Ryanair storsatsar i Köpenhamn


Det avslöjade Ryanairs vd Michael O’Leary på en pressträff i Köpenhamn, rapporterar DI.se. Inom tre till fem år vill Ryanair ha uppemot 60 flyglinjer från Kastrup och transportera 10 miljoner passagerare om året via Köpenhamn, enligt lågprisbolagets chef. Ryanair skulle då bli fyra gånger större på Kastrup än idag.

– Pettersson menar att Ryanair och dess vd Miachael O´Leary inte är seriösa, för mindre en två månader sedan skulle de lämna Köpenhamn och flytta till Litauen på grund av konflikter med facket…


7 responses to “Ryanair storsatsar i Köpenhamn

 • Daniel Pettersson

  Tänk på att Ryanair idag transporter ca 90m resenärer om året. Michael O’Leary har troligen gjort mer för svenskens förmåga att resa än de flesta infrastrukturministrar tillsammans. En ensam entreprenör från Irland flyger fler än Lufthansa och med ett snittpris per biljett som ligger under en taxiresa till Arlanda från sthlm (ca 45-47 EUR/ biljett).

  Gilla

 • Mike E

  Ja, det är helt riktigt. Men det var främst en konflikt mellan vänstern, facket och vänstervridna Danmarks Radio på ena sidan och Ryanair på den andra. Vänstern och facket gick till attack med blockader mot Ryanair, och Københavns socialdemokratiska borgmästare gick ut och sa att Københavns kommun skulle bojkotta Ryanair när deras anställda skulle flyga. Detta väckte reaktion från jurister som menade att detta var olagligt. Efter det så har det varit rätt tyst. Kanske hoppas Ryanair på att den nya borgeliga regeringen skall behandla dem bättre. Det får man ju hoppas för sydsvenska och danska resenärers skull. Problemet är att facket i Danmark är mycket miltant och mäktigt. Speciellt fackföreningen som heter 3F, uppför sig som de står utanför lagen och på ett sätt som för tankarna till maffian. Men med en bundsförvant i Danmarks Radio så når väldigt lite kritik ut till vanligt folk.

  Gilla

  • Mary Agnes

   Tack för info. Nackdelen för mig med Ryan är att på ‘mina’ destinationer LANDAR Ryan på en avlägsen åker, medan SAS landar ett stenkast från mina mål. Domenstic i UK är oftast bra. Inget illa om Ryan, de har fattat vad allt handlar om och att känna igen kundens behov. Som SD, ungefär.

   Gilla

 • Lofas

  Man får vad man betalar för när man flyger med Ryanair. Det kan man ju tyvärr inte säga om SAS. dyra som dom är kan dom inte ens bjuda på en kopp te!

  Gilla

 • Anna

  Se positivt på saken!!! Använd deras en aning suspekta tjänster och börja transportera lyckosökarna tillbaka till sina hemländer. Lågprisflyget är en fördel att börja spara på de redan höga invandringskostnader……….

  Gilla

 • ericr45

  RyanAir är för de andra flygbolagen vad sd är för de andra politiska partierna..
  Oönskad, jobbig, a pain in da ass, men gör av nån anledning det mesta rätt och ökar stadigt!
  (..och går med vinst!)
  Nyttjat dem några ggr, visst är det som en flygade busstransport men flygvärdinnorna är snygga, gör sitt jobb väl och man kommer fram i tid…
  Alla basic funktioner man kräver finns och fungerar.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Idag är det seriöst att va oseriös. Annars tror folk att man inte är seriös.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: