”Svenskt” kött från Nya Zeeland


Sällan har man sett ett så fräck bedrägeri, det kanske är lagligt vad vet jag, men det borde inte vara det. Mat från Uppland och svenskt kött med ursprung i Nya Zeeland…Herrarna Andersson & Tillman är i fel bransch…

2015-08-09_2107

UPPDATERAT: Företaget har gått ut med ett meddelande om att varan är felmärkt och att köttet är från Nya Zeeland.

Det är säkert inget fel på kött från Nya Zeeland men företaget Andersson & Tillman skriver som nedan på sin hemsida: ”Äldre och mer anrik jordbruksmark får man leta efter. Vikingar, kungar, bönder vetenskapsmän och studenter har i alla tider kunnat blicka ut över vårt vackra jordbrukslandskap. Vi har en stolt historia men vi är lika stolta över vår samtid. Andersson & Tillman lever upp till den nya tidens krav på bättre råvaror och förfinad smak i den mat vi producerar.

Och så ska det vara närproducerat förstås. Idag vårdar vi relationen mellan storstäderna och den närliggande landsbygden. De uppländska bönderna är kända för sitt engagemang och bjuder gärna in stadsborna till sina gårdar.

Våra bönder är vårt levebröd. Därför lägger vi stor vikt vid att de ska få ett bra utbyte mot det de levererar. Det bäddar för stabilitet och kvalitet. Vi gillar inte långa transporter och lägger stor vikt vid ett djurvänligt förhållningssätt vid uppfödning av våra slaktdjur. Vårt eget slakteri, Lövsta, står dessutom till förfogande för utbildning och forskning vid Sveriges lantbruksuniversitet som finns i Uppsala. Mat från Uppland kan du lita på.”

Så frågan är varför köttet säljs av dem, det är knappast närproducerat från Uppland och det gynnar inte de uppländska bönderna…


9 responses to “”Svenskt” kött från Nya Zeeland

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: