Tandlös lag


Jean-Claude Juncker framförde idag krav på att samtliga EU-länder ska tvingas ta emot det antal flyktingar som EU-kommissionen bestämmer. Tvång är den utmärkande åtgärden när något misslyckats. Lagen är dessutom helt tandlös.

Den är tandlös p.g.a. Schengen som innebär att alla EU-medborgare och människor med uppehållstillstånd har rätt att röra sig fritt inom området. Därför spelar det ingen roll att man tvångsplacerar flyktingar i länder som Ungern, Slovakien, Irland och Portugal. De kommer ändå att med reglernas hjälp förflytta sig norrut mot Tyskland och Sverige. Alltså är lagförslaget ett spel för gallerierna.

Om detta skrev Johan Westerholm (S) på Ledarsidorna.


11 responses to “Tandlös lag

 • Peter Skoglund

  Att vara ”tandlös” som politiker, börjar mer och mer bli en norm.

  Gilla

 • Pica pica

  Ja, det är nog flera som undrar hur många som kommer – redan i år. MV ökade ju till 74.000 pers, sen sa de att de blir färre.

  EU hade tidigare i år ett möte om att fördela 20.000 flyktingar jämt över länderna, sen blev det 40.000 och idag 160.000. Är detta kvotflyktingar, dvs de 5.500 som Sverige ska ta emot? Plus 74.000, plus 12.000 ensamkommande barn plus anhöriginvandring? Jag hänger inte med.

  Gilla

 • ingetattförlora

  Undrar hur många miljoner illegala flyktingar Sverige kommer ta emot kommande 10 åren. Ett minimum är 1.5 miljoner 2015-2025. Vi har redan tagit emot över 1,5 miljoner sen 90-talet. Om de styrande är riktig duktiga kommer etniska svenskar år 2025 vara cirka 60% av befolkningen.

  Gilla

  • Borgwald

   Fundera ett steg till – dessa bildar eget parti, kommer in i riksdagen och driver igenom att Sverige ska vara ett muslimskt land med sharialagar etc etc.

   Gilla

 • ossie

  EU går mot sin upplösning snabbare än man trott.

  Gilla

  • Svenne

   Och Putin myser,medans han o assad skrämmer iväg nästa våg

   Gilla

  • Pica pica

   Löfven och Merkel ska förena EU:s medlemsstater i en stor familj som hjälps åt? Är detta ännu ett latent försök att göra en stat av Europa?

   Om deras politik är så bra varför tvång? För mig är deras förslag till lösning motsägelsefullt och farligt. Kanske blir det svårare att få medlemsstaterna att följa den här piskan än att lösa Greklands finanser.

   Gilla

  • jockfall

   Hela EU är en samling parasiter. Miljonlöner tills dom dör.

   Gilla

 • jockfall

  Stefan Röfven, statsminister och ett stort djävla svin och storlögnare. Titta på kvällens uppdrag granskning. Du skiter i svenskarna och satsar pengar på muslimer som kommer att förstör vårt land.
  Hoppas du är stolt när du kvitterar ut 160 000 kronor varje månad. Du är en katastrof för Sverige. Den sämsta statsministern sedan Tage Erlander.

  Gilla

 • Lofas

  Mitt förakt för dessa fyllebyråkrater är total!

  Gilla

 • Galten

  Har fyllesnudan nyktrat till nu?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: