Araber lät Aylan dö – de vill inte hjälpa


FLYKTINGKRISEN. I går såg ni äckliga och vidriga Expressens bild på Aylan, 3, som drunknat och enligt uppgifter från pappan var familjen på väg till Sverige. Bilden, på löpsedeln hade rubriken ”Europa räddade inte Aylan, 3”. Det är jävligt, för jävligt att människor och särskilt små barn dör men att som Expressen och andra slaskmedia skylla på Europa är ynkligt. 

I Kanada hade man avslagit familjens asylansökan då man inte ansåg att flyktingskäl fanns. Enligt CNN var slutdestinationen Sverige, vars signalpolitik dagligen skördar människoliv.

-Pettersson menar att det svenska sjupartiet är medansvariga som lockar med permanenta uppehållstillstånd utan möjlighet att söka asyl på plats. Pappan har naturligtvis också ett ansvar, familjen hade inte flytt direkt från strider i Kobane, Syrien utan bott i Turkiet i tre år där han hade jobb som frisör men han önskade ett bättre liv för sin familj.

Störst ansvar har dock de dysfunktionella muslimska araber som gång på gång drar igång krig av olika anledningar men alltid till Allah och Muhammeds ära och de dysfunktionella arabiska regeringar som trots enorma rikedomar inte låter folk sina arabiska broderfolk fly till dem tills det lugnat ned sig.

Varför ska EU ta emot folk som kan ta bussen till Kuwait, Saudiarabien, Bahrain, Qatar, Förenade Arabemiraten eller Oman? Alla stenrika länder.

Det är arabiska muslimers fel att små barn drunknar i Medelhavet, inte Sveriges och Europas. Varför ställer Expressen och övriga PK inte frågan till de rika arabländerna. Varför lät ni Aylan dö? middle_east_95


32 responses to “Araber lät Aylan dö – de vill inte hjälpa

 • Lennart Brick

  Jag misstänker också att pojken har lagts i lämplig position för att en fiffig fotograf skulle kunna slå mynt av sitt foto. Pressen världen över hakade på för att också tjäna en extra hacka på lösnummer. Vi människor sväljer historien utan eftertanke och gör den olycklige gossen till symbol och martyr för ondskan. Tänk om människan tänkte efter lite extra när sådana här nyheter sprids.

  Gilla

 • Polraich

  Det stora frågan är – varför inte ge de TILLFÄLLIGA uppehållstillstånd tills det blir åter fred i deras land??? Snacket om att ”jag känner mig svensk” efter 2 år får inte godkännas! Jag känner mig inte svensk efter 40 år i Sverige och då är jag född i Europa! De vill bara bosätta sig för alltid i ett land där de kan roffa åt sig sociala förmåner utan att ge något tillbaka!
  Alltså BARA TILLFÄLLIG skydd – sedan hejdå!

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Hörde på propagandan,förlåt nyheterna, att pappan hade begravt familjen i deras hemstad i Syrien. Som vanligt inga problem att åka hem till platsen dom har ”flytt” ifrån! Sen toppade dom propagandan med en syrier som hade gått från Grekland till Sverige!

  http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=128

  Gilla

 • Gunnar

  3 årige Aylans far härstammade från Damaskus i Syrien. När inbördeskriget bröt ut blev de internflyktingar och hamnade så småningom i Kobane, nära den turkiska gränsen. När staden angreps av IS flydde familjen till Turkiet och fick en fristad i Istanbul. Efter att kurdiska styrkor besegrat IS vid Kobane återvände mamman och barnen till Syrien medan fadern stannade kvar i Turkiet.

  När IS återigen angrep Kobane återförenades familjen i Turkiet. Efter att ha bott på olika platser i Istanbul sökte de sig till ett flyktingläger. Fadern trivdes dock inte i Turkiet och ville lämna landet. För Skynews berättar faderns syster, som är bosatt i Kanada, att det fanns planer på att ta familjen till Kanada. Enligt kanadensiska myndigheter gjordes dock aldrig någon sådan ansökan. Enligt systern berodde det bland annat på att familjen hade svårigheter att få flyktingdokument från FN och utresedokument från de turkiska myndigheterna.

  Fadern hade problem med sina tänder och ansåg sig behöva tandimplantat. Faderns syster i Kanada hade samlat in pengar för detta ändamål. På grund av svårigheter med att föra över en så stor summa pengar, som skulle behövas för tandimplantaten, till Turkiet, så bestämde fadern, faderns syster och faderns pappa att familjen istället skulle ta sig till Europa för att försöka höja sin levnadsstandard och fixa faderns tänder.

  Faderns syster ordnade fram pengar som användes för att betala människosmugglare. Det familjen fick i gengäld var en plats på en överbelamrad båt i dåligt skick. Ingen, inklusive barnen, fick flytvästar av människosmugglarna. Båten gav sig av mitt i natten i dåligt väder. På grund av de höga vågorna drabbades båtens kapten av panik och hoppade överbord efter att ha lämnat över rodret till fadern. Båten kapsjesade kort därefter och fadern försökte, men lyckades inte rädda någon i sin familj. Nu planerar fadern att återvända till Syrien för att begrava familjen där.

  Ovanstående redogörelse är endast ett referat från medier såsom BBC, Skynews, Canadian press mfl. Om det stämmer så avviker den dock delvis ifrån den dramaturgi som förmedlades av svenska medier under gårdagen och skulle kunna anses öppna fler ingångar och perspektiv, än vad många svenska opinionsbildare och makthavare gav uttryck för under gårdagen, till de diskussioner av mer politisk karaktär, som lär följa i efterdyningarna av denna fruktansvärda tragedi.

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Bra beskrivet , Gunnar.

   Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat

   Gunnar, bra redogörelse, man kan tillägga att i intervjun med systern nämnde hon att fadern var ute efter GRATIS tandvård i Sverige och är skyldig till pojkens död. Fadern borde åtalas och dömas för barnmord eftersom det var uppenbart att han utsatte barnet för livsfara.
   NU HAR SVT OCH ÖVRIG MEDIA + DUMSKALLARNA SOM SKÄNKER PENGAR UTSETT SVERIGE TILL EN PLATS DÄR ALLA KAN KOMMA OCH FÅ GRATIS SOCIALVÅRD!!
   Personligen tror jag Sveriges framtidsutsikter är nattsvarta på grund av vänsternazister och ett otroligt gäng av idioter som indoktrinerar den mentalt sinnesslöa massan med lögner.

   Gilla

 • Lena

  Nu blir det tufft för Österrike och Tyskland. ”Ungern är för fattigt” de drar vidare till rikare delar av Europa !
  http://www.france24.com/en/20150904-refugees-begin-walking-austria-budapest-hungary-migrants
  Aldrig att jag trodde att jag skulle önskat mitt land fattigt men nu kommer vi att bli skuldsatta upp över öronen och tillika fattiga !

  Gilla

 • F.d Socialen-demokrat

  Det är något fel på Sveriges befolkning, det sitter i GENERNA…..Radiohjälpen har slagit rekord med hjälp av Expressen!! Enligt Ungers President kommer 100.000-tals idag MEN MILJONER IMORGON….Alla dessa 1000-tals ”hjälp”-organisationer i Sverige som ska påta sig STATERS UPPGIFTER LEVER GOTT!!
  Pengarna går till administration och INTE TIO ÖRE KOMMER FRAM – DE SOM TROR DET ÄR FÖRSTÅNDSHANDIKAPPADE….
  Hjälporganisationer ska inte påta sig uppgifter som är staters uppgifter, ex fattiga barn i Filippinernas Manila….Det är statens Filippinernas uppgift att lösa INTE NÅGON HJÄLPORGANISATION….
  Detta är ingenting annat än en SVENSK SINNESSJUKDOM!!!!!! VAKNA NU!!!!
  Jag ger upp, jag tror att Sverige är TOTALKÖRT, – TACK 87:AN!!!!!!!!!!!!!!!

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Problemet ska naturligtvis lösas utifrån den fråga Alans morfar ställer.

  Tyvärr så har svenska och andra länders politiker svårt att förstå detta. Eller så är det helt enkelt ett rävspel med mäktiga makter/stater inblandade, som förhindrar att man ska lösa grundproblemet?

  Alans morfar: Varför stoppar ingen folkmordet på oss?

  ”– För bara några månader sedan dödade terroristerna elva av våra familjemedlemmar. Nu har min dotter och mina barnbarn också fallit martyrer i kampen för Kobane. Varför är det ingen i världen som stoppar folkmordet på oss? Är inte vi människor? Vad har vi gjort för att förtjäna detta straff?”

  De var sedan i Istanbul ungefär ett år, men fick inga jobb och deras ekonomiska situation försämrades drastiskt. Det var då de bestämde sig för att fly igen.

  http://www.svd.se/trearige-alans-morfar-vad-har-vi-gjort-for-att-fortjana-detta-straff/i/senaste

  Gilla

 • Grune

  Och nu öppnas de Svenska miljonärernas plånböcker för ”gåvor” till flyktingar. Dety skulle vara roligt att veta hur många av dessa miljonärer som är ”flyktingar”.

  Gilla

 • Grune

  I dag upptogs halva aftonslasken av den där tre-åringen och en lite notis om att en pappa häe i Sverige blev brutalt skjuten mitt framför ögonen på sina två barn. Aftonslasken får nog skämmas tusenfalt för sin grova rasism mot Svenskar och Sverige FY FAAAN vilka as.

  Gilla

 • Falköga

  Enligt pappan så hoppade smuggelkaptenen över bord. Så korkad är inte ens en smuggelkapten. Pappan fick ta över. Endast pappan överlevde. Ett fall för sjöåklagaren.

  Men pappan får snart mingla på party i Rosenbad och med nya tänder från regeringstandläkaren.

  Gilla

 • Synonymen

  Vill man vara riktigt sarkastisk och visa sin avsky mot stefan löfven och alla 7-klöverpartier som dödade 3-årige Aylan ser man det på mitt eget lilla ocensurerade vis.

  Och det vill man!

  Så länge svensk media lurar och vilseleder det svenska folket och inte levererar sanning och verklighet får man finna sig i liknade. Pojken hade enligt WSJ bott i Turkiet i 3 (tre) år och är således inte på flykt från Syrien. Pappans längtan efter en ny uppsättning tänder och STEFAN LÖFVENS löften om gratis tandvård dödade 3-årige Aylan.

  Skriv sanning och fakta eller gå under.

  Valet är ert!

  http://www.wsj.com/articles/image-of-syrian-boy-washed-up-on-beach-hits-hard-1441282847

  Gilla

 • Mary Agnes

  Jag hävdar att bilden är arrangerad. Den döde pojken är placerad på stranden för fotografen.

  Proffsfotografer som analyserat bilden, säger att ljus mm tyder på det. Dessutom är tajmingen perfekt – samma dag som alla ska diskutera ”flyktingkatastrofen”.

  Katastrof – ja, för oss kristna vita kvinnliga kaukasier.

  Gilla

  • Grune

   Tänk om det vore sant att bilden är arrangerad !
   Det vore döden för världens massmedia och facebook och twitter.
   Allt som skrivits på dessa ställen om detta skulle ju i så fall vara lögn. Jag har svårt att tro att detta är ett falsarium men kan å andra sidan inte se det ofattbara i det. Tusentals människor har dött, däribland många spädbarn. Varför skulle dethär vara så specielt?

   Gilla

   • Bo Fomalsi

    Det är det sätt, som han var klädd, som gör skillnaden. Om pojken hade haft smutsiga, slitna kläder hade genomslaget inte blivit alls så stort. Nu var han klädd som vilken unge som helst i västvärlden. Då blir reaktionen: ”Det kunde ju varit mitt barn”.

    Gilla

 • Hönsmamman

  Saudi-araben är ju bara ett stenkast bort.

  Gilla

 • Trynbald

  Tänk att hela vuxenopinionen blir så känslomässigt överdrivna av en bild.
  Det har ju drunknat 1000:tals i Medelhavet.
  Måste man se en bild för att förstå hur en drunknad ser ut. Deras öde är väl lika tragiskt som den på bilden. Som vanligt går vänsteropinionen ut och fastslår sanningen innan alla fakta har kommit upp på bordet.

  Gilla

 • Dan

  Den girige pappan var inte nöjd med fristaden i Turkiet, ville istället till ett land med frikostiga bidrag, satte alltså sina små barn utan flytvästar i en överfull båt…….är det korrekt uppfattat?

  När väcks mot pappan som är ansvarig för att barnen drunknade?

  Gilla

  • Dan

   När väcks åtal mot pappan som är ansvarig för att barnen drunknade?

   Gilla

  • Lena

   Pappans syster i Kanada uttryckte att syrier har det inte bra i Turkiet , de är inte välkomna där. Märkligt för merparten är muslimer från både Turkiet och Syrien, får inte ihop detta.

   Gilla

   • Lena

    Kan det vara så att muslimer lever bäst i Kristna länder, för Kristna länder är överlägsna vad det gäller empati och ”tycka synd om” !

    Gilla

 • Galten

  En Ungersk kvinna ur massan uttalade sig så här. ”Rent mänskligt tycker jag att situationen är förfärlig för dem. Men från mitt perspektiv sett är de här människorna farliga för oss, de har inte samma värderingar och mentalitet som oss. Därför har de ej heller något här att göra.”

  Gilla

  • Mr Q

   En mycket klok kvinna….I ”vårt land” mycket sällsynta !

   Gilla

   • Zingoalla

    De flesta är så kloka att de inväntar att tillräckligt stora delar av befolkningen mognar i sitt sätt att kunna hantera sitt eget agerande. Först då börjar det finnas något vettigt att prata om. Vi börjar närma oss och det ska bli intressant.

    Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag SKÄMS som medmänniska för att pojken dog.

  Gilla

  • Dan

   Den som verkligen ska SKÄMMAS är den oansvariga pappan som riskerade sina barns liv.

   Observera att familjen hade skydd i Turkiet, men ville till ett generösare land, alltså ekonomiska migranter!

   Gilla

  • Peter Skoglund

   Jag skäms också för att pojken fick avsluta sitt unga liv på detta vidriga sätt.

   Men jag är så j-vla arg och frustrerad över att våra svenska politiker är minst sagt del ansvariga, för att Alan är död.

   Deras signalpolitik gör att människor på flykt tar beslut och livsfarliga risker , för att ta sig till Sverige. Vilket drabbar alla dessa oskyldiga barn.

   Så jag skäms för alla dessa svenska politiker, som står bakom dagens svenska migrationspolitik, som tror att allt det ”goda” de lovar, naturligtvis innebär en resa mot döden för många av dessa människor.

   Så tragiskt slutade det för Alan.

   Gilla

   • Dan

    Du har helt rätt Peter!

    De ansvariga i Sverige som såg till att locka med permanent uppehållstillstånd PUT, har nu många liv på sitt samvete.

    Kritiken mot dem lyser dock med sin frånvaro, man försöker liksom att totalt ignorera roten till problematiken att folk riskerar sina barns liv!

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: