Var är kvinnorna?

Alla som sett bilder från asylkaoset i Europa och inte minst i Sverige, undrar säkert var kvinnorna är? Det vi ser är mest män och det är ingen synvilla, det är konstaterat i en ny studie.

Två forskare i statsvetenskap bekräftar nu att det är mest män som anländer till Sverige, detta trots att andelen kvinnor på flykt är precis lika stor.

I början av året kunde SCB visa att andelen män i Sverige, för första gången, är större än andelen kvinnor. Trenden, enligt forskarna Michael Karlsson och Nujin Tasci, kommer att hålla i sig en bra tid framöver, då det visar sig att andelen män bland de asylsökande i Sverige är överväldigande.

Dock är det inte asylinvandringen i sig som påbörjat den demografiska omvandlingen. Redan för ett decennium sedan var männen överrepresenterade i den invandring som skedde till Sverige, oavsett om det rörde sig om arbetskraftsinvandrare, företagare, studenter eller flyktingar.

Idag ser vi dock en mer markant skillnad när det gäller asylsökande. Bland de s.k. barnen som anländer till Sverige är 88% pojkar/män och bland EU-migranterna är 80% män.

Karlsson och Tasci har undersökt statistik från Millennieskiftet och sett hur skillnaderna har ökat den senare halvan. 1,3 miljoner människor har invandrat till Sverige sedan 2000 och mellan 2000 och 2004 var fördelningen mellan män och kvinnor ganska lika. Fr.o.m. 2005 har dock skillnaden blivit allt mer markant och stadigt ökat. 2014 var gapet mellan könen hela 9 procentenheter och det största i modern tid och gapet lär enligt forskarna bestå och förmodligen öka.

Det intressanta i forskningen är att skillnaderna mellan antalet flyende män och kvinnor inte skiljer sig. Förra året kunde UNHCR berätta att 50,2 av flyktingarna var män och 49,8 procent var kvinnor. Lika jämt fördelat är det bland de s.k. ensamkommande, 51 respektive 49%.

Det är alltså först när de asylsökande kommer till Sverige som skillnaden uppstår och detta kan väl de flesta förstå när vi ser bilder från asylkaoset i vårt vackra land. Frågan är bara varför?

Karlsson och Tasci avslutar sin artikel med följande ord:

”Genusgapet rimmar också illa med den strävan ­efter jämlikhet som annars genomsyrar mycket av svensk politik.”

Det här är något vi bör ta på allvar, menar forskarna. Ja, men är inte det precis vad vi gör? Aha, de menar politikerna..

Källa: SvD

17 thoughts on “Var är kvinnorna?

  1. Var är kvinnorna?
    Stefan, jag tror att asylanterna frågar samma sak. De blev ju lovade massvis med blonda kvinnor.

  2. Kvinnor och barn är hemma och strider mot IS, medan
    dom som går klädda i byxor, men som egentlige borde
    vara klädda i kjol åker på turistresor till Europa! Men
    dom hann i alla fall få med sig sina märkeskläder
    och märkesdojor och deras senaste Ipad!

  3. Det finns två förklaringar till att män kommer.

    1 De är djärva upptäckare av västvärlden som Columbus då han gav sig ut och fann amerikanska kontinenten. Kvinnorna får komma när landfäste är ordnat.

    2 Männen skiter i sina kvinnor och söker lyckan själva. De vill se om de kan finna villigt blont kött att förlusta sig med.

    Några tänker kanske både ock.

    • Nu ska jag citera en rödblondhårig helt dum svenska , …..”men de har ju BRUNA ögon”, jaha men det har ju majoriteten av jordens befolkning, ”har de”, var stollens svar.
      Det viktigaste är väl att ögonen fungerar, det hade ”rödtoppen” aldrig tänkt på, för hon var hjärntvättad !

  4. Om muslimerna ska ta över Sverige,så är det ju män de skickar hit som kan kriga.inga konstigheter.

  5. Har hört röster i andra länder om övervägande unga män som kommer. Nu har de rösterna krävt att man endast ska ta emot kvinnor och barn som onekligen är de hårdast drabbade i de länder de kommer ifrån.

    Detta för att uppnå en sorts jämvikt och för att männen behövs i försvaret av sina respektive länder där kvinnorna råkar väldigt illa ut när de smitit iväg.

    Jag tror att om frun och barnen får komma till Sverige med barnen kanske hon väljer att säga att hon är änka för att slippa få hit sin man!? Det säger min exmuslimska väninna i alla fall.

    • Går nog inte att genomföra i Sverige, här är politikerna
      för korkade att begripa att det borde vara kvinnor och
      barn som behöver skydd, och inte unga friska män.

    • Man behöver inte heta Nostra Damus för att spå om vår framtid!
      Enda lilla hoppet finns i ett nyval.

      Jag är rädd!

    • Sjuklövern kan du absolut inte sätta ditt hopp till. Såg på tysk TV att man nu skall skärpa villkoren för asylsökande. Allt enligt Washington post.

      • Vilket även framgår på annat ställe här hos Pettersson! Läs den artikeln! Mycket intressant! Undrar om Löfvén tänker följa Merkel även i detta avseende……

    • Förstår inte varför alla tror att Tyskland skall minska invällningen. Alla muslimer kommer att få fortdätta välla in.

      • Ja de kommer att fortsätta att invadera, dock tar det abrupt slut när pengarna ersätts med matkuponger,insamlade kläder och bostad i tält !
        Inga pengar att skicka till terrororganisationerna !!!

      • Jag ser dom som krigare och män, män i den bemärkelsen att dom är ”tjurar” och det är snart dags för många att hänga ut ”tjurlämmen”!
        Mmm blir lite svårt att producera barn utan en kvinna😮

        Dessa män har inträtt och lever olagligt i EU och helt plötsligt sitter dessa män på FEL sida av gränsen. Ajajajajaajajaja

        Det här läste jag i Juni, jag sökt på webben många gånger men aldrig hittat den artikeln igen.
        Washington Post
        Artikeln handla om att NATO, i september detta år, skulle placera ut
        38 000 soldater vid medelhavskusten.
        Och där 2 000 soldater är till för att förstärka zoner som är under tryck…..

        Refaat El Sayed, har du någon kommentar?
        ” Vi simmar i samma båt”
        Mmm tack Refaat!
        För dina uppmuntrande ord 👊👊

Kommentera