”Ungdomar” spelar fotboll med igelkottar

Djurplågeri har blivit ett problem i Sverige. Det meddelar Kottecentralen i Lilla Edet i Västra Götalands län sedan man fått in ett stort antal igelkottar som har utsatts för djurplågeri, skriver SVT Nyheter Väst.

– Det är ungdomar som spelar fotboll med dem och jag vet inte allt. Jag förstår inte hur folk blir uppfostrade, har man inte empati för djur har man det inte för människor heller, säger verksamhetens ansvariga Monica Jonasson till SVT.

Kottecentralen är en ideell verksamhet som tar emot igelkottar och ekorrar som råkat illa ut. Men ”ungdomarna” sparkar inte bara på igelkottarna, utan knivskär dem också. Nyligen fick Kottecentralen in en igelkottsunge som hade blivit knivskuren.

Enligt Monica Jonasson är djurplågeriet av det fridlysta djuret ett återkommande problem som drabbar mängder av igelkottar varje sommar.

-Pettersson märker att tiderna förändras och ”ungdomarna” också. När jag var grabb gav vi igelkottarna mjölk och spelade boll med läderboll…

 

30 thoughts on “”Ungdomar” spelar fotboll med igelkottar

  1. Eftersom det inte står något om ”kotteskydd” i koranen är det fritt fram…..Tänka själv? Nääääh, inget för oss från MENA…….

  2. Exemplet visar tydligt att MENA-folk har en helt annan moral och rättsuppfattning än vårt folk. Empati-genen saknas hos dem.

    Ibland blir jag rädd och tror att det inte finns en chans i världen att de ska förstå och sluta plåga människor och djur. Det är nästan som om de njöt att det.

  3. Grannskapets barn- och ungdomars nöje i mitt gamla liv utgjordes delvis av att misshandla katter, som i regel var hemlösa. Den enklaste formen var att klippa deras svans. T.o.m. vår familjs kompiskatt råkade ut för det när hon hade blivit gammal och trött.

  4. Vi hade en igelkottmor under vår trappa till trädgården. Hon vaknade och ungarna kom på rad, barnen blev överlyckliga och vi beundrade dem. År efter år hade vi nya igelkottungar i vår trädgård, livets mirakel att förundras över.

    • Är filmen sann?
      Är det så att filmen visar islams rätta sida?
      Är männen på bilden stolta muslimer?
      Kan jag känna mig trygg i Sverige när jag har sett filmen?
      Hur många muslimer i Sverige är stolta muslimer?
      Kommer mina muslimska ”vänner” att sparka fotboll med mitt huvud?
      När är det dags för oss?

  5. Vår lilla igelkottsmamma var på promenad med de två barnen. Hon blev rädd när jag kom och sökte skydd i mitt garage.
    Jag fick ta arbetshandskar på och bära ut henne till de skrikande småkottarna.
    Hon har förlåtit mig nu och vi samsas på gården.

  6. Det gör ont lång in i själen när man hör talas om detta barberi, det är totalt vansinnigt och man förstår inte hur någon människa kan vara så grym och hänsynslös, men förmodligen är inte förövarna människor. Dom tillhör en helt annat art med låga pannor, få hjärnceller och långa hängande armar! Men det gör egentligen inte saken bättre att sånt avskräde släpps in i landet!
    Janne

    • ”Men det gör egentligen inte saken bättre att sånt avskräde släpps in i landet!”

      Subtilt och tydligt på samma gång.

      Stilpoäng till dig! 🙂

    • Janne din analys är ett exempel på raljerande och nedsättande omdömen .
      Istället är det förmodligen så att dessa djurplågare har vuxit upp med ett annat synsätt på djur.
      Du behöver inte gå lägre än till sydliga katolska länder så ser du att deras uppfattning är annorlunda än vår i dessa frågor.

      • Måste du Albin försvara all jävla idioti,bara för att
        det kommer från Mena folk??

      • Menar ”Albin” med sin kommentar till filmen att det på något sätt skulle ursäkta att någon misshandlar djur eller dödar människor och skrattande sparkar boll med deras avhuggna huvuden?

        Jag upplevde en kort tid att ”Albin” blivit lite saklig men denna kommentar återställde min uppfattning.

        Det finns ett antal karakteristika för arten, människa.
        Dessa karakteristika har, av evolutionen, skapat vår nuvarande värld.

        Finns det någon, mer än ”Albin” som ställer sig bakom, och ursäktar, betendet att misshandla djur och döda och skända människor? Detta grundat på att de skulle vara hjärntvättade eller uppväxta i speciell del av världen?

        Jag är inte kapabel att läsa (arabiska?) texten på filmen men tecken tyder (för mig) på att det finns spår av islam i filmen.

        Vilken uppfattning ger detta oss, i så fall, om islam?
        Hur ska vi, i så fall, uppfatta islam?
        Skulle filmen, i så fall, bekräfta att koranen uppmanar ”trogna” att döda ”otrogna”?
        Om individerna på filmen är muslimer, hur ska vi då uppfatta muslimer?
        Vad skiljer, i så fall, muslimer från muslimer?
        Vilken muslim är, i så fall, muslim?
        Hur ska vi, i så fall, betrakta de muslimer vi har intill oss?

        Jag uppmanar alla att se filmen flera gånger för att ta ställning och tänka framåt!

  7. ”Jag förstår inte hur folk blir uppfostrade”….Det förstår egentligen ingen normal människa, men likt förbannat förstår vi hur i helvete det har blivit så här…

  8. Jag måste tyvärr bryta mot din post med att uppföra sig här på bloggen Pettersson och riskera en ban till Gaylord Alias Albins stora förtjusning, dessa ungdjävlar skulle örfilas upp så inihelvete vit som svart, dessa ungdjävlar skulle få satan så mycket stryk så att de inte kan gå mer, man ger sig inte på något/någon levande varelse alls, dessa små söta djur hade jag boende under min balkong när jag var liten, de matades med kattmat och mjölk, fick se småkottar komma trippande på gården i flera år innan de försvann ( som fotboll kanske ) minns att jag läste i smp på 80talet, att något svin hade roat sig med att elda på dessa värnlösa djur, givetvis i ett kulturberikat område.

  9. ”– Det är ungdomar som spelar fotboll med dem och jag vet inte allt.”

    negerboll?

  10. När jag såg detta igår på nyheterna brast det för mig. Igelkottar är på väg att utrotas (det är tyvärr inte muslimer) och är ett enastående litet djur.

    Vem i helvete är det som är så förbannat vidrig och känslokall?

    Jag skall inte spekulera i vilka förövarna är. Då får jag albin efter mig 🙂

      • jgarn I de svenska värderingarna ingår det att varken folk eller djur skall användas som fotbollar. Du skämmer ut både bloggen och SD med sådant elakt tal. Tänk på att många läsare uppfattar bloggen som en SD blogg.
        Alltså motverkar du ditt eget intresse med denna kommentar.

  11. Djurplågeri är åtalbart.
    Detta måste stoppas – så vedervärdigt!

    Om inte ”Rättsvårdande” instanser använde så mycket resurser på meningslösheter (kvasikränkningar m.m.) så kunde de ta itu med reala angelägna frågor.

Kommentera