SVT anser att ”fel” kvotering är odemokratisk


GRANSKNING SVERIGE. Ibland är kvotering helt nödvändig enligt SVT. Enkelt sammanfattat, när vita män skall sparkas ut till förmån för vänsterextrema kvinnor, homosexuella och invandrare. Genom att hävda att SVT måste ”spegla samhällets befolkningssammansättning”, kan man gå förbi principen om att rekrytera de mest lämpade. Man vill man ge sken av att man utför en ”legitim” kvotering, i syfte att spegla samhället på ett bättre sätt.

Men hur speglas SD, som nu har runt 20 % i opinionsmätningarna? En SD-politiker motionerade att man också borde kvotera in människor efter politisk hemvist.

SVT totalsågade då förslaget under rubriken ”SD-politiker vill åsiktsregistrera journalister” Ord som ”orealistiskt, okunnigt, odemokratiskt och grundlagsvidrigt” användes, med stöd av Professor Kent Asp.

SVT glömde dock att berätta att Kent Asp är motståndare till all kvotering, dvs även den köns och etnokvotering som SVT sysslar med. Man glömmer att nämna det ”orealistiska” i att SVT:s styrelse tagit hjälp av SCB för att kartlägga de anställdas etniska bakgrund.

https://vipatv.svt.se/204/nyheter/ark…

Hyckleriet kan inte bli tydligare än när Granskning Sverige ringer till den heterofientlige SVT-journalisten Tommy Bergman.


6 responses to “SVT anser att ”fel” kvotering är odemokratisk

 • Peter Skoglund

  Härligt uppfriskande diskussion om hur man kan se på kvotering.

  Mycket bra och tänkvärt kom ut av Johan påringning..

  Gilla

 • norrbo

  Du har nog inte förstått hur kvinnor i norrland står för hur är och vad dom är !!
  Eller vill du Norrländska kvinnors väl ???

  1

  Gilla

 • norrbo

  Du har nog inte förstod hur kvinnor i norrland förstår hur dom som inte vill väl förstår vad som gäller!! Eller vill du Norrländska kvinnors väl ???

  Gilla

 • norrbo

  Det var längesen som statliga verk anställde Svenskar med utomeuropeisk anknytning före ”svenskar” med fullständig kompetens.
  Varför har det blivit så ?????

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: