Stäng

På 25 år har inget hänt som lindrar min oro för islam

The Telegraphs redaktör Charles Moore skriver i en debattartikel att han under 25 år inte sett något som minskar hans oro för islam. Tvärtom framstår islam som alltmer radikaliserad och alltfler muslimer förefaller drömma om ett samhälle styrt av sharia och utifrån denna lags medeltida värderingar.

Viktor Orbán är premiärminister Ungern. Det är genom hans land som ett mycket stort antal invandrare från Mellanöstern och Balkan nu passera. I början på denna månad, sade herr Orbán: ”Jag tror att vi har rätt att besluta att vi inte vill ha ett stort antal muslimska människor i vårt land.”

Premiärminister Orbán blev häftigt attackerad för motiven bakom sin kommentar. Jag vet inte tillräckligt om ungerska politiken att säga om sådana attacker är berättigade. Men oavsett de exakta fakta om herr Orbán, skulle jag anta att de flesta människor i västra – för att inte tala om östra – Europa skulle hålla med om hans allmänna förslag. Ett av de största orosmolnen för den nuvarande invandringen är dess höga andel av muslimska element. Är det fel att ha en sådan rädsla, att inte tala om och att uttrycka det offentligt?

Jag tycker inte att dessa frågor är enkla att besvara. För 25 år sedan, skrev jag en artikel där många människor, inklusive några jag respekterade, kritiserade mig. I den hävdade jag att skillnaden i religion gör invandringen svårare, och detta särskilt gäller islam. Stycket skrevs inte långt efter det första Gulfkriget. Jag nämnde våra muslimska grannar i London. Jag skrev att de verkade vara trevliga människor, men under kriget när jag kunde höra dem be genom väggen, kände jag mig illa till mods.

Läs hela krönikan i original på The Telegraph, den avslutas som nedan…

Med den muslimska världen i uppror och på rörelse växer riskerna dagligen.

***

-Pettersson ber de som inte inser faran med islam att läsa om  Islam och deras självförsvarskrig under 1 400 år.

Vi borde titta lite på historien, muslimerna försökte inta Wien år 1683, det misslyckades som tur var. Men innan dess hade muslimerna intagit Konstantinopel, nuvarande Istanbul som varit kristet i över tusen år och avrättat miljoner kristna i dåvarande Bysantinska riket som var kristet, likadant i Nordafrika, Levanten osv. Idag dominerar islam totalt i området. De få kristna som idag lever kvar kallas för Dhimmi och som icke muslimer lever de ett begränsat liv som andra klassens medborgare i en islamsk stat. För judarna har de gått ännu värre, de fördrevs från hela arabvärlden där de funnits sedan långt före islams dagar och fick sina ägodelar beslagtagna utan ersättning.

Detsamma gäller även de kristna kopter som idag lever i Egypten trots att Egypten en gång var kristet men nu nästan helt dominerat av islam.
Idag är det framförallt länder i Östeuropa som vägrar ta emot muslimska flyktingar. Det är samma länder som för länge sedan fick känna av det muslimska Ottomanska riket.
I Jugoslavien, som inte längre finns, är en stor del av befolkningen muslimer. Detta är inget som de själva valt utan rester från det Ottomanska riket som fanns kvar ända till 1923.
Ottomanerna gjorde precis som Isis gör idag, i de erövrade områdena fick befolkningen välja på att konvertera till islam, dö eller betala straffskatten jizya och leva som andra klassens medborgare med den förnedring det innebär.
För de som fortfarande tror på islam, visa ett enda exempel på en plats där islam fungerar bra. I länder där islam uppnått sitt mål, 100 % muslimska invånare, är det som värst. Titta på Somalia och Saudiarabien…

9 reaktioner på “På 25 år har inget hänt som lindrar min oro för islam

 1. ..då är vi iaf två som är oroliga.
  Jag har varit orolig sen längre än så.
  När jag gick i realskolan klass 4.5 (1960) hade vi en fantastisk kvinnlig lärare i samhällskunskap som livfullt berättade om de sk ”muhammedanerna” och deras religion.
  Det som fastnade hos mig, då 15år var att en gång muhammedan, alltid muhammedan – eller död…
  Dödsstraff på att lämna denna ”religion”. Insåg som 15åring att detta kunde bara resultera i en sak, ett långsamt accelererande övertagande av världen.
  Ända sen dess har jag ogillat islam och dess representanter, oberoende varifrån de kommer.
  Sen har man ju lärt sig mer om dem, resten är historia , som det heter.

  Tänk om det fanns fler sådana lärare som henne idag..
  Fölrmodligen hade hon idag först blivit våldtagen i klassrummet och sen fått en kniv i ryggen.. ..

 2. Tack Pettersson för en mycket fin artikel!

  Några ryssar har förespråkat Islamisk fara för Europa i 30 år, på grund av alltför liberala samhällen och massinvandring från tredje världen.
  Frågan är bara vad vi kan och skall göra? Det räcker inte bara att hålla med Orban och likasinnade, vi måste göra vårt i Sverige.

 3. TACK Pettersson för en fantastiskt fin artikel!
  Verkligen värd att läsa, tänka över, planera framtiden efter och att spara för att läsa om igen.

 4. Man förstår ju att dom blir mer religiösa efter att dom vällt in i Sverigeistan!
  Dom kan inte hitta någon annan förklaring till att ett folk vill betala för att bli utrotade, än att Allah har hört deras böner!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: