Kommunen vinner – pappa får inte bidrag för att flyga sina tio barn till Sverige från Etiopien


INVANDRING. Mannen begärde bidrag på 45 000 kronor från kommunen för att kunna flyga sina tio barn från Etiopien till Sverige. Han hänvisade till att det måste anses ingå ”i en skälig levnadsnivå” att få återförenas med sina barn. Förvaltningsrätten gick på mannens linje men kammarrätten river nu upp domen och ger kommunen rätt.

Mannen hade tidigare fått avslag på sin ansökan hos Migrationsverket – som i vissa fall kan betala resor för anhöriga till Sverige. Han vände sig då till Bräcke kommun  och begärde ekonomiskt bistånd med 45 000 kronor.

Sociala utskottet i kommunen avslog mannens ansökan om ekonomiskt bistånd till resekostnader för att hans tio barn skulle kunna ta sig från Etiopien till Bräcke.

Nio av barnen var minderåriga och ett av dem hade vid ansökningstillfället fyllt 18 år. Som skäl för beslutet om avslag angavs att barnen inte hade vistas eller bodde i kommunen.

Mannen överklagade beslutet och hävdade att det borde ingå ”i skälig levnadsnivå” att få återförenas med sina barn.

Förvaltningsrätten i Härnösand bedömde att omständigheterna var sådana att det varit nödvändigt för mannen att få återförenas med barnen i Sverige för att han skulle vara tillförsäkrad en skälig levnadsnivå. Han var därför, enligt förvaltningsrätten, berättigad till bistånd förutsatt att kostnaderna inte var för höga.

Förvaltningsrätten konstaterade att det i och för sig var fråga om ett större belopp, cirka 45 000 kronor, men att beloppet ändå inte kunde anses överstiga vad en förälder i motsvarande situation skulle bekosta och ha råd med. Förvaltningsrätten gav därför mannen rätt.

Kommunen överklagade beslutet till Kammarrätten i Sundsvall. Kommunens motivering redovisas i kammarrättens dom: ”Det finns alltfler liknande ansökningar som kommer in i hela landet. Vid kontakter med ett flertal andra kommuner framkom att liknande ansökningar överlag avslås utifrån att det inte bedöms ingå i en skälig levnadsnivå att kommunen ska bekosta resor och återföreningar med anhöriga som befinner sig i andra länder.”

Kammarrätten konstaterar nu att mannen har ansökt om biståndet när han vistades i kommunen. Det har därför inte funnits fog för att neka honom bistånd med hänvisning till att barnen inte har vistats i kommunen när ansökan gjordes.

Det framstår därför enligt kammarrätten som oklart om biljettkostnaderna för den artonåriga dottern kan anses vara kostnader för mannens ”livsföring i övrigt”.

När det gäller biljettkostnaderna för de yngre syskonen står det däremot i och för sig klart att så är fallet.

Kammarrätten skriver dock i sin dom: ”I X (mannens) fall framstår biljettkostnaderna i sig skäliga. Däremot kan de enligt kammarrättens mening inte anses vara sådana som en förälder under liknande förhållanden normalt får vidkännas. Det finns därför inte förutsättningar att bevilja X bistånd. Kommunstyrelsens överklagande ska därför bifallas.”

-Pettersson tycker att Bräcke kommun ska visa lite välvilja och bjuda mannen på en enkel biljett till sina barn…


28 responses to “Kommunen vinner – pappa får inte bidrag för att flyga sina tio barn till Sverige från Etiopien

 • Borgwald

  Är barnen DNA-testade så att man med säkerhet vet att det är hans ungar?

  Gilla

 • Lena

  Tänk så fint då på 40 och 50-talet så sjöng vi denna visan utan att känna det ena eller det andra, bara oro för ”lilleman”.
  https://www.flashback.org/t128995
  Balans är det viktigaste i samhället !

  Gilla

 • lyckeliten

  Fy, så taskigt !! Fick han inte 45,000 kr. för att flyga hit de 10 små negerbarnen ? Det var ju bara början på våra utgifter för DENNA ENDA familj, men pappa neger får säkert jobb på närmaste rymdbas och kan betala biljetten själv.
  Nu vet vi ju inte om alla 10 är hans, eller om han håvar in en extra slant för att fixa PUT åt släktens små telningar….men såna petitesser får vi bortse från när det gäller våra nya ”svenskar”….annars blir vi kallade rasister.
  Vart tog mamma neger vägen förresten ?

  Gilla

 • Lena

  Tänk när arabernas ”tuppkam” har vuxit sig riktigt stor och fet i Sverige, vilka krig det kommer att bli mellan dem och afrikanerna. Araber ser svarta människor som………..slavar.

  Gilla

 • lofas!

  Undrar i mitt stilla sinne om detta inte är ett ensamkommande baaaarn som nu vill ha hit sina egna barn..

  Gilla

 • Mary Agnes

  Varsågod och jobba ihop biljetten…. SOM ALLA VI ANDRA.

  Gilla

 • OLLE

  Fy fan för dessa avelsnegrer som endast kan yngla av sig och parasitera på andra.
  Få tillbaka negern till djungeln igen, här ska han inte vara, varken han eller avkommorna. Schaaaaaaas.

  Gilla

 • Nisse

  10 barn hur mycket i barnbidrag med flerbarns tillägg det är säkert 15 – 17 i månaden. 3 gånger så mycket som en fattig pensionär som arbetat hela livet och betalt skatt. Det är vad sossarna kallar solidaritet……….

  Gilla

 • angelicaplacet

  Vad uppgav personen för asylskäl kan man undra med tanke på att han lämnade kvar alla barnen?

  Gilla

 • Björn

  Vet SVT om detta än? Eller Expressen och Aftonbladet? De brukar ju engagera sig i det ”viktiga”. SVT har sedan igår kväll haft en artikel om att var sjunde förtroendevald för SD hoppar av utlagd på sin text-TV. Givetvis har det legat på sidan 101 hela dagen och senare inkomna nyheter har lagts på sidan 102 eller 103. Normalt flyttas ju gamla nyheter bakåt men inte den sådan här godbit. Den vill ju SVT att många skall kunna njuta av. Källan är dessutom ett av SVT:s husorgan – EXPO: Där är man ju helt neutral politiskt! Ser inga av SVT:s nyhetssändningar men de har säkert frossat i detta där också. SVT may you burn in hell!

  Gilla

 • ericr45

  Vanudå?
  Klart han ska återförenas med sina barn! Det är hans rättighet som människa!
  Skicka tillbaka honom till hans barn i Etiopien..

  Gilla

 • Joy

  Det verkar vara ett bra ställe att ha sina barn på, Etiopien. Han kan återförenas med dem där. Vilken pappa!

  Gilla

 • Tony

  Kastrera fanskapet, det är helt sanslöst vilken fräckhet dom
  visar upp, dom tio ungarna var kanske bara med en fru? Vad
  säger att han inte har ett par fruar till? Och lika många ungar
  till. Men Absurdistan sänder ju ut sådana signaler i världen
  att här dignar det av Mjölk och honung, och flyktingsmugglare,
  och tjyvarna till advokater ser till att all världens löskefolk blir
  informerade om vilka rättigheter dom har, dock inga
  skyldigheter!

  Gilla

  • Synonymen

   Negerns fräckhet och sanslösa oförmåga att begripa vem det är som betalar för negerns ”entourage” är oerhört magstarkt.

   Min grova gissning är att om negerbarnen redan är Bräcke kostar det Bräckeborna i runda slängar 2 miljoner per år.

   Gratis är det då rakt inte att hålla sällskapsnegrer.

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  Ropa inte hej! Lagen kommer snart att ändras!

  Gilla

 • Janne

  Negern anger som skäl att ”det måste anses ingå i en skälig levnadsnivå” att få återförenas med sina 10 negerbarn!
  Ja, på den punkten håller jag fullständigt med negern, han bör därför omedelbart påbörja återvandringen till Afrika!
  Janne

  Gilla

  • Hönsmamman

   Det vore ju enklare att mannen tag sig till E där hans familj finns och uppenbarligen inte far illa. Eftersom han verkar ha svårt att få ekonomin att gå ihop vore det lämpligt att kontakta ekonomisk rådgivare och tillämpa preventiva åtgärder för att förhindra att han försätter dig i en situation där han riskerar att behöva försörja en ännu större familj. Känns inte riktigt som hans tankegångar kring familjeplanering harmonierar med den som finns där han kommit för att försöka (?) smälta in.
   Sverige bör ha en mer aktiv del i att orientera dessa människor i familjeplanwring eftersom de är fullständigt eller delvis beroende av den svenska statskassan för sin överlevnad. Det är inte troligt att den attityden ses med blida ögon i folkhemmet.

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokrat

    SOCIALDEMOKRATISK import sedan decennier, hela folkgrupper från de här regionerna som får flyktingstatus och sedan bidrags-försörjs av Försäringskassan livet ut och åldriga släktingar m.m. som de drar hit….
    DET ÄR RÖSTIMPORT – EN RÖST PÅ SOSSARNA MOT BIDRAGEN!!!

    Gilla

 • F.d. Socialen-demokrat

  Han kommer garanterat att hitta ett sätt att få hit sina 10 barn, – han har hela dagarna fria att ordna det TACK VARE SOCIALEN-DEMOKRATERNA….! Bara barnbidragen för 10 barn blir stora summor, – den här importen har Socialdemokraterna hållit på med i decennier med stöd av 7klövern.
  Sveriges befolkning får vad de beställer och 1miljon sådana hår individer kommer att driva Sverige över stupet och ner i avgrunden. I decennier har Socialdemokraterna vurmat för import av slödder, kriminella, skit och avskum!!!

  Gilla

  • Tony

   Ja det handlar ju om ABSURDISTAN, och här är
   det möjligt, att få en fin levnadsstandard, utom för dem
   som jobbat ihop landets standard.

   Gilla

 • Mm

  Det är därför som bidragen till flyktingar på plats i läger runt Syrien inte räcker. De får svälta medan afrikanska kravmaskiner skinnar oss med sina lyxproblem. Det torde räcka med de extremt generösa bidrag de redan får att spara och betala sina egna omkostnader, men mycket vill ha mer

  Gilla

 • Synonymen

  Detta kallas självbevarelsedrift.

  Att Bräcke kommun inte vill ha hit 10 negerbarn är fullständigt självklart. Ekonomiansvarig på Bräcke kommun sover säkert bättre efter detta beslut.

  Men den negroida pappan finner säker på lösningar hur han skall transportera hit negerbarnen så att Bräcke kommun får en rejäl kostnad för lång tid framöver.

  Eller är negerbarnen kanske redan i Sverige och belastar sjukvården, utarmar skolan och sänker Bräcke kommun?

  Dessutom sänker negerns påstådda telningar IQ-nivån i Bräcke kommun.

  Full fart mot medeltiden alltså!

  Gilla

 • Mr Q

  Följ upp fallet Pettersson…Skulle Bräcke inte vilja stå för returbiljetten,kan väl vi på din blogg skramla samman summan !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: