Tyska seniorer betalar mindre i skatt

PENSIONERNA. I Sverige matas vi ideligen med att Sverige är ett rikt land när det i praktiken redan nu är ett U-land. Tyskland får ofta beröm för att de tar emot många invandrare, det är sant att de tar emot fler än Sverige men Sverige leder skyhögt om vi räknar med asylinvandrare per capita.

2015-07-12_1654

Uppgifterna kommer från en insändare i Bohuslänningen i maj 2015.

12 thoughts on “Tyska seniorer betalar mindre i skatt

 1. När lilla Sverige når till 90 miljoner då kommer våra pensionärer också få gratis vård. Det kommer att ta ett braaaa tag till dess. Vi ska ju göra karriär först, resa jorden runt och leva livet och Seeen skaffa barn.

 2. Ja och ändå håller pensionärs organisationerna tyst här
  i Sverige, inte ens att illegala flyktingar erhåller allt detta
  gratis som pensionärerna får betala kan få dem att föra
  ett jävla liv. Vakna för fan Curt Persson!

 3. Svenska politiker är helt säkert bevisat rasister mot de som bott i Sverige en längre tid. Vill även påminna er om att sju klöverns politiker som t ex fredrik reinfeldt som säger på you tube: Det Svenska folket är förståndshandikappade idioter som inte kan ta vara på sig själv. ! göran persson fd statsminister också en Landsförrädare nummer ett säger att Svenska folket kommer bli mycket mycket arga när de upptäcker stölden som sju klövern gjort på Svenska folkets pensions fond på 700.000.000.000:-SEK.. Personligen vill jag säga att jag tycker de kan få det straff de vill ge till Sveriges befolkning i framtiden = alltså avhuggna händer och fötter och sedan utvisas till en öde öken nakna utan kläder eller pengar. Just så vill sju klövern behandla oss Svenskar. Öga för öga tand för tand skulle vara passande till dessa grovt kriminella Landsförrädare i sju klövern.

 4. Jag hade tänkt mig Portugal när den tiden kommer, men kanske skulle man överväga Tyskland, förutsatt att vi inte lämnar EU vill säga.

  • Jaså är Socialbidrag Pensionsgrundande? Men du
   behöver inte bekymra dig, om eller när du blir så
   gammal, finns där inga förmåner kvar, allt har gått
   åt till flyktingcirkusen, fast flyktingsmugglarna har
   blivit Miljardärer vid det laget!

 5. I Tyskland finns inte heller guld o gröna skogar. Men en stor skillnad vad gäller sjukvård tex är, att man lätt kan få en hälsoundersökning i alla avseenden. Vill man tex kolla för cancer eller liknande, så är det bara att boka en tid. Varje år. Prova det på din lokala vårdcentral!

 6. Det kan hända att uppgifterna är några år gamla.

  Hälso- och sjukvården i Tyskland har försämrat förmånerna något de senaste åren. Olika försäkringskassor har olika förmåner.
  Techniker Krankenkasse, för dem som arbetat inom tekniksektorn, har mest förmåner. Det är avhängigt in- och utbetalningar inom respektive kassa.
  AOK är sämst och den är för dem som inte gjort någon vidare karriär i livet.

  Dock, inte är det så dåligt som i Sverige där 1/3 av svenskarna inte har råd med tandvård!

 7. Jag glömde en viktig detalj. Den årliga besöket hos tandläkaren, kontroll, röntgen är också gratis……….

 8. I Österrike upp till 11000 € betalar pensionisten Ingen skatt alls!!!!! Läkarbesöket är gratis och varje upphämtad