Debatt: Vad har ni för uppgifter om oss, Expo?

Nedanstående från Dispatch International. 

Vi vill veta vilka uppgifter stiftelsen Expo har registrerat om oss i sina databaser och arkiv. Av Expos skriverier om oss fyra skribenter och opinionsbildare har det framgått att våra namn har intresserat dem.

Våra åsikter om svensk invandringspolitik skiljer sig från vad Expo brukar hävda, men det i sig ger dem inte rätten att registrera oss – och tusentals andra svenskar. Genom sin särställning som ett etablerat forum mot antirasism har Expo kunnat bedriva åsiktsregistrering i åratal av medborgare som uttryckt åsikter som Expo inte delar.

Aktivisterna på Researchgruppen och bolaget Piscatus AB arbetar på samma sätt, genom att samla in personliga data för att vid lämpligt tillfälle publicera eller lämna övr materialet till medier och andra kunder, vem vet vilka. Vi koncentrar oss på stiftelsen Expo nu, men glömmer inte de två andra åsiktsregistrerarna.

Inte ens östtyska Stasi var så fräcka att de arbetade öppet med denna känsliga information, men Expo skäms minsann inte.

En sökning i deras offentliga publikationer ger:

Ingrid Carlqvist, 24 träffar

Mats Dagerlind, 8 träffar

Jan Sjunnesson, 7 träffar

Roger Sahlström, 1 träff

Givetvis ska en tidskrift eller webbsida kunna publicera namn på aktuella personer, men vi vill veta vad Expo mer döljer om oss i sina databaser. Det du ännu inte publicerat. Det vill vi få reda på. och vi har stöd i lagen.

På Datainspektionens webbsida kan man läsa: ”Den personuppgiftsansvarige är skyldig att ge dig besked om han behandlar personuppgifter som rör dig eller inte. Om dina personuppgifter behandlas ska den personuppgiftsansvarige också lämna skriftlig information om vilka uppgifter om dig som behandlas, varifrån uppgifterna är hämtade, ändamålen med behandlingen och till vilka mottagare eller kategorier av mottagare som uppgifterna lämnas ut. Information ska normalt lämnas inom en månad från det att du gjorde din ansökan.”

Vi ber därför Expos personuppgiftsansvarige att skicka oss registerutdrag enligt Personuppgiftsdatalagen på vad registrerat om oss. Våra adresser har de redan så det är bara att kopiera och posta. De har en månad på sig att svara.

Den som gör sig skyldig till brott enligt personuppgiftslagen kan dömas till böter eller fängelse i högst två år. Vi uppmanar de tusentals andra personer, kända och okända, som likt oss finns i Expos register att göra likadant.

Ingrid Carlqvist, chefredaktör Dispatch International

Mats Dagerlind, ansvarig utgivare Avpixlat

Roger Sahlström, reporter och fotograf

Jan Sjunnesson, fri skribent och folkbildare

Fotnot. Detta debattinlägg har erbjudits Journalisten, Folkbladet, Nyheter24, SVT Opinion, NWT och Aftonbladet, som alla tackade nej eller lät bli att svara.

Om Expo

6 thoughts on “Debatt: Vad har ni för uppgifter om oss, Expo?

  1. Albin är ju här för att dels bevaka oss för “någons” räkning, dels reta upp läsare så de svarar obetänksamt, varpå hen kvickt informerar Expo och dylika organisationer.

  2. Man blir inte vidare förvånad då R.A_berg lever på att göra lågnivåtelevision om människor vilka uttrycker sina åsikter.
    Men han är ju jude och de är rätt kända för att göra som de vill och ge blanka f_n i folkrätt med mera…ungefär som folkslag med annan religion. Ja, ni vet nog.

  3. Expo liknar både Stasi. KGB, SS , Alex Bengtsson är till utseendet lik Goebbels Hitlers propagandaminister.

Kommentera