Stäng

Se den ryska luftbron till Syrien

MILITÄRT. Än en gång, ger Flightradar24.com en inblick i militära operationer. Den här gången, ses den ryska luftbron till Syrien.

För några dagar sedan förklarade Flightradar24 hur alla (inklusive lågteknologiska terrorister ”beväpnade” med en mobil och en Internet-anslutning), kan ha den operativa motsvarigheten till en markbaserad radardetekteringssystem för att förutse och undvika flyganfall och spaningsuppdrag tack vare olika system.

Amerikanska och Natoplan är inte de enda som kan spåras på Internet: det finns en utbredd tendens att lämna transpondern påslagen under flygning nära eller inne i känsliga områden.

Till exempel har de senaste dagarna, Flightradar24 följt den ryska militära luftbron från Sevastopol, på Krim, och andra baser i Ryssland till Syrien.

Den 7 september, kunde två A124 Condor airlifter spåras tills de landade på Latakia i Syrien.

2015-09-14_1748

2015-09-14_1753

Notera hur de ryska transportplanen flyger för att undvika av Nato stängt luftrum för ryska plan.

2015-09-14_1727

16 reaktioner på “Se den ryska luftbron till Syrien

 1. An124 på bilden tillhör Volga Dnepr civilt ryskt transportbolag som även nyttjas av NATO och Sverige för tunga och skrymmande transporter.
  Civila transport och passapassagerarplan är skyldiga att använda transponder därmed syns de på civil radar. Militärflyg använder egen krypterad transponder som inte syns på civil radar (flightradar.24)
  Förövrigt är både Bulgarien och Grekland NATO luftrum som An124 flugit igenom mot Syrien.

 2. Om det inte varit för Putin och Ryssland hade Syrien varit i IS:s händer tack vare Saudi, Qatar och USA som stödjer eller stödde ”rebellerna”.

  De som säger att ryssarna hatar Vladimir ljuger som en häst travar. Jag känner ganska väl folk från Ryssland som bor i Sverige men besöker Ryssland (Moskva) rätt ofta som avfärdar att ryssar i allmänhet hatar Putin. Vi har faktiskt en relativ samsyn på världspolitiken. Jag råkar även gilla USA eller åtminstone det amerikanska folket och tycker att det är illa att de haft de ledande politiker som de haft.

  Vladimir är kanske inte en korgosse men han är den ledare som det ryska folket behöver och de gillar faktiskt honom vilket kan komma som en överraskning för de oikofober som dominerar media (0:53):
  [youtube http://www.youtube.com/watch?v=ntDOiio2bg0?rel=0&w=560&h=315%5D

 3. OM USA lämnat Saddam i Irak ifred och Assad i Syrien hade vi i Sverige sluppit mycket SKIT här…

   1. Pettersson nu sitter jag och gapar av förvåning…. Inte hade väl Saddam atombomber ? Inte ens i den USA-ledda propagandan,har jag hört detta tidigare.

   2. Saddam var USA marionett i mellanöstern ända till han ville höja priserna på råolja. USA allierade sig med Kuwait och fick dem att snedborra sig in på irakiskt område för att tappa av de södra irakiska oljefälten för att dumpa oljepriset. Saddam kollade med USA innan om det var ok att gå in och få Kuwait att sluta med detta. Visst sa jänkarna till sin gamla kompis för att snart nog vända honom ryggen.
    De gick sedan in i Irak och sköt på allt de kunde. Ammunitionen bestod till stor del av uttjänt uran som man nu hittat en soptipp för.
    Saddam fick efter förlusten sitta kvar som marionett ett tag till men så fort han tyckte att irakierna borde få lite behållning av den olja som jänkarna pumpade upp ur deras oljefält var hans dagar räknade. Massiva lögner om massförstörelsevapen pumpades ut i media för att ge jänkarna en ursäkt att avsätta honom.
    Saddam togs till fånga och avrättades. Jänkarna befärste oljefälten och lätt befolkningen gå lös på varandra i klanstrider och religiöst krig.

    Diktatorer som Saddam och Assad är de enda som kan hålla samma såna här länder där muslimer ska samsas med varandra. Om invandringen från Mena fortsätter kan vi räkna med liknade statsskick i Sverige i framtiden för att hålla samman landet. Endast diktatoriskt tvång kommer fungera.

    Så var inte så historielös tack herr Pettersson.

 4. Äntligen händer det något som kan vara positivt i Syrien, att hejda vansinnet med IS. Låt gärna Kadyrov från Tjetjenien ta hand om uppröjningen av IS…han är van vid att handskas med islamitiska fanatiker och slödder som IS.

 5. Skulle ryssland gå all in så vore de nog bara flisor kvar,inget kvar av värde.placera en atombestyckad ubåd närheten av hamnen sen skulle ubåten själv kunna utplåna hela syrien. 24 atombomber 4 gånger så kraftiga som nagazaki. Tror skägg tomtarna skulle vara olikt sig efter en sådan behandling.

  Är de någon som kan så är de ryssland. Gillar dom starkt

   1. Vad får dig att tro detta Svenne ? I Latakia (som är en ganska stor hamnstad) har Ryssarna sin Medelhavsflotta placerad.Naturligtvis måste de flyga in de förnödenheter som personalen behöver,för sin bas !Att ryssarna skulle ge sig in i de inre striderna i Syrien,kan du helt utesluta.Man lärde under sina år i Afghanistan,att krig mot dessa medeltidsfigurer är mer eller mindre utsiktslöst ! Tror t.o.m. USA och deras marionetter,har fått lära samma läxa…. i samma land.

   2. Ligger väl i deras intresse att få Europa splittrat,kaos och ekonomiskt belastning
    Mycket flyktingar som väller in i Europa fixar det galant,sen kan dom komma smygande utan större problem.

    Så tänkte jag

   3. Är det inte lite underligt att Ryssen får förstärka Syrien och inga protester ifrån EU, USA, Turkiet eller Israel….

    Bäst att låta Refaat El Sayed få ordet:
    ”Här ligger en gravad hund” och ”vi alla simmar i samma båt”.
    Tack Refaat, skönt att veta att du har koll!

   4. Gissar att ett LOL är i ordning.

    Först och främst, Sluta Läsa/Lyssna på SVT, aftonbladet och expressen (PK media) etc…

    Gahoo: Är det inte lite underligt att Ryssen får förstärka Syrien och inga protester ifrån EU, USA, Turkiet eller Israel….

    Tycker du att dom ska förstärka IS/FSA istället????

    Oroa dig inte för detta. IS/FSA förstärkningen kommer ifrån ”EU, USA, Turkiet eller Israel” och Storbritannien. Därför protesterar ingen av dom.

    Se: (den jag ville visa hittade jag inte just nu, men….)
    http://www.nytimes.com/2012/12/09/world/middleeast/syrian-rebels-tied-to-al-qaeda-play-key-role-in-war.html?pagewanted=all
    http://www.ibtimes.co.uk/syria-al-qaeda-nusra-front-shows-off-us-weapons-seized-moderate-harakat-hazm-rebels-1490378
    https://youtu.be/WHijBQn6lVk?t=7m55s (diskussion, men inget beslut i videon)
    Etc..

Kommentera

%d bloggare gillar detta: