Finland inte nöjda med Sveriges hanterande av de asylsökande

INVANDRING. Inrikesminister Petteri Orpo (Saml) uppger att Finland stått i kontakt med svenska myndigheter angående järnvägsbolaget SJ:s verksamhet.

SJ har fört asylsökande vidare i riktning mot Finland och Norge utan att kräva att de ska uppvisa id-handlingar.

Orpo uppger att man kontaktat Sverige både angående SJ och också om att Sverige över huvud taget är ett genomfartsland för människor som söker sig till Finland.

– Fartygen som kommer från Sverige kräver id av folk, och vi har försäkrat oss om det, så den rutten över havet är inte så eftertraktad, och strömmen går norrut, sade Orpo på riksdagens frågestund på torsdagen.

Han anser att det finns tydliga tecken på organiserad verksamhet och att järnvägsbolaget verkar anse att dess handlande är ett sätt att hantera situationen. Enligt honom söker man hela tiden lösningar på situationen i samarbete med Sverige.

– Det kan inte heller i Sverige, som är EU-medlem, Dublin-land och Schengen-land, vara så att deras utlänningsövervakning inte fungerar så som man tillsammans har kommit överens om, sade Orpo.

Orpo säger att han tänker diskutera frågan med Sveriges inrikesminister också i samband med inrikesministermötet på måndag. SJ:s tåg går inte över gränsen från Sverige till Finland.

-Pettersson konstaterar att det är skillnad på Finland och Sverige…

HBL.fi

6 thoughts on “Finland inte nöjda med Sveriges hanterande av de asylsökande

  1. Inrikesminister Orpo driver en på finska mått mätt extremt mångkulturvänlig linje, men lite vett verkar han i alla fall ha.

  2. Sverige har de grovt kriminella Landsförrädarna i sju klövern. Sverige har inte råd att ha Svenskar i Sverige. Gör som jag flytta från Sverigestan och sluta betala skatt.

  3. Av skurkstaen Sverige kan man förvänta sig precis vad som helst i dag! Här är alla galenskaper gångbara och praktiserade! Inget förvånar längre! Jag skäms för Sverige, ett skammens land!
    Janne

Kommentera