Sju vänsterextremister får fängelse för våldsamt upplopp


VÄNSTEREXTREMISM. Den 23 augusti 2014 höll organisationen Svenskarnas Parti ett torgmöte på Limhamns torg i Malmö. Oroligheter utbröt. Nu döms sju personer till fängelse.

Enligt domen döms de åtalade, fem män och två kvinnor till tre eller fyra månaders fängelse får våldsamt upplopp samt i några fall även våld mot tjänsteman. Enligt Malmö tingsrätt har de dömda deltagit i en folksamling, ”som med uppsåt att sätta sig upp mot myndighet eller framtvinga eller hindra viss åtgärd gått till förenat våld på personer eller egendom.”

Våldet har bestått i att deltagare i folksamlingen kastat smällare, stenar, flaskor och andra föremål mot poliser och polishästar samt sparkat, knuffat och slagit mot poliser, polishästar och polisfordon.

Männen är mellan 24-35 år medan kvinnorna är 24 och 33 år. En av männen ska dessutom betala 5 000 kronor i skadestånd till en polisman.

Svenskarnas parti höll ett tillståndsgivet torgmöte i staden, som den demokratifientliga vänstern utan tillstånd protesterade mot.

HATMEDIA skrev i våras att det inte förekommit något våldsamt upp för att tre personer frikändes i tingsrätten, att Hovrätten sedan bröt upp domen och dömde de tre för våldsamt upplopp har de glömt, inte verkar det vara några större rubriker nu heller, och när det skrivs kallas de vänsterextrema brottslingarna för motdemonstranter av hatmedia…

2015-09-24_0632 2015-09-24_0631
Följande personer har dömts av Malmö tingsrätt:

 • Nadim Baalbaki, född 1991, döms för våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp till fyra månaders fängelse och ska betala skadestånd och advokatkostnader på cirka 19 000 kr.
 • Anders Tobias Hennerfors, född 1991, döms för våldsamt upplopp till tre månaders fängelse.
 • Stefan Ronny Larsson, född 1979, döms för våldsamt upplopp till tre månaders fängelse.
 • Rikard Maths Gustav Olausson, född 1990, döms för våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp till fyra månaders fängelse och ska betala advokatkostnader på 24 000 kr.
 • Nils Filip Viktor Botvid Olsson, 1986, döms för våldsamt upplopp till tre månaders fängelse och ska betala 19 000 kr i advokatkostnader.
 • Åsa Elin Nathalie Persson, 1991, döms för våldsamt upplopp till fyra månaders fängelse och ska betala 10 400 kr i advokatkostnader.
 • Moa Magdalena Hemmingsdotter Sten, född 1982, döms för våldsamt upplopp till fyra månaders fängelse och ska betala 9 500 kr i advokatkostnader.

Moa Sten, Elin Jönsson och Nadim Baalbaki anses av tingsrätten ha varit anförare av det våldsamma upploppet, ett brott som i extrema fall ska kunna ge tio års fängelse.

-Pettersson tycker att straffen är väldigt lindriga och hoppas åklagaren överklagar. Jämför gärna denna dom och hatmedias bevakning av kravallerna i Kärrtorp där samtliga närvarande från Svenska motståndsrörelsen dömdes till sex månaders fängelse och uppåt. Här får ledarna fyra månader  och bara några få av de antidemokratiska demonstranterna döms.

Vill ni läsa hela domen. Mejla Malmö Tingsrätt och begär att få dom B 7872-14. 

TIDIGARE 2014.08.23 Vänsterextremister angrep polishästar

Under lördagen hade Svenskarnas parti ett lagligt torgmöte i Limhamn, Malmö. Vänsterextrema demonstranter var på plats och angrep polis och polishästar med stenar och enligt vissa uppgifter ballonger med fyllda med vatten och ammoniak.

 -Det var motdemonstranterna som orsakade upploppet, säger Patric Fors vid Malmöpolisen och fortsätter med att berätta att vänsterextremisterna gick till våldsam attack mot polisen och försökte ta sig igenom avspärrningarna och fram till själva mötet.

-Pettersson säger att det är som vanligt. SvP försökte framföra sina åsikter och dem får man tycka vad man vill om men att som vänster använda våld mot dem man inte gillar hör inte hemma i en demokrati.

Vi noterar också att en gammal bekant -Showan Shattak – tydligen hamnat under en polishäst – och hamnar man där så har man nog inte gjort som polisen sagt…men det är ingen större skada skedd, Showan Shattak kan inte ha några hjärnceller att bli av med…

HÄR står om dåren, hoppas han snart får börja betala sin egna sjukhusräkningar…sedan kan man naturligtvis undra varför polisen och media kallar extremisterna för motdemonstranter. De hade inget tillstånd att demonstrera och de var ute efter att förstöra för andra, det borde kallas terrorism när man hotar demokratin…

2014-08-23_2211


4 responses to “Sju vänsterextremister får fängelse för våldsamt upplopp

 • Björn

  Det blir fina meriter för de dömda att ha i sina CV:n. Suttit i fängelse! Vilken merit! Fast CV:n förresten? De tänker väl aldrig försörja sig på hederligt arbete!

  Gilla

 • Argus

  ”Är så jävla trött på skallskador” förklarar en hel del.

  Gilla

 • mari

  Sjöstedts Gulli gull. Jonas försvarar all jävelskap som vänstern står för.
  Shattak borde glädjas. Smärtan talar om att han har något att tänka med…. OM HAN SÅ VILL?!?!?!?!

  Gilla

 • Mary Agnes

  Hatmedia vränger oftast till rubriken till ”nazistdemonstration” så man ska förledas att tro att det INTE var vänsterpöbeln som var våldsam. Allt för att skydda de sina.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: