Polisen stämmer staten


Polisförbundet stämmer staten på 10 miljoner.

I budgetpropositionen regeringen lade fram igår saknas 1 miljard för att ro den nya omorganisationen i land. Cirka 21,6 miljarder tilldelas Polismyndigheten under 2016 och detta är inte tillräckligt i en tid där det behövs fler poliser och inte färre, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

Orsaken till att Polisförbundet stämmer staten är regeringens krav på förbättrade resultat, samtidigt som polisen inte ges de resurser som krävs för att klara detta. Det är de enskilda poliserna som får ta smällen, menar Nitz och tillägger att missnöjet är stort hos många poliser i olika delar av organisationen.

Regeringen släpper kravet på att det ska finnas minst 20 000 poliser och orsaken är det kärva ekonomiska läget. Detta sänder ut helt fel signaler till samhället. Samtidigt som samhället kräver en ökad polisnärvaro och befolkningstillväxten i sig borde ligga till grund för fler poliser, så väljer regeringen att släppa kraven.

Lena Nitz pekar på att en väl fungerande polis är viktigare än på mycket länge. Med vidöppna gränser där vapen, droger och människosmugglare rör sig fritt, borde inte kraven från Polisförbundet vara obefogad. Med flera kommuner där ingen polis finns och i andra där det i bästa fall tar över en timme att rycka ut till mer avlägsna kommundelar, borde det inte vara för mycket begärt att polisen ges resurser för att vara mer närvarande. Å andra sidan har såväl gränspolisen, kustbevakningen och militären fått se sin verksamhet urholkas, så varför inte polisen?

Källa: Dagens samhälle

Med tanke på rådande situation anser jag personligen att såväl polisen, gränspolisen, Säpo, kustbevakningen, Must och militären borde ges ännu större anslag och dessutom tillstånd att använda alla till buds stående medel för att klara sin verksamhet på ett tillfredsställande sätt. Vi pratar om myndigheter vars verksamhet går ut på att säkra Sveriges gränser och trygga vardagen för hederliga medborgare.

Ska tilläggas att i regeringens höstproposition som presenterades igår väntas kostnaderna för migrationen 2016 öka kraftigt till 19,4 miljarder och för integrationen till 20,7 miljarder, alltså sammanlagt 40,1 miljarder och dessa siffror togs fram innan det verkliga asylkaoset tog sin början…räkna därför med fler miljarder.

Kanske inte konstigt att polisen reagerar när de inte ens får de pengar som behövs för att regeringens nya krav ska kunna säkerställas.

Från dagens Expressen…

Skärmklipp


12 responses to “Polisen stämmer staten

 • Luntan

  En omorganisation löser inte polisens problem, oavsett hur många ggr. man gör det. – Vad som krävs är nya kvastar på högsta nivå!

  Gilla

 • Ådärkomdenja

  Hur kan Polisförbundet stämma Sveriges regering i ett budgetärende? P-förbundet är en fackförening för poliser, inom TCO, jag tror inte dom har nån legal rätt öht att ”stämma” regeringen. Anslagen riktas ju inte till facken utan till myndigheten, som får rätta in sig efter vad politikerna beslutat, hur mycket den än ogillar nivån på anslagen (=nästan alltid missnöjda, det ingår som en del i sk*tsnacket).

  Är det nån som skall agera så är det ju den vidrige sossedrängen Dan Kräkman-Eliasson, rikspolischefen. Men han slickar alltid uppåt, och sparkar nedåt, så där har poliserna ingen hjälp att vänta.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  Sverige måste börja föra en ANSVARSFULL FLYKTINGPOLITIK – om politikerfrälset och främst Socialdemokraterna kunde lära av Australien och gärna följa UNGERNS exempel så skulle polisen klara sig på de resurser som står dem till buds men nu bör de i stället tillföra polisen minst det de begärt när alla välkomnas till Costa Gratis.
  En stor del kriminella av alla de slag välkomnas av Socialdemokraterna så våldtäkter och mord kommer att öka dramatiskt med den förda massinvandringspolitiken och därför kommer polisen att få mycket att göra. Socialdemokraterna har i decennier jobbat hårt på att välkomna kriminella och socialfall till Sverige och det från alla håll och kanter. Svenskar blir mördade utan att lögnmedia bryr sig, minns särskilt slakten på Märta Pettersson i Sätra i Stockholm – hon mördades/slaktades, misshandlades och våldtogs av Roy Rhaman från Bangladesh! – SOCIALDEMOKRATISK IMPORT!!
  R.I.P Märta Pettersson!!!

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat

   R.I.P. Märta Pettersson i Sätra, – en dag kommer du att få upprättelse och Socialdemokraterna att få sitt straff!!

   Gilla

 • Nisse

  Kan inte hela Svenska folket stämma regeringen inklusive dom övriga partierna. Utom SD. Det går nog inte alla advokater är nog upptagna med att överklaga flykting ärenden……….

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det som ALDRIG händer och kan hända i Sverige…..enligt vissa.

  ”Den tyska underrättelsetjänsten BfV varnar för att antalet extrema islamister ökar i landet. Enligt BfV:s kartläggning har antalet ökat till 7 900 i september från 7 500 i juni.

  BfV-chefen Hans-Georg Maassen har tidigare uttryckt oro över att extrema islamister försöker värva nyanlända flyktingar till Islamiska staten (IS).”

  Gilla

  • Synonymen

   Min förhoppning är att det smäller ”nått så in i helvete” snart. Jag hoppas självklart att inte de jag bryr mig om drabbas.

   Något kommer givetvis att hända med detta vidriga och skadliga inflöde av primitiva muslimer. Frågan är inte om utan när!

   Då vill jag se Böldansiktet dingla!

   Gilla

 • Synonymen

  Någon bör stämma Böldansiket också.

  För trolöshet mot huvudman (Svenska folket) och förräderi.

  Hårdaste tänkbara straff önskas!

  Gilla

 • Jex

  Otryggheten eskalerar i Sverige … för jävligt … Regeringen bör avgå om staten inte kan säkra medborgarnas trygghet .

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: