Vad gör FN?


FN:s främsta uppgift är att bevara den internationella freden och säkerheten. Detta var huvudsyftet när man skrev FN-stadgan 1945. Varför går inte FN in i Syrien/Irak och gör slut på ISIS och de andra mördarsekterna? Varför tar FN inte i med hårdhanskarna med  de oljerika arabiska monarkierna som pumpar in miljarder till de stridande parterna men inte tar hand om några flyktingar.

Sverige är i förhållande till folkmängden FN:s jultomte men USA betalar de riktigt stora pengarna, 22 % av FN:s budget. Det är svårt att veta hur mycket Sverige betalar men runt tio miljarder om året, varav det mesta i kontantbidrag, andra länder vill helst bidra till specifika hjälpprojekt, men Sverige sätter en stolthet i att inte ställa några frågor eller krav, utan litar på att FN gör av med pengarna på bästa vis. Utöver de ordinarie bidragen till FN ger Sverige varje år omfattande frivilliga bidrag till FN:s fackorgan, utvecklingssamarbete och humanitära insatser.

Det gör oss uppskattade inom FN, eftersom Sverige, som en ambassadör uttrycker det, uppträder som deras ”jultomte”. Det brukar dessutom bli en extra bonus just runt jul, när UD panikskickar miljarderna som blivit över i biståndsbudgeten rakt in i detta FN:s svarta hål.

Det gör också att det i princip är helt omöjligt att få reda på vart pengarna går. FN har mer än åttio tusen anställda, och alla anställda tycker att de vunnit högsta vinsten. Tre fjärdedelar av många FN-organs grundbudget går nämligen till löner och förmåner. En tjänsteman på mellannivå har skattefri miljonlön, subventionerat lyxboende för hela familjen, tillgång till de dyraste privatläkarna, gratis privatskolor och fina universitet för alla barn och de flyger helst första klass på sina många resor.

-Pettersson tycker det är oerhört märkligt, att en organisation som inte klarar sin främsta uppgift som är att bevara den internationella freden och säkerheten får hålla på år efter år utan kritik. Ändå märkligare är att USA, som mest får kritik från allt och alla finansierar en stor del av eländet. Att Sverige är jultomten är dock inte förvånande…


9 responses to “Vad gör FN?

 • Krister Nyström

  Flera av dessa muslimska oljeländer sitter ju med i FN, därför händer ingenting, FN är en samling korrupta hycklare som är så jävla fega så de inte törs kritisera de muslimska staterna som krigar och mördar hela tiden, FN har spelat ut sin roll, äckliga korrupta as är de som sitter där. Inte ett enda muslimskt land/stat har skrivit under FN:s beslut om mänskliga rättigheter, de tycker det räcker gott med sharia, därav Kairobeslutet, idioti och hyckleri på högsta nivå.

  Gilla

 • jockfall

  Topparna i FN har säkert feta konton med arabpengar.

  Gilla

 • volse

  FN har liksom, EU, IMF, etc etc kantats av skandaler! Dessa parasiterande ”humanistiska” församlingar uppvisar ett hyckleri och världsförräderi av ett sådant slag att de borde ställas upp mot en vägg och………
  Vissa ofattbart välbetalda FN-toppar har ju dessutom som bekant genom årens lopp ertappats med såväl korruption, sexköp som pedofeli!
  FN fungerar ung såsom ”välgörenhetsorganisationer” i allmänhet, 90% as stålarna går till gubbar och kärringar i slips och kostym. En FN deklaration är värd ung lika mycket som en toarulle!

  Gilla

 • Hagbard

  Att FN står bakbundna i Syrienkonflikten beror på ett antal orsaker. Dels har Ryssland och Kina lagt in veto i FNs säkerhetsråd mot ett ingripande. Ryssland har gamla relationer med Syrien. Putin stöder Assad. Ryssland har också en flottbas i Syrien. USA var på väg att agera för två år sedan med kemvapenattacken som orsak. Som genom ett trollslag fixade Putin bort alla kemvapen i området och USA stod vid sidan om och kunde inget göra. Assadregimen är allierad med Ryssland och skulle USA gå in mot regeringsstyrkorna blir relationen med Ryssland inget bra alls. Man vill givetvis inte heller liera sig med Assadregimen för då lierar man sig med en NATO-stats fiende. Turkiet och Iran är i princip de som kan agera i området. Vilket de också gör. USA bistår med lite drönarattacker mot IS-mål. IS kan man bekämpa lite försiktigt utan att det retar alltför många. Gulfstaterna gillar IS, de är ju salafister, och kommer heller inte att ingripa.
  Där är läget lite förenklat.

  Gilla

 • mari

  FN ställer upp på ett storskaligt krig. Vapenindustrin talar via FN. Denna koloss på lerfötter bör snarast skrotas

  Gilla

 • ÅMÅL

  Högst befogade frågor Pettersson ställer!

  Gilla

 • Galten

  Det där är en organisation som spelat ut sin roll för länge sedan, en klubb för inbördes beundran och självberikare. Ett Svenskt LO i bautaformat.

  Gilla

 • Lena

  Soldatmamman har denna ytterst viktiga uppmaning i sin blogg. Alla ni som befinner er i närheten , ställ upp för vårt land !
  Läs om budskapet !
  http://soldatmamma.blogspot.se/2015/09/boka-15-september-demonstration-avga.html

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: