med vit hud i stor bil. Har nyligen blivit bötfälld för 77 på en rak 70-väg utan annan trafik på landet.

    kanske skulle man bli kund hos nån bilmålvakt; verkar vara billigt och bra. Måste bara öppna ett konto på Raffeisen Bank i Serbien, så man kan föra över pengarna utan att nån här märker det. Så funkar den svarta ekonomin i Sverige idag.

    Gilla

 • Vakthunden

  Migrationsverket måste kompletteras med ett Deporteringsverk. Ett nytt statligt verk för 7.000 tjänstemän med en välavlönad generaldirektör. Ett glädjande tillskott för arbetsförmedlingen i jakten på nya jobb.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: