De minskade bistånden är orsaken till att allt fler flyr

FN-chefen Ertharin Cousin ger SD rätt i sin analys av flyktingkaoset.

FN vädjar till omvärlden om mer pengar för att hjälpa flyktingarna på plats. Bara i Libanon och Jordanien har man dragit in vatten och mat för 360 000 flyktingar och på andra håll har man halverat matransonerna. Cousin menar att detta är en stark bidragande orsak till att människor ger sig iväg i rangliga båtar över Medelhavet.

Källa: SR

Som bekant tar den svenska regeringen allt fler miljarder från just biståndet för att hjälpa de som har råd att fly med bostad, arbete och gratis vård. Det kallas att prioritera.

Tidigare på Petterssons:

FN-samordnaren Stephen O’Brien ger också SD rätt när han i en intervju i Rapport vädjar till omvärlden att ge mer pengar till flyktinglägren så att människor inte behöver fly till Europa.

FN vädjar om SD-politik

6 thoughts on “De minskade bistånden är orsaken till att allt fler flyr

  1. 8,4 miljarder plockade den ”solidariska” DÖ-regeringen bort från biståndsbudgeten i år. För att istället använda till inhemsk migrationspolitik.

    Solidaritet med de allra fattigaste är inget för sossar. Det visar deras politik klart och tydligt.

  2. ”De minskade biståndet är orsaken till att allt fler flyr”
    Det tror jag inte på för ett ögonblick. De som har möjlighet flyr lägren i vilket fall som helst.
    Nu när resurserna krymper i flyktinglägren så skakar alltså många av de kvarvarande flyktingarna fram stora summor pengar för att betala människosmugglarna? Mycket trovärdigt. Eller har smugglarna rabatt? Migrationen handlar först och främst om att komma till ”Easy street” och få del av välfärden.
    Alla har internet eller känner de som har.
    Alla vet hur rikt det är i väst och hur mycket vi vita hatar färgade.
    Då är upplägget klart.
    De som verkligen svälter och dör, de som aldrig haft någon chans, de har haft tur som kommit så långt som till flyktinglägret, det har inga pengar till smugglarna.
    DEN HÄR LÖGNEN STINKER.
    Mer mediciner/proviant
    Mindre Bert Karlsson.

  3. Och nu skriver hatblaskan aftonlögnen,”att man inte får låta SD kidnappa frågan om svälten i FN-lägren” ?? Detta sedan SD har fört fram detta helt normala förfarande,sedan otaliga år tillbaka ! Varje normalt funtad har länge insett detta..Hade inte hatmedia befunnit sig i skuggan bakom,hade dessa också känt till SD partiprogram.

  4. Störst orsak till att folk flyr är låg levnadsstandard och därmed sammanhängande konflikter. Dessa beror på religion och värdegrund. Ett land kan inte producera välstånd om kvinnor låses in och en stor andel av de män som studerar utbildas i religion.

  5. Vi har en statsminister (Böldansiktet) som är en fullständig katastrof.

    När Sverige står inför en samhällskollaps och en muslimsk invasion som kommer att ödelägga landet – har vi en IDIOT som statsminister.

    Då är det inte läge att gilla läget.

    Då agerar man!

Kommentera