Sverige behöver hjälp, men vill vi ha?

FN:s flyktingkommissarie António Guterres säger att det är ohållbart att Tyskland och Sverige ta detta enorma ansvar för de flyktingar som kommer till Sverige.

Guterres vädjar till övriga EU-länder att ta ett större ansvar och  avlasta den besvärliga situation som Tyskland och Sverige hamnat i. Guterres talar för döva öron, för övriga EU är inte intresserade.

Den grekiska skuldkrisen är en utmaning för EU, men Angela Merkel varnar för att migrationen kan komma att skapa ännu större problem. Vi förstår alla att Angela Merkel inte läser rikstönten Henrik Arnstads twitter. Som ni kunde läsa i ett tidigare inlägg på Petterssons vill han se ännu större invandring för att på så vis hålla SD och liknande partier i Europa stången.Frågan är om

Sveriges regering och riksdag vill ha hjälp av övriga EU? 7-klövern har i flera år propagerat för denna asylinvandring och sänt ut signaler världen över för att den ska kunna sjösättas. Nu är vi där och än har inga åtgärder vidtagits för att minska Sveriges börda, så av den anledningen får vi förutsätta att António Guterres ord inte tas emot på det sätt man borde förväntas sig.

Signalpolitiken fortsätter i oförminskad styrka.

Källa: TT och Die Welt

Förövrigt undrar vi på Petterssons varför António Guterres aldrig hörs ställa krav på de stenrika oljestaterna på den arabiska halvön? Tar de överhuvudtaget emot flyktingar från muslimska länder, så är de ytterst få.

4 thoughts on “Sverige behöver hjälp, men vill vi ha?

  1. Sverige har inget som helst ansvar att ta emot flera hundra tusen om året som ingen vet vilka dom är.

    Sverige har skrivit på att ta emot 1900 stycken kvotflyktingar men även där fanns det tydligen terrorister som slank i genom.

  2. Vi behöver hjälp!!!!!!! Men den hjälpen består av en enda mening:
    TILLBAKA MED FÖRNUFTET; SJÄLVBEVARELSEDRIFTEN INNAN DET ÄR FÖR SENT!!!!

  3. När Löfven talade sist så försökte han vara bestämd och hojta till. I samma svep talade han då om att de tänker via en ny lag tvinga kommuner att ta emot asylsökande ”på samma sätt som alla EU-länder ska ta emot flyktingar”.

    Undrar hur han tänkt lagstifta om detta?

    Snart har man tagit bort allt kommunansvar. Kommer Löfven & Co att axla det ansvaret?

Kommentera