Sverigedemokraterna bjuds inte in till flyktingsamtal

INVANDRING. Statsminister Stefan Löfven (S) kommer inte att bjuda in Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson till det samtal där alla övriga partiledare ska diskutera flyktingkatastrofen, skriver DN. – Jag utgår ifrån att man helt enkelt inte vill ha oss med. Det är dåligt för Sverige eftersom vi är ensamma om att företräda ett annat perspektiv, säger Åkesson till tidningen.

-Pettersson tycker att Löfven och de andra sexpartiledarna står för DÖmokrati…

45 thoughts on “Sverigedemokraterna bjuds inte in till flyktingsamtal

  1. Det är lite kul när media och Europas ”västliga” politiska ledare så hårt kritiserar Ungern, på det sätt de hanterar sin migrationspolitik.

    När man vet att Ungern år 2014 tog emot 40 000 asylsökande.

    Vilket var 5:e ”bäst” i EU.

  2. Nej, varför diskutera ens, de har ju en överenskommelse. Dra inte in SD såvida man inte vill ha det bättre, skiten har man skapat själva och ingen annan ska sopa rent. SD är inte ansvariga för Sveriges undergång, kom det ihåg!

    • okej vi vill gärna gå med på att få våra huvuden avskurna av de nyanlända asylsökande från diverse länder ………
      visst är vi beredda på detta ????????
      annars måste bli vi det !!!!!!
      kontrollera vad som händer i Norge bara
      FAKTA än en gång FAKTA

  3. Nr det gäller psykiatrin Angelica kan det nog bero på att jag var inlagd på psyket hela 70-talet. Där fick jag se mycket. Så att just den frågan upptar mycket av mitt skrivande är nog naturligt. Vet att det stör politiker enormt att jag kan mer än dom. Fick lite stöd av några partier på 80-talet. Idagkänner jag inget stöd från något parti. SD får gärna redogöra för sin politik i vår stora folksjukdom. Dom andra har jag kartlagt rätt bra. Sen tror jag mig ha ett hjärta för alla människor som lider. Tror åtminstone Pettersson själv vet på ett ungefär hur jag tänker. Vi råkar bo i samma lilla stad. Vi båda skrev mest insändare i lokaltidningen i många år. Nu är väl Pettersson lite bojkottad har jag förstått. Dom har även bett mig att inte skriva så mycket om psykvård. Verkligheten överträffar alltid dikten. God Kväll alla debattörer!

    • @ Roland Karlsson
      Jag förstår att du är frustrerad och uppgiven, det är vi alla här, rasist eller inte.
      Jag förstår inte din hållning till psykratin eftersom jag inte har haft med den att göra, men som Ruth Magnusson beskrev lite längre ner det går inte att dela ett äpple hur många gånger som helst.

      När SD får makten, så är jag övertygad om att en kraftigt reglerad invandring är det bästa för Sverige= att det blir mer pengar över till vård,skola,polis,militär,pensionärer,sänkta skatter till oss löntagare osv osv

    • Det viktiga är väl att framföra sin åsikt sen om man är populär eller impopulär är väl oväsentligt.Du måste ju framföra varför du tycker som du gör – det gör du inte så ofta.

    • Så SD är på rätt väg menar du?
      Det har jag och många med mig tyckt länge, men ständigt motarbetats av 7 klöverister och media.

    • Hej, Roland Karlsson!

      Det tror jag definitivt inte. Det är din åsikt i sakfrågan som är viktig.

      Att sossarna inte tycker om att man kritiserar allt de ”osolidariska” som man har beslutat om i samhället. Är ju aldrig populärt bland de s.k. ”solidariska”.

      Tumme upp eller ner, är inget fästa sig vid.

      Demokratin bygger på att människors åsikter ska kunna framföras och att det respekteras av alla. Inte minst ALLA folkvalda. Så funkar det ju inte helt ut nu i Sverige. Tyvärr.

  4. Normalt borde både S och M (de andra småpartierna också) vilja öka sina röster men Stefan Löfven & Co väljer att spotta på nästan en fjärdedel av svenska väljare. Hur tror de att detta agerande ska ge dem flera röster i kommande val?

  5. Nej jag är inte nöjd med läget som det är idag. Men att bara skylla på varandra löser ju ingenting. Angelicaplacet ställer en bra fråga. Varför inte mina frågor diskuteras kan man ju undra. På våran lilla gata tog en ung kille sitt liv nyligen. Han borde givetvis fått den hjälp han behövde. Den finns inte idag. Psyket i Nyköping har anmält sig själva. Folk mår dåligt idag o politiker räknar pengar. Jag har verkligen försökt att prata med dom, men det har inte hjälpt. Dom är bara stöddiga o dryga utan några som helst kunskaper i ämnet. NU börjar det röra på sig lite. Verkligheten verkar komma ifatt. Ta Ikea-morden som ett exempel. Borde inte någon inse att denna man mådde dåligt? Han skulle ju varit inspärrad tills avvisningen verkställds. Nu kostade detta två oskyldigas liv. Skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta. Min svåger tog sitt liv 2010, trots att han var inlagd på psyket. Detta är en tickande bomb Angelica som briserar allt oftare medans våra politiker ingenting förstår. Detta är MIN hjärtefråga och det vet alla i Ö.Sörmland. Vilken dag vet våra politiker det?

