Sovsalar nästa?


INVANDRING. Migrationsverket i Flen har fått klartecken från fem av Sörmlands kommuner om att de kan ordna tillfälliga sovsalar för asylsökande, IFALL läget blir akut.

I dag bor de flesta asylsökande i lägenheter som Migrationsverket hyr, eller på privata asylboenden som Migrationsverket skrivit avtal med.

Men lägenheter är det brist på och platserna på asylboendena riskerar att ta slut, nu när över 7000 asylsökande kommer till Sverige varje vecka.

– Vi har märkt att de platser vi har fylls på väldigt snabbt, säger Aram Barawe, enhetschef på Migrationsverket i Flen.

För att inte riskera att människor blir utan tak över huvudet har Migrationsverket börjat förhandla med kommunerna om att få tillgång till tillfälliga sovsalar.

-Pettersson säger öppna era hjärtan men vi har kontroll…

Sovsalar blir fint med asylsökande araber som struntar i brandskydd och röker inomhus trots ideliga tillsägelser…

-Jag minns när det var ”livat på luckan” och de blåvitrutiga överkasten som det var igår. Lumpen var ett utmärk sätt att få pojkar att mogna lite grann, lära sig passa tider, städa och att ta hänsyn till andra, men det kommer väl inte att duga till den nya adeln trots att det fungerat för miljoner svenska unga män.

Det skulle nog fungera utmärkt även idag för vissa nyanlända bortskämda ”barn” men då givetvis utan vapenträning…

2015-09-26_0952

P4 Sörmland

 


16 responses to “Sovsalar nästa?

 • Nyhetstips (59 st.) | Varjager's Weblog

  […] (QET) Sovsalar nästa?: https://petterssonsblogg.se/2015/09/26/sovsalar-nasta/ (Petterssons) Finland. Flyktingslussen i Torneå blir exempel för andra EU-länder.: […]

  Gilla

 • Nisse

  Gå in och titta på you tub muslimerna i Katrineholm gör du det kommer du garanterat att rösta på SD………..

  Gilla

 • Erik Johansson

  Vad är det för fel i huvet på de här ”flyktingarna”? Jag har gjort lumpen, och sovit i ett logement i en vånings-säng i ett år (se bilden ovan). Och ibland, under övningar så sov man i ett ”knäppe-tält” eller i en grop i marken. Vad fan väntar de sig? Hilton, med full room service? T.o.m mina PK-vänner börjar undra nu (lovande tecken!).. Jag säger ingenting till dem, för media gör hela jobbet åt mig. Är det här människor som ”flytt för sitt liv”? Och sedan protesterar när de blir inkvarterade på en turist-anläggning som tydligen har dugt åt oss svenskar i decennier? En fördel med dessa ”uppror” (vi lämnar inte bussen!) och medias fixering vid ”flyktingar” är att t.o.m de mest indoktrinerade börjar tveka nu. De ensamkommande ”barnen” är inga barn. ”Rasistattacker” med bränder på flyktingboenden visar sig vara anlagda av ett ”ensamkommande barn” som själv bor där. ”Bråk vid flyktingförläggning” visar sig inte vara ett ”hat-brott”, utan att unga män (ej barn!) har rykt ihop, antagligen om religion (Shia vs Sunni osv..). När ska vi slippa det här, att vuxna män slåss angående sagor?

  Gilla

 • Mary Agnes

  70 000 ENSAMKOMMANDE på ett år…

  Båstads kommun protesterar.


  Den senaste veckan har 1 326 ensamkommande flyktingbarn sökt asyl i Sverige. Migrationsverket anvisar de nyanlända barnen till kommunerna, som sedan har två dagar på sig att ordna en lämplig plats.

  – Det är helt fruktansvärt. Men Sverige kan väl inte ta emot 30 procent av alla ensamkommande barn som kommer till Europa? Vi är cirka 1,5 procent av Europas invånare, och så tar vi emot 30 procent, säger Bo Wendt.

  TT : Och om människor trots allt fortsätter att försöka ta sig hit?

  – Till slut så klarar vi inte den här situationen. Det är bara att räkna på nuvarande siffror, vi i Sverige tar emot barn med stort personalbehov, läkarvård och psykvård motsvarande en normalstor svensk kommun per år i dag.

  TT : Men de som flyr gör det för att de vill ha ett bättre liv?

  – De som har ett riktigt dåligt liv har inte råd att lägga ut 50 000 kronor för biljetter. Så de blir kvar. Men visst, den enskilde människan ser till sitt eget, så är det.

  http://www.hd.se/lokalt/bastad/2015/09/26/bo-wendt-bp-hela-systemet-ar-orimligt/

  Gilla

  • Hönsmamman

   Vore ju rimligt att när det kommer många från ett land att Sverige kontaktar landet ifråga och kan komma överens om ett utbyte så att de kan återförenas med sina familjer. Lite som när små barn rymmer till kompisen för att det är ngt jobbigt se måste göra – söm att städa rummet. Eftersom det är barn det handlar om borde väl det vara vuxna människor som ska föra samtal om vad det är som händer. Naivt är inte i närheten av vad detta är.

   För Sverige samtal med Afghanistan öm alkaliska dessa barn. Någonstans borde ett land börja undra vara alkaliska deras framtidsplaner tar vägen.

   Gilla

 • Argus

  Detta bådar inte gott. Individer som i många fall inte ens tål sin egen familj ska samsas med andra individer som inte heller ens tål sin egen familj. Undrar om ett säkerhetsavstånd från övrig bebyggelse på 300 meter räcker?

  Gilla

 • Kurt

  När man gjorde lumpen fick det duger för oss, så det kan duger åt kaffers och mena folket.

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Hela situationen är vansinnig.
  MENA folket har en uppfattning om Sverige som gör att det vi nu ser bara är början på den ekonomiska massflytten. Alla nya ska leva på staten.
  Hur länge kommer det att gå nu när regeringen suger ut det sista ur allt som är möjligt (SJ 1,7 miljarder, Akademikernas hus 1,6 miljarder, mm)
  Sveriges tillgångar är på upphällning och anstormningen har bara börjat.
  Hur hade de styrande tänkt sig fortsättningen? Helst då utan inbördeskrig.
  Vad ska få vika sig? Knappast invandringsströmmen. I turordning så får pengarna tas där de saknas minst. Så, pensionärer, åldringsvård, socialvård, mm får stryka med först. Sedan naturligtvis höjda skatter på de vi konsumerar mest. Så tar vi några spar tag till i sjukvården och hos polisen, de senare har nu börjat gnälla men de får gnälla.
  ALLT DETTA ÄR EN DROPPE I HAVET
  Vi kan förstöra vårt land hur mycket som helst, tusen gånger om. Det kommer inte göra det minsta skillnad för de 80.000.000 som årligen föds i fattigdom. På den linje vi går, blir vi snart alla fattiga, ja utom judar, Saudiaraber och Bilderberg gruppen / Co. naturligtvis.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Redan nu klagar dom som bor i fina campingstugor på Torekovs camping att det är alldeles för trångt… ”visst är vi tacksamma, MEN….”

  Gilla

  • Pica pica

   Även på Frösö camping klagade de över för små stugor. Vinterbonade (dyra för turister) stugor på 25 kvm, utrustat kök och badrum, 4 – 5 sängplatser, TV osv.

   Gilla

 • Vigor

  De arga och ständigt förorättade mena-männen lär knappast gå av bussarna…

  Gilla

 • Joy

  Städar gör pöbeln, inte städar fint folk som muslimer inte. Det ingår inte i resebeskrivningen.

  Gilla

 • Ådärkomdenja

  Uttjänta fängelser för människolagring efterlyses också av dvärgminister Morgan Johansson. Inte helt fel förvaringsplats faktiskt. Förutsatt att man låser dörrarna – från utsidan.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: