Åtal efter den arabiska terroristattack i Malmö när en mamma med spädbarn blev svårt skadade


INVANDRARVÅLD. I mitten av februari drabbades Malmö av en vansinneskörning. Körningen ledde bland annat till att en mamma och hennes spädbarn ådrog sig livshotande skador. Nu åtalas mannen, som är i 20-årsåldern, för bland annat grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. 

Ahmad El-Moghrabi, förare av kokainracern på Amiralsgatan

Ahmad El-Moghrabi, förare av kokainracern på Amiralsgatan

Det var den 11 februari som vansinnesfärden ägde rum. I närheten av Konserthuset i Malmö vinkade polisen in en bil för kontroll. Bilen stannade dock inte utan körde i väg i hög hastighet längs den hårt trafikerade Amiralsgatan. Polisen följde efter men tappade efter ett tag kontakten med bilisten.

Strax efter Nobeltorget tog färden slut. Efter att ha kört i otroligt hög hastighet, och varit nära att krocka flera gånger, smällde bilen in i ett par parkerade bilar, något som renderade i en stor krasch. Personerna i fordonet klarade sig utan allvarligare skador, men en mamma och hennes spädbarn ådrog sig i samband med kraschen livshotande skador. De båda kunde dock senare återhämta sig från sina skador. Föraren lämnade sedan platsen, men kunde senare gripas av polisen.

Nu står det klart att åtal kommer att väckas mot föraren, som är i 20-årsåldern. Han åtalas för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada, olovlig körning och obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Utöver detta kommer han även att åtalas för narkotikabrott, i samband med vansinnesfärden.

I stämningsansökan går det att utläsa att mannen även tidigare har straffats för olovlig körning. Vidare anses brotten han nu åtalas för vara synnerligen grova.
”Brotten är grova då mannen har tagit en medveten risk genom att köra väsentligt fortare än trafikförhållandena medgivit. Han har härigenom gjort sig skyldig till grov oaktsamhet samt visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom”.

-Pettersson ser inte ett spår av att det skulle vara arabiska terrorister som framfört Mercedesen i PK-media, men den åtalade är Ahmad El-Moghrabi.

Sedan tidigare är Ahmad El-Moghrabi dömd för bland annat flera fall av olovlig körning samt rattfylleri. Bland de övriga brottsrubriceringarna märks rån, vapenbrott, narkotikabrott, hemfridsbrott, våldsamt motstånd samt hot mot tjänsteman.

Totalt förekommer Herr El-Moghrabi under minst 16 avsnitt i belastningsregistret. Vid samtliga tillfällen har han dock kommit undan med lindriga straff och aldrig blivit dömd till fängelse.

TIDIGARE 2015-02-12. Fyra arabiska terrorister har gripits efter angreppet på det svenska samhället på Amiralsgatan i Malmö igår. En nybliven mamma vårdas för livshotande skador och hennes spädbarn för allvarliga på sjukhuset i Lund efter attacken. En annan kvinna vårdas för mindre allvarliga skador.

Videon nedan från Sydsvenskan

Fyra personer greps igår kväll för vansinnesattacken på en mamma och hennes bebis. Två av de gripna är bröder. För tre år sedan låg en av de gripna bakom ett nästintill identiskt brott.

Då slutade flykten undan polisen med att en av de narkotikapåverkade bröderna krockade med en polisbil – och dömdes till fängelse.

I går gick terrorfärden längs hårt trafikerade Amiralsgatan mitt i centrala Malmö. Vid korsningen Lantmannagatan tog det stopp. Mercedesen som de två bröderna misstänks ha kört for med en enorm fart in i ett par parkerade bilar och lämnade en total förödelse.

Vittnen berättar om en smäll som lät som en bomb – och om hur en vit rökpelare syntes efter att bilen kraschat in och totaldemolerat ytterligare två bilar.

En mamma och hennes spädbarn ådrog sig livshotande skador när de kom i kläm efter den otäcka olyckan – men personerna som suttit i det flyende fordonet klarade sig utan allvarliga skador och lämnade platsen springandes.

Samtliga fyra gripna är arabiska invandrare, tre av dem är tungt kriminellt mellan 20 och 22 år gamla som förekommit i flera uppmärksammade och mycket grova våldsbrott de senaste åren. En av dem är dessutom en ökänd vänsterextremist som bland annat deltagit i den bland extremister hyllade ”solidaritetsgruppen” ”Reclaim Rosengård”. Två av de brottsmisstänkta männen är ett brödrapar.

Mona Sahlin får väl sätta dem i terapi och ge dem ett jobb, som trafikpoliser kanske för det är synd om dem. Notera också skillnaderna i sympatiyttringar hos Twittervänster mellan den nioåriga grabben och mamman som blivit av med sitt ben i en terroristattack.

I maj 2012 såg en polisman hur storebrodern, som saknar körkort, körde förbi. När polispatrullen försökte stoppa honom på Sallerupsvägen i Malmö körde han därifrån i så hög hastighet att bilen ”vobblade”, enligt poliserna som förföljde honom

Han körde på gångstigar och cykelbanor på ett sätt som poliserna beskrev som livsfarligt för andra trafikanter.

Dömdes 2013

Jakten slutade först när mannen krockade med en polisbil och när han greps visade det sig han var påverkad av narkotika.

I ett förhör erkände storebrodern olovlig körning men menade att olyckan inte hade inträffat om polisen låtit bli att förfölja honom.

Följden blev att han i februari 2013 dömdes för åtta fall av olovlig körning, fyra av dessa ansågs vara grov olovlig körning. Han dömdes också för tre fall av rattfylleri och fyra fall av narkotikabrott.

Straffet blev två månaders fängelse. Den yngre brodern, som även han gripits misstänkt för att vansinneskörningen i går, dömdes förra året för vapenbrott.

När han stoppades av polis hittades en 9 mm automatpistol. Han dömdes även för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Precis som sin äldre bror har han tidigare dömts för olovlig körning.

-Pettersson läser i flera PK-medier att det kallas olycka men det är ingen olycka när man i berott mod kör i mer än 100 km i timmen, drogpåverkad och visar total förakt för ursprungsbefolkningen…det är terrorism a lá Mellanöstern…

Vissa PK-media är dessutom fräcka nog att skylla på polisen. Polisen jagade inte den flyende bilen, utan följde efter på håll utan blåljus/sirén och tillkallade enheter som försökte genskjuta och spärra av kebabracern fylld med kriminella terrorister…


21 responses to “Åtal efter den arabiska terroristattack i Malmö när en mamma med spädbarn blev svårt skadade

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: