Dick Erixon har fått nog av floskelsprutande robotar

Från Dick Erixons blogg, hela inlägget HÄR. 

‘Vi är alla människor!’ Och? 

Medierna fortsätter att översvämmas av krokodiltårar. Genom sin totala ensidighet är svenska massmedier nu huvudansvariga för allt djupare polarisering och allt större motsättningar i landet. När de som vill problematisera hånas och stämplas som onda finns inte mycket utrymme för debatt. Kvar blir bara skrik, skrän och idiotiska epitet.

Lena Sundström i DN tillhör gänget som oförblommerat svänger sig med floskler helt utan sammanhang och analys. Idag skriver hon i sin kolumn, “att flyktingar är människor och att människor är som vi”. Mina ögon tåras i hur djupt, fint och vackert budskapet är. Inte.

Missförstå mig rätt. På det lokala planet, ute i vardagen, är naturligtvis alla initiativ som inbjuder till gemenskap utomordentligt värdefulla. Och varje människa är för mig en unik individ lika mycket värd som någon an.

Men, men, men. Politik handlar om ett samhälle på en aggregerad nivå. Vi är inte fria att göra vad vi vill. Ett samhälle fungerar bara om det finns ett samhällskontrakt mellan medborgarna och en stat som gör anspråk på att upprätthålla lag och ordning…

…Vi svenskar tar den tillit som finns mellan människor i vardagen för given. Men den är unik för Skandinavien. Denna tillit kräver att vi känner respekt för gemenskapen, att vi kan lita på att staten behandlar oss lika. Om anarki får råda, dvs känslosvall får styra vad som anses “rätt” för stunden, kommer denna tillit att elimineras på kort tid…

…Jag har inget emot människor varifrån de än kommer. Men jag ställer också samma moraliska krav på varje människa, varifrån den än kommer. Jag har inget emot syrier eller afghaner eller eritreaner, men jag är inte beredd att offra min civilisation som en följd av att det utspelas krig i en annan del av världen.

“Men det är ju människor på flykt. Läget är akut”, säger den som sväljer det medierna skriver…

…Om man deklarerade att islam är en korrupt religion som förgör människor på samma sätt som kommunismen, då skulle det bli lite enklare att förstå logiken. Men det gör man inte. Samma personer som vill strunta i alla lagar och regler hyllar samtidigt islam och säger att alla som kritiserar dess uttryck är islamofober. Om islam är så fredlig, varför kan då inte syrierna stanna i muslimska världen?…

…Jag är för arbetskraftsinvandring. Parodiskt nog är regeringen inställd på att strypa den enda invandring som faktiskt lever upp till de positiva effekter som Hans Rosling, Dick Harrison med flera brukar tala så varmt för. Fram till 1970-talet var ALL invandring arbetskraftsinvandring (även FNs kvotflyktingar kom snabbt i arbete). Det fanns inga flyktingförläggningar, SFI och bidragssystem som man blev försörjd av hela livet. Arbete var det enda som gällde. Det är så otroligt falskt av dessa akademiker att jämföra invandring före 1970 med den flykting- och anhöriginvandring som skett därefter. Det är två helt olika ting. Om en anhörig 70-årig förälder kommer till Sverige förbättrar det knappast den “demografiska kris” som brukar nämnas som skäl för invandring. Och en betydande del av invandringen är anhöriginvandring av detta slag.

Men som sagt, politikerna med S i spetsen vill öka den sorts invandring vi historiskt inte haft samtidigt som man stryper den produktiva invandring vi historiskt vet varit lönsam…

Dick Erixon, läs hela inlägget HÄR.

8 thoughts on “Dick Erixon har fått nog av floskelsprutande robotar

 1. Dick Erixon är nästan alltid bra. Läser alltid hans krönikor.
  Alla inom MSM-världen borde göra det..
  Å andra sidan, tar upp ämnen som svenska hyckleriet och den fejkade godheten bland våra jorunalister och kändisar så kan slutresutatet bara bli bra..
  Hur mycket kommer t ex Ernman och Schyffert att bidra till att hjälpa flyktingar om säg, ett år?

 2. Det börjar att skymta fram alltfler skribenter som inte längre orkar “följa John”, inte fullt ut i vart fall. Tack vare alternativ media så är det inte lika cementerat, de skickligaste visar sig lite både här och där.

  Ja det fungerar inte längre att blunda och där se det man önskar att se.
  Tänker ibland med skräck på att om vi bara hade haft tillgång till den politiskt korrekta massmedian, nej jag vågar inte att tänka tanken fullt ut !

  Att tänka självständigt tar på krafterna, en som vet och fortsätter skriva helt strålande är Julia Caesar, hennes senaste söndagskrönika här !
  http://snaphanen.dk/2015/09/19/sondagskronika-mentalt-inbordeskrig/#more-184229

 3. Journalisterna på SVT, DN, Expressen, Aftonslasken bedriver en massiv propaganda som skulle få Hitlers propagandaminister Goebels ögon att tåras av avund!
  UPPENBARLIGEN ORDER FRÅN LEDNINGEN EFTERSOM INGEN KRITIK ALLS MOT ATT VI FÅR HIT MÄNGDER AV IS TERRORISTER FRAMFÖRS!
  SKRÄMMANDE förljugen “journalistik” i en “demokrati” där bara en VÄNSTERNAZISTISK LINJE FÅR FRAMFÖRAS!!
  Köp inte dessa tidningar, då gör du en insats för miljön, papper kommer från skog som behövs förfotosyntsen, – läs smörjan på nätet eller sanningen på Avpixlat eller Petterssonsblogg.
  “Godhetsidioterna” är BEKVÄMA HYCKLARE och tyvärr är de tvungna att ta order från tidningsledningen, inte många vågar gå emot den hand som föder dem, – det är och kommer dessutom att bli en ännu större arbetslöshet bland “journalister”.

 4. Jag skrattade hjärtligt när jag läste detta telegram från TT nyssens… handlar om den självkritiska förbannelse som vår sida måste ta på oss, och som också den danska kvinnliga politikern i Sverige-Danmark-debatten sa “jag vet att det finns andra som säger att jag har fel, men…” Usch. Vi behöver inte inte erkänna att andra kritiserar oss – det skulle de aldrig göra – tvärtom. Lär av Trump:

  Häromdagen korrigerade Donald Trump inte en av sina anhängare som under en utfrågning i delstaten New Hampshire hävdade att Obama är muslim och att han “inte ens är amerikan”.

  Anhängaren fortsatte sedan med att säga att “vi har ett problem i det här landet, och det kallas muslimer”.

  Donald Trump gjorde ingenting för att tillrättavisa mannen, vilket har väckt stor vrede hos Demokraterna. Även bland republikanska partikamrater har det varit irriterat.

  Men nu slår Trump tillbaka.

  ” Skulle Obama rycka ut till Trumps försvar om motsvarande hände honom? “Inte en chans”, ” dundrar fastighetsmiljardären på Twitter.

  “Är jag moraliskt skyldig att försvara presidenten varje gång någon säger något dåligt eller kontroversiellt om honom? Jag tror inte det!”

  Och i ett läge där de flesta andra skulle försöka tona ner hela historien, eldar i stället Donald Trump på och angriper Barack Obama:

  “Kristna behöver vårt stöd i vårt land (och överallt i världen). Deras religiösa frihet är hotad. Obama har varit hemsk. Jag kommer att bli fantastisk”, twittrar Trump.

 5. Arbetskraftsinvandringen har inte varit lönsam! Den behövdes under en så kort period och sedan dess har vi dragits med en arbetslöshet som har blivit permanent. Det var en för enkel väg för företagen att gå, utan arbetskraftsinvandringen hade dom svenska företagen varit tvungna att rationalisera och satsa på ny teknik. Därigenom blev vi omsprungna av utländska företag, utkonkurrerade och dom arbetare som finns kvar har hela tiden fått försörja fler och fler som inte jobbar. En ond cirkel utan slut, ju fler som inte arbetar, ju dyrare blir det för dom som gör det, ju dyrare det blir, ju fler jobb försvinner!

  Dagens arbetskraftsinvandring bidrar bara till två saker:
  Social och lönemässig dumpning

  • Det är pga sådana som dig varför många invandrare med deras svensk födda barn och barnbarn, och som har jobbat och betalat skatt lika mycket som du, tvekar att rösta på SD! Så tänk om, tänk rätt!

   • Vad har detta med SD att göra? Jag redovisar fakta, då går det inte att tänka om.

Kommentera