Hans Rosling läxar upp okunnig journalist

Hans Rosling, professor och hyllad föredragshållare, gästade programmet Deadline i danska tv-kanalen DR 2 och tappade tålamodet med den danske journalisten Adam Holm.

Journalisten ställde upprepade frågor kring flyktingsituationen i världen men också om förhållandet mellan rika och fattiga länder. Rosling upprepade att medier i allmänhet, och Adam Holm i synnerhet, inte begripit att världen är komplex och att många människor i Afrika och Indien är utbildade, arbetar och har en stigande levnadsstandard.
Intervjun avslutas med att Hans Rosling konstaterar: – Detta är ingenting att diskutera. Jag har rätt, du har fel.

10 thoughts on “Hans Rosling läxar upp okunnig journalist

  1. Han har rätt i vissa saker men är ute och cyklar emellanåt. Enligt vad jag har sett så nöjer de från MENA-länderna och Afrika sig inte med två barn. Det finns t ex redan många somaliska familjer här med tio barn.

    För ett antal år sedan gick Hans Rosling ut i omskärelsedebatten och vurmade för manlig omskärelse som bra.

  2. Rosling är ju inte klok! Europa befinner sig i en akut kris pga massinvasion av muslimska bosättare och det avfärdar han med att Europa skulle kunnat ta emot många fler. Han menar också att barnafödandet inte ökar… Hur fan är det möjligt att Afrika håller på att knulla ihop negrer så de snart är 4 miljarder utan att barnafödandet ökar? Hur fan kan han mena att Europa inte kommer att översvämmas av neger..? Herrejösses vilken jävla dåre! Pinsamt att han säger till danske journalisten att ”jag har rätt du har fel”.

  3. Undrar om de flesta som skrivit har missförstått allt Hans Rosling läxar upp en journalist som använder samma taktik som de svenska journalisterna, och tillrättavisar honom med fakta. JAG RÖSTAR SD

  4. Vad menar du, politiska åsikter? Han bygger sitt resonemang på fakta. Jag vet, det gör ont när ens världsbild inte stämmer.

    • Fakta? När han säger att vi i väst begår misstaget att tro att större delen av världens befolkning är mycket fattiga, så måste han dra en fattiggräns på 2 dollar per dag för att få rätt. Det kallar åtminstone jag fattigdom. När han försöker tona ner befolkningstillväxten och pratar om ”peak children” bestrider han de prognoser som han själv hänvisar till. Världens befolkning beräknas toppa på 11 miljarder runt år 2100 och antalet barn under 15 växer fram till år 2050.

      Fakta? Knappast. Politisk agenda? Ja. Men jag vet, det gör ont när ens världsbild inte stämmer.

  5. Afrika och Indien är utbildade, arbetar och har en stigande levnadsstandard.
    Om det är så bra i afrika nu då va i helvete ska dom hit för då, jobba ?HA
    HR är ett jävla pucko, vart kommer alla puckos ifrån ?

    • Och varför söker de inte visum och flyger? Det finns ju mycket prisvärdare resor än de som erbjuds till havs och långt mycket säkrare.

      • Dom är så enormt dumma i huvudet så att dom inte begriper att dom skall ta flyget istället för att stoppa 100 000 kronor i halsen på smugglare.

    • Precis också min slutsats.

      Men den arrogante ”professorn” har nog inte tänkt så långt. Konstigt att inte journalisten såg den vinkeln.

      Men tydligen skall relevanta och vassa frågor formuleras från alternativmedia.

Kommentera