    • Du måste ju kunna rannsaka och fundera någon gång var pengarna tar vägen.Ta med dig gumman till soffan och fundera kritiskt – det finns en orsak att pengarna inte räcker till.

      • Orsaken till att pengarna inte räcker till? Det behöver man inte vara Einsten för att räkna ut.
        Ta ett äpple, dela det med din kompis, ni får ett halvt äpple vardera. Så delar ni med ytterligare kompisar, då får var och en ett kvarts äpple. Fortsätt så. Och räkna sedan hur många gånger ni kan dela tills ingenting är kvar.
        Alla kan ALDRIG ha det lika bra, men alla kan ALLTID ha det lika dåligt.

  6. Ja det är riktigt, bara fortsätt att stänga ute SD så länge ni kan, 2018 är det slut med det 🙂

    Ang Efterblivna Albin, gör en Abuse anmälan Pettersson till efterblivna Albins ISP.

  7. Att utestänga ett av Sveriges största politiska partier, bara för att det partiet inte har den dagordning som makthavande regerande:

    Det är inget annat än ett öppet förakt för demokrati!
    Samt ett öppet förakt för de människor vilka stödjer det partiet och demokratin!

    Sverige, år 2015…

    • Då alla är överens på det mötet så kan de dricka kaffe. äta tårta och prata skit om SD och hatmedia i lugn och ro och ha en mysig eftermiddag.

  8. Ivar Arpi: ”Jämför inte med Balkaninvandringen”.

    ”Rekordåret 1992. Då tog Sverige emot 84 018 asylsökande på flykt från Balkankriget. Om vi klarade det då borde vi väl klara att det kommer färre detta år? Det är en underförstådd tanke i nyhetstexter där rekordåret anges och mer uttalad hos vissa kolumnister. Men jämförelsen döljer mer än vad den tydliggör. Då hade vi tomma bostäder, i dag har vi mest erfarenheter.

    Antalet asylsökande var relativt lågt innan 1992, jämfört med i dag, och sjönk drastiskt redan 1994. Det var alltså en kort topp av asylsökande. Om man ser till antalet beviljade uppehållstillstånd är skillnaderna mellan Balkankrigsåren och dagens nivåer slående. Dessa var 20 700 per år under 1980-talet, 42 700 per år under 1990-talet, 62 300 per år mellan 2000 och fram till regeringsskiftet 2006, och 99 705 per år mellan 2007 och 2014 (källa: Migrationsverket). I de siffrorna ingår dock adoptivbarn, gäststudenter och arbetskraftsinvandrare.

    Ökningen följer ett mönster av accelerande invandring till Sverige med åren. Det är en av Paul Colliers huvudteser i ”Exodus: how migration is changing our world” (2013): Ju mer en migrantgrupp avviker från det omkringliggande samhället, kulturellt eller vad gäller humankapital, desto långsammare integreras den.

    Collier visar med hjälp av olika exempel dessutom något som kan kännas kontraintuitivt: Ju långsammare en diaspora integreras i det omkringliggande samhället, desto fler migranter av samma grupp drar mottagarlandet till sig. Processen accelererar alltså ju långsammare integrationen går.

    Applicerbart på Sverige: Delvis eftersom Sverige har större diasporor än våra grannländer drar vi även till oss fler migranter. Ser man till antalet beviljade uppehållstillstånd i Sverige verkar det styrka Colliers tes om acceleration.”

    http://www.svd.se/jamfor-inte-med-balkaninvandringen/om/flyktingkrisen-i-europa

    Diaspora = nationella befolkningsgrupper i förskingring, alltså nationella grupper som lämnar hemlandet för att sammanstråla i ett annat land.

  9. Det är skrämmande! Löfvén (Sveriges sämste statsminister någonsin) och de övriga sex partierna som får komma in i värmen har inte fattat ett dugg. Fast SD gynnas ännu mera av detta. Folk blir förbannade på Löfvéns totala avsaknad av respekt för demokratin. F.ö. är jag så sjukt trött på detta eviga tjat om flyktingar i SVT och SR. Bojkottar dessa kanaler helt sedan en vecka. Har plockat bort SVT ur kanallistan. De snackar om att nu har synen på invandring och flyktingmottagande vänt. VAD har de för belägg för det? Av de jag pratat med den senaste veckan har samtliga ja SAMTLIGA sagt att nu får det vara nog när det gäller hur många vi skall ta emot. Detta håller på att spåra ur fullständigt!

  10. Jag skulle nog personligen tacka nej till samtal med någon av dessa sju landsförrädare. Det är bara slöseri med värdefull tid att tala med träskallar som ingenting begriper, ingenting vill begripa och som drabbats hårt av dumhetssyndromet!
    Janne

  11. Vad ska dom diskutera, dom är ju rörande överens om att Sverige ska ta emot mer invandrare… Signalpolitiken är en magnet men det kan dom inte erkänna och än mindre kan dom erkänna sin skuld i att människor dör på sin väg till Sverige som lovar allt till alla!
    Att inte bjuda in SD till samtalen är ju helt horribelt och än en gång stöter dom bort egna väljare genom att utesluta SD. Man börjar tro att det är just det dom vill, så att dom kan avgå och slippa ta ansvar för kaoset…

  12. Visst vore det bästa om alla partier diskuterar frågan. Men går det? Jag menar SD sticker ju ut här. Börjar bli trött på denna ständiga debatt. ALLT handlar om flyktingar idag. Mina frågor som förbättrad psyk, äldre o tandvård drunknar ju i detta. Men just NU när folk är på flykt måste vi hjälpas åt allihopa. Jag tycker inte heller att det är rätt att 40% skall bestämma över 60%. Men SD måste lära sig samarbeta o kompromissa. Dom 60% är ju inte speciellt överens heller. Vi får se vad som händer Peter. Sen håller jag med om att klimatet idag inte är bra. VARFÖR? Just nu skyller alla på varandra. Löser det problemet? God Kväll Peter!

    • Och hur ska SD kunna samarbeta och kompromissa när de ständigt utestängs från seriösa diskussioner?

    • Roland,
      Du har har olika områden som du värnar om och önskar förbättring i dessa.Vad är det då som gör att dessa områden inte kan skötas på ett korrekt vis?

      Var tror du att pengarna tar vägen som skulle ha använts till dessa områden?

    • Just nu en ”akut flyktingkris”??? Hallå vakna!

      Vi har just nu en medial akut flyktingkris. Det är skillnaden.

      Hur länge har kriget pågått???

    • Jag håller med om att SD sticker ut här. SD är ju det enda parti i Sverige som vet att det finns invandrare här, dom andra har ingen aning om detta, dom tror att det är arbetare som kommit men hej vad dom bedrog sig.

  13. Bara för några dagar sedan var det någon som avkrävde SD svar på vad de hade för lösning och tänkte hantera invandrarna som redan är här. Det skulle ha varit ett ypperligt tillfälle att ha dem med vid dessa överläggningar så kanske DÖ-nickarna kunnat få några tips.

  14. Tyvärr, han är nog den i särklass sämsta statsminister
    som Sverige haft, och gudarna ska veta att konkurrensen
    varit hård på det området dom senaste 30 åren,
    dessutom måste karlen vara enormt korkad, han verkar
    inte begripa att Svensken fått nog av hans jävla politik,
    och därför inte går på hans skitsnack längre ju förr han
    inser det ju mildare blir smällen när allt brakar samman!

    • Hej Roland!

      Är det inte de 7 andra DÖ-partierna som är ansvariga för att man sänder ut signalen till flyktingarna. Om ni tar er ända till Sverige så får ni PUT.

      Vilket då har satt igång en enorm marknad för flyktingsmugglare, som transporterar människor på de mest vidriga sätt och utsätter dem för livsfara. Att många redan har dött tack vare detta och fler kommer att dö, vet vi redan.

      Att då säga att vi tar emot fler innebär att fler flyktingsmugglare gör pengar och fler flyktingar dör, för att de tar risker de aldrig skulle ta annars.

      Du tycker tydligen att våra DÖ-politiker agerar rätt. På det sätt de handlägger vår migrationspolitik.

      På vilket sätt löser ett större flykting mottagande frågan?

      Frågan handlar ju om att skapa fred och ordning i Syrien och andra länder. Det är det frågan handlar om. Men det verkar inte EU eller FN bry sig om.

      Man löser problemet , bakvänt….som inte löser någonting.

    • Sverigedemokraterna har sedan länge lösningen: Kom inte hit, stanna där ni är, tag hand om ert eget land, lös era problem, inte kriga, ha fred, ordning å reda, polis på gatorna, fungerande lagar, skolgång, låt inte religion och annat dominera era liv…vi lyckas ju ha det så(jämförelsevis, i alla fall)

      Så svårt det ska vara, Roland Karlsson.

    • Men Roland – går inte politik ut på att lyssna på varandras argument, diskutera och sedan fatta beslut. Tycker du det är god demokrati att landets tredje största parti inte ens bjuds in på samma villkor som övriga partier. Helt plötsligt är Alliansen (dessa falska tomtar) kompisar med Löfvén. Om ett par veckor är det budgetdebatt. Då står de i talarstolen och råskäller på Löfvéns regering för att sedan släppa igenom budgeten ”tack vare” (snarare p.g.a.) DÖ. Allt för att sätta demokratin ur spel och frysa ut det tredje största partiet. Är det konstigt att det finns politikerförakt??

  15. Det är bara bra att den lille smehalvan beter sig som en barnrumpa, det ökar stödet för SD.

    • Är väl inte konstigt att det kommer många hit då det på Svenska ambasadernas hemsida fans en skrivelse som påminde om något man vanligtvis kan läsa i Vingresors katalog,där man klart och tydligt visade vilka bidrag man var berättigade till om man tog sig till Sverige tex. hur mycket barnbidrag man fick om man hade7 barn.

Kommentera