När Reinfeldt raserade

Granskning Sveriges avslöjande om Fredrik Reinfeldts personliga intresse i att rasera svensk välfärd kom väl inte som någon överraskning för oss i alternativa medier.

Frågan är hur förvånade ministrarna i hans Alliansregering är idag? Var det Reinfeldts egna intressen som styrde en regering bestående av fyra partier, eller var de övriga med på det hela? 

Att Reinfeldts mål var att rasera den svenska välfärd som generationer av svenska medborgare byggt upp, borde få många att reagera. Inte minst borde nuvarande regering skrika högt, men istället fortsätter de på samma linje. Förstå det den som kan?

Reinfeldts och de Nya Moderaternas politik har visat sig vara ödesdiger för det svenska samhället, men varför reagerar inte etablissemanget när det svenska samhället också inkluderar de invandrare som 7-klövern ständigt vurmar över? Att rasera vår välfärd, innebär inte bara att vi etniska svenskar dras med, det gäller också alla svenskar med utländsk bakgrund. Så vad är egentligen syftet? Dagens moderater borde ha ett och annat att fundera över.

En sak ger jag ändå Reinfeldt rätt i. I dagens Sverige är det alldeles för lätt att bekvämt luta sig tillbaks och invänta de höga bidragen, utan att det ställs några särskilt höga krav på mottagaren. Inte minst gäller det nyanlända som redan i starten kan hämta ut ett retroaktivt bidrag som föräldrapengen, men givetvis gäller det också många svenskar som inte bryr sig för att de inte behöver bry sig.

Har våra politiker tagit lärdom? Nej.

Redan 2004 beskrev en invandrare från Turkiet den svenska invandringspolitiken som en katastrof, där han bl.a. förvånades över hur den svenska regeringen kunde fortsätta ta emot så många nyanlända när man inte klarade av att hjälpa de som redan kommit. Tio år senare berättar en ung invandrarkvinna att många nyanlända inte anstränger sig p.g.a. de höga bidragen.

Som sagt, har våra politiker lärt sig? Nej.

Fredrik Reinfeldt (M) ville rasera den svenska välfärden. Stefan Löfven (S) vill minska gapet mellan de som jobbar och de som lever på bidrag och därmed lär han knappast engagera de som inte vill och de som är nöjda med de bidrag de redan får.

Uppenbart är att den svenska välfärden ska raseras, oavsett om vi har en borgerlig eller socialistisk regering. Skillnaden ligger i att metoden skiljer sig åt. Den stora frågan alla borde ställa sig är VARFÖR?

15 thoughts on “När Reinfeldt raserade

 1. Ett socialt experiment för att se vad innevånarna i ett land accepterar innan det upplöses som nation – att initierat av Bilderberggruppen eller liknande organisation?

 2. Det är är tragiskt att se förfallet av en nation, rike och mitt Hemland.Ett land som jag så sent som för 10 år sen var beredd att dö för att försvara(15 mån värnplikt och HV man till 2008)..Jag flyttade utomlands för 6-7 år sen och för varje år jag kommer tillbaka på besök så har något mer raserats…Är det inte tiggare så är det horder av “ensamkommande” som driver runt och våldför sig.. Handgranater, skjutningar, gruppvåldtäkter, djihadister i regeringen eller som predikar öppet med stora statsbidrag Jag följer några mainstream media (svd, dn och GP)och de flesta alternativa och tror tyvärr att det är försent även om SD får 60% 2018….Så jag skriver som Ebba grön sjöng i min ungdom: Beväpna er!!!// Cum deo et victricibus armis!!!!

 3. Ok, Dags o kasta ut packet o markera Tilliten är förbrukad. Vet inte vad SD sysslar med, kanhända finns fingrarna i syltburken. Alla satta att ta livet av oss, allt för elitens fromma.

 4. Varför? Jo, de Europeiska länderna ska bli mer lika. Skillnaderna måste bort så att den Europeiska federationen kan bildas. Det är bara en bonus med muslimsk extremism – då får länderna i EU en gemensam fiende. Länderna i EU avsäger sitt självbestämmande och enas mot det muslimska hotet som gömmer sig i alla länder. Först ska vi låta dem vara i fred dock så att de kan bygga upp sina muslimska arméer i förorterna.

 5. Jag har just nu en debatt med en vänsterpartist på Nyköpings SD-blogg. Kunde lika gärna ha varit med en moderat. Dom vill inte ens fatta att välfärden håller på att bryta samman. Psykvården av idag är ett SKÄMT!

 6. Vem engagerar sig i hemlösa svenskar?

  Efter att miljonprogrammet färdigställts minskade hemlösheten i Sverige. Sedan slutet av 1980-talet har hemlösheten ökat. Även kostnaderna har ökat kraftigt.

  I dag saknas statistik över den svenska hemlösheten. Den officiella siffran på cirka 34 000 är av allt att döma klart i underkant. Siffran är från en tvärsnittsräkning från 2011. De hemlösa som inte är kända av myndigheter eller frivilligorganisationer eller skrivna i Sverige kommer inte med i statistiken.

  Det finns också andra grupper som tillfälligt eller under längre tider lever som hemlösa i Sverige. Av en sammanvägning av skattningar av myndigheter och frivilligorganisationer fanns det 4 000–6 000 fattiga EU-medborgare som tillfälligt vistas i Sverige i mars 2015.

  En tredje grupp är de papperslösa. Socialstyrelsen räknar i Social Rapport (2010) med att det kan finnas 10 000–30 000 i landet. Man måste anta att även denna grupp lever under osäkra boendeförhållanden.

  Ansvaret fördelar sig olika för de tre grupperna. För de svenska hemlösa som är skrivna här i landet har staten och kommunerna det yttersta ansvaret. De fattiga EU-medborgarna har ett juridiskt skyddsnät som Sverige åtagit sig att upprätthålla.

  Huvudansvaret för att skapa drägliga levnadsvillkor ligger dock i hemländerna.

  För den tredje gruppen, de papperslösa, har svenska staten beslutat om vissa akutåtgärder. Även om huvudansvaret för grupperna fördelar sig olika bör vi ha en human och värdig politik gentemot alla grupperna.

  Men det finns skäl till att nu vidta kraftfulla åtgärder med den svenska hemlösheten som har hamnat i medieskugga.

  Det har varit påfallande tyst om hemlöshetsfrågan såväl i medierna som hos regeringen och oppositionen. För ett år sedan slutade regeringens nationelle hemlöshetssamordnare och det finns nu ingen nationell aktör som håller frågan levande.

  Så skriver Hans Swärd , professor i socialt arbete och Per Eriksson, rektor för Lunds universitet 2009–2014, professor i signalbehandling, i en debattartikel i Dagens Samhälle.
  Dagens Samhälle är en tidskrift som jag rekommenderar alla som vill “förkovra ” sig lite mer, i artiklar och debatter.

  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/vem-engagerar-sig-i-hemloesa-svenskar-17360

 7. Jag skäms för att jag röstade på M.
  Jag var tydligen inte tillräckligt intelligent för stt avslöja bluffen.
  Det är slut med det nu.

 8. Jag har sagt det förr.

  Att komma från Täby, heta Fredrik och vara moderat är inte och har inte varit bra, för det svenska samhället.

  Bra inlägg, Stefan K.

 9. Herrar Löfvén och Reinfeldt har en gemensam nämnare: Bilderbergruppen.
  Reinfeldt lockades troligen in på tankespåret “rasera välfärden” av Carl Bildt. Reinfeldt skrev även en bok: “Det sovande folket”.

  I denna film om Bilderberggruppen sägs nämligen bland mycket annat skrämmande att välfärden skall raseras.

Kommentera