Stenkastarkulturen


-Pettersson har funderat en hel del på varför vi under senare år fått en stenkastarkultur i landet där ungdomsgäng kastar sten på räddningspersonal och poliser. 

Jag undrar om jag inte fick svaret idag, vid den tragiska olyckan i Mecka, Saudiarabien där över 700 människor trampades ihjäl under stenkastarritualen. 

I Koranen står berättat samma berättelse som finns i Gamla Testamentet, Första Mosebok om patriarken Abraham som av Gud ombedes att föra sin son Isak upp på ett berg och där offra honom åt Gud. (Inom islam är det Abrahams son Ismael som ska offras). Men i sista stund stoppar en ängel Abraham från att ta livet av sin son. Gud ville endast få bekräftat om Abraham lydde och litade på Gud. Som tack skänkte Gud Abraham ett lamm att slakta istället.

Vallfärden (Hajj) följer vissa bestämda ritualer både på vägen till Mekka och på plats. Under den berömda avskedsvallfarten 632 från Medina till Mekka fastställde Muhammed för all framtid alla enskildheter för det årliga pilgrimståget.

Vallfärden har en förislamsk historia. Under vad som inom islam kallas jahiliya, ”okunnighetens tid”, vallfärdade folk från olika religioner till Mekka för att dyrka sina gudomar.

Manliga pilgrimer ska ikläda sig den vita vallfärdsdräkten. Under vallfärden är det förbjudet bland annat att duscha eller tvätta sig, parfymera sig, ha sexuellt umgänge, klippa naglar eller hår, med mera.

Under hajjs första dag utförs tawaf, vilket innebär att pilgrimen vandrar sju varv motsols runt Kaba i den heliga moskén, Masjid al-Haram och helst röra eller kyssa den svarta stenen. De säger sedan Takbīr (”Allahu Akbar”, ”Gud är större”). Därefter ska man utföra två böner vid Abrahams plats i moskén. Efter detta går eller springer man sju gånger fram och tillbaks mellan kullarna As-Safa och Al-Marwah. Detta är till åminnelse av Abrahams hustru, Hagars sökande efter vatten till sin son Ismael. Pilgrimerna dricker sedan vatten från källan Zamzam som enligt legenden uppenbarades till Hagar av en ängel.

Nästa dag tillbringas vid kullen Arafat där Muhammed enligt traditionen gav sin sista predikan. Dagen därpå utförs steningsritualen då man kastar 49 stenar på en mur (tidigare en pelare) som representerar Satan, som enligt traditionen frestade Ibrahim att inte lyda Guds befallning, att inte slakta Ismael.

Ibrahim drev bort Satan med stenkastning och orden ”Allahu akbar”…

Är det svaret på invandrarnas stenkastningsritualer att de vill driva bort satan, det vill säga representanter för Sverige när de kastar sten…


18 responses to “Stenkastarkulturen

 • ÅMÅL

  Vänstertomtarna ingår nog i denna okultur.

  Gilla

 • white lady

  Tack, Mr Pettersson, för din insikt. Nu har vi förklaringen till detta motbjudande dåd bland unga muslimer i det här landet – stenkastning.
  Det är tragiskt att vi är tvungna att ta emot de barbarerna och dras med dem. De politikerna som beslutar om detta, både i EU, Sverige och andra europeiska länder borde ställas till svars för det vad de gör. Bara Ungern står på sig tack vare sin kloka statsminister. Synd att vi inte har sådan…

  Gilla

 • Nisse

  Snart kan man gå på AMS kurs och lära sig kast med gatsten………

  Gilla

 • jockfall

  Stefan Röfven öppnar med glädje Sveriges gränser till dessa individer. Svenskarna bara betalar.

  Gilla

 • Blackout

  Det är bara lobotomerade Svenska politiker och agendapropagerande journalister som bortser från kulturskillnaderna mellan araber och vanliga människor.
  Svenskarna skickar sina barn på sommarkollo och seglarläger,

  …medan muslimska, överåriga ”baaarn” åker på stenkastarläger i Mecka eller på halshuggningsturne med IS.
  När stenarna tar slut efter dagens övningar, stampar de entusiastiskt ihjäl varandra i stället, allt i pedofetens namn.

  Detta är bara spännande och berikande, hur naturligt som helst, tycker DÖ-politrukerna, och öppnar egenmäktigt Sveriges gränser på vid gavel.
  De är fortfarande inte medvetna om att de själva personifierar ”Satan”, och blir nästa måltavla.

  Gilla

 • Stenbock

  Nu kanske några fler förstår varför jag avråder alla att åka till S-Arabien, och andra idiotiska arabländer ! Låt dem i lugn och ro promenera runt Kaban,samt trampa ner varandra,och halshugga på sina torg…

  Gilla

 • Argus

  Kanske bör nämnas att på grund av den uppdiktade händelsen på berget kuperas fortfarande små gossebarn. På grund av att detta inte sällan utförs av lekmän kommer en andel av dessa gossar aldrig fungera fullt ut i vissa förnöjsamma situationer.

  Gilla

 • lars magnusson

  Ja, det började med Båstadskravallerna här i Sverige 1968… så där ser man var de i Mecka fått det ifrån 😉

  Gilla

  • Lena

   lars magnusson :
   Som den redige svensk du är, godnatt på dig och framför allt SOV så gott !

   Gilla

   • Lena

    lars magnusson :
    Du måste sköta om DIG, du har ANSVAR för dig själv och ALLA de som flyttar in i ditt land, det gäller att jobba ihop rejält med skattepengar, skaffa dig minst ett extrajobb som är SKATTEPLIKTIGT !

    Gilla

   • lars magnusson

    Rätt Lena, vi har alla ansvar för alla som flyttar in vårt land! Höj skatten, vi har råd 😉

    Gilla

  • Mr Q

   Och fortsatte i Malmö när ni kommunister/AFA (vänsterdrägg) stoppade Davis Cup-matchen i staden.Om du inte var född kan jag tala om för dig,att motståndare var Israel.

   Gilla

   • Pettersson

    …och sedan staten Israel bildades 1948 har judarna dödat 35000 muslimer i olika krig.

    Muslimerna har bara dödat tio miljoner muslimer under samma tid så judarna är värst…

    Gilla

 • Ahmed

  Religion är rena vidskepelser, det är en idioti, och förkastligt att man i denna generation söker sina svar i gamla relik böcker! Organiserade Religioner är i själva verket, organiserad paganism som man sedan sammankopplade och utvecklade en ny sorts rörelse, jag har läst och studerat alla religioner, om man sedan kopplar all kunskap från religioner i helhet så gäller det att backa upp det med diverse länders kultur,tradition och historia, då ser du verkligheten hos alla dessa ”så kallade” profeter.

  Gilla

 • Joy

  Ja, de kastar ju stenar på folk de inte gillar och på ditt och datt. Det är ju en grund i den kultur de har och har varit i evigheter. Detta är ju bara en av alla tillfällen de har att kasta sten.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det blev en aha-upplevelse. Nu kommer den kopplingen alltid att finnas med vid synen av arga unga män som kastar sten. De tror sig se satan. Och har blivit tränade att möta motgångar med stenkastning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: