Hemställer om uteslutning på grund av att du är Sverigedemokrat


Från Sammy Augustssons Facebook

Då vart man officiellt utesluten ur facket! Men jag fäller dock ingen tår för den saken.
** Uppdatering** Har blivit kontaktad av Dansk tv idag där man vill intervjua mig av denna anledningen.

-Pettersson undrar hur transport tänker? Är det några som står på transportarbetarnas sida är det Sverigedemokraterna men det är tydligen inte samma sida som Transportarbetarförbundet står på.

På filmen Sveriges blivande kommunikationsminister, Sverigedemokraten Peter Lundgren som säger vad han tycker i EU-parlamentet. Peter är en sådan som Transportarbeteförbundet utesluter när de får chansen.

Nedan brevet som Sammy Augustsson fick från Transportarbetareförbundet ”Avdelning 51 har hemställt om att du utesluts som medlem i förbundet på grund av att du är Sverigedemokrat”  Lägg märke till datumet 2015-08-26, inte 1815…

Sammy Augustsson

 


28 responses to “Hemställer om uteslutning på grund av att du är Sverigedemokrat

 • ”Malmö är en förlorad stad” | Petterssons gör skillnad!

  […] beror på asylinvandringen som Transportarbetarförbundet försvarat stenhårt och till och med uteslutit Sverigedemokrater ur förbundet på löpande band, för SD:s  ”felaktiga” […]

  Gilla

 • matzulo

  Kanske dags att SD sympatisörer i våra fackliga organisationer ger sig till känna så får vi se hur länge uteslutningstaktiken känns bra för de fackliga organisationerna. När kassan krymper kanske dom kryper till korset eller begraver sig själva någonstans.

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Facket har inte ett skit med att göra hur vi röstar eller vilket parti vi är medlem i. Facket som jag skrivit många gånger är idag en klubb för inbördes beundran, som helt tappat kontakt med verkligheten och sina medlemmar. En fackpamp hånskrattade åt min fru sen han drog in hennes A-kassa på 90-talet. Sen gjorde hon som Pettersson struntade i att betala medlems-avgiften och blev direkt utesluten. Vi hade inte pengar till mat o kläder åt tre skolbarn. Fackpampen själv ägde en Ö utanför Oxelösund och var själv proppmätt. Det var DÅ vi slutade rösta S.

  Gilla

 • Bonn

  Ja fy fan för sådana DDR fasoner! Rena Nordkorea ! Egentligen ska du vara stolt över å blivit utesluten!

  Gilla

 • Undrande...

  Ursäkta mig, men FYY FAAAN!
  Tyck rätt annars…

  Gilla

 • Lisa

  Fackföreningen säger att de stödjer sina medlemmar genom att utesluta SD:are, men om nu majoriteten av medlemmarna är SD:are blir det väl ordförandena som måste uteslutas Han är ju i minoritet.

  Gilla

 • Silfverbielke

  Grattis till uteslutningen. Köp champagne för avgiften.
  Ett sådant förbund är inte för självständigt tänkande människor.

  Gilla

 • Pica pica

  Jag har följt Nalles liksom Kristinas insatser i EU. Suveräna bägge två.

  Svenska transportföretagare har inte haft det lätt de sista åren med alla extra krav och pålagor som lagts på dem men först och främst konkurrensen av dessa öststatare. Funderar ibland om de har något samband med de allt vanligare dieselstölderna här? Iofs lever dessa chaufförer tydligen miserabla liv under slavliknande förhållanden. Facket Transport kan ju åka ut och försöka värva dem som medlemmar.

  Gilla

 • Kurt

  Ett uppenbart fall för diskriminerings ombudsmannen.
  Tar dom inte upp detta så kan dom lika gärna lägga ner per omgående.

  Gilla

 • Svenne

  Nu är psalm 169 utesluten med
  Ha ha vilka stjärnor

  Gilla

 • Trynbald

  Det bästa vore om alla som röstar på SD själva gick ur facket, som en självbevarelsedrift.
  Då skulle facket lida en stor ekonomisk skada vilket vore lagom åt dom.

  Gilla

 • ossie

  Rena Stalinist fasoner.

  Gilla

 • norrbo

  Enligt §9 måste varje medlem anmäla om brott mot kollektivavtalet till styrelsen !! Kom ihåg !
  Enligt §11 så kan jag inte se att man kan bli utesluten om man är SD bara
  om du inte betalat din avgift, lämnat felaktiga uppgifter vid inträde, felaktigt tagit del av a-kassa, varit strejkbrytare men då kommer detta att du kunnat vara ILLOJAL mot styrelsens föreskriftersler och ”hemliga” stadgar (förlåt kunde inte hjälpa detta eftersom dessa stadgar inte vanligtvis blir redovisade för ALLA MEDLEMMAR).
  Ok jag tycker ändå att du ska överklaga detta till förbunds styrelsen OBS du måste göra detta inom 2 veckor !!!
  Du anar inte hur många medlemmar i detta fackförbund som kommer att stötta dig !

  Gilla

 • farbror br

  Du måste låta dig intervjuas!! Är det inte diskriminering när man blir utesluten pga sitt medlemskap i ett lagligt politiskt parti!? Kan man utesluta homosexuella också? Negrer? Romer?handikappade? Någon som vet?

  Gilla

 • volse

  Nästa steg blir väl att utesluta SD ur riksdagen!
  Men innan sådana eventuella lagändringar och riksdagsbeslut hunnit gått genom kvarnen antar jag att SD redan erhållit egen riksdagsmajoritet!

  Gilla

 • Grune

  Uteslutningsmetoden breder ut sig överallt. Jag blev utesluten ur hyresgästförreningen för att jag är Sverigedemokrat.

  Gilla

 • Lena

  Sverige haltar väl framåt ett litet tag till. Nu kommer uppsägningar inom industrin alltså inte (invällarindustrin) utan den som genererar pengar till landet dvs tillverkningsindustrin , (inte av barn) utan av produkter som kan säljas, på export. I Halmstad sägs 124 upp då industrin flyttas till Brasilien och Indien, där finns även kunderna /köparna.
  http://www.gp.se/ekonomi/1.2819543-stora-uppsagningar-halmstad

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det demokratiska Sverige, som jag tidigare levde i, finns inte längre.

  Den 27 december 2014 slöts DÖ-pakten av politiker som inte alls lever upp till att kallas goda demokrater. Att inskränka på svenska folkets demokratiska rättigheter med full yttrande och åsiktsfrihet, är för stunden ett minne blott.

  På det denna uteslutning, av vår hycklande fackföreningsrörelse, under det osolidariska LO paraplyet.

  Tänk att det minsta, som nuförtiden finns i den så kallade solidariska ”gruppen” , är begreppet solidaritet och respekten för demokratin.

  Jag har hela mitt liv varit en hårt arbetande ”arbetarkille”, men större hycklare än fackföreningsrörelsen med tillhörande sosseparti, går inte att uppbringa i detta land längre.

  Detta är skamligt.

  Fast detta är ju bara något som slår tillbaks mot de s.k. ”solidariska”. Vilket är skönt att veta.

  .

  Gilla

  • Pettersson

   Pettersson är i dessa tider rätt stolt över att jag gick hur facket 1971 på grund av kollektivanslutningen till Socialdemokratiska arbetar partie, SAP.

   Fast gick ur är fel benämning för det fick man inte göra, jag uteslöts på grund av bristande betalning och har sedan dess lagt c:a 500 kronor i månaden på roligare saker. Det blir 260 000 kronor.

   Gilla

   • Stenbock

    Pettersson jag lämnade såväl fack,som tvångsanslutningen till Sossarna någon gång 57/58 … Du skulle sett gråsossen på facket,när jag förklarade att jag reserverade mig mot anslutningen…och begärde tillbaka de 25 öre,man dragit varje veckan från min lön ! Hans utbrott skulle sparats för kommande generationer.

    Gilla

   • Galten

    Det stämmer, det var en omöjlighet att ta sig ur deras klor. Själv blev jag ”utstraffad” från fabriks 1979. 🙂

    Gilla

 • Mary Agnes

  I sent the club a wire stating, ”PLEASE ACCEPT MY RESIGNATION. I DON’T WANT TO BELONG TO ANY CLUB THAT WILL ACCEPT PEOPLE LIKE ME AS A MEMBER”.

  ,Groucho Marx

  Gilla

 • angelicaplacet

  Är facket politiskt? att medlemmar måste ha röstat på decemberpartiet för att få vara med i facket?

  Om facket inte är politik är det något skumt som transport inte vill ska komma upp i ljuset då många SD:are står för rättvisa?

  Gilla

  • Fjodor

   LO-anslutna förbund kan betraktas vara politiska eftersom de har en lång historia av att agera stöd åt S. Även om S har övergivit arbetarna sedan många år har LO-förbunden ännu inte agerat. Antingen skiter man i sina medlemmars intressen eller också är den av ren dumhet.
   Facken borde
   – Kräva utvisning av illegala invandrare för att inte dumpa svenska löner och villkor
   – Kräva återupprättande av svenska gränser för att bevara ”den svenska modellen” som man brukar slå sig för bröstet med.
   – Kräva regler så att utlänska bemanningsföretag inte kan bemanna stora delar av hela näringar i Sverige. Tex byggnads och transport-sektorn.
   Kräva att asylanter kan klara sin egen försörjning för att PUT ska beviljas för att skydda svenska arbetares pensioner och socialförsäkringar som de betalar för. Vi har inget försörjningsansvar för all världens fattiga.

   Det finns säkert mycket mer att göra men INGET av det gör man. LO har köpt globalisternas godhets-svammel med hull och hår och tror att de gör något rätt när de struntar i sina medlemmar för att ivra för förstörandet av välfärden.

   Gilla

   • Stenbock

    Glöm inte,att LO var/är sossarnas största sponsor när det gäller medel för deras valkampanjer ! Här har 100-tals miljoner av medlemmarnas medel skänkts bort genom åren, för att säkra bl.a. DÖ-nickarna.

    Gilla

   • angelicaplacet

    Fjodor,
    Man skulle kunna säga då att LO vill att facket ska vara politiskt men att dom inte har någon laglig rätt att utesluta medlemmar som inte röstar på decemberpartiet.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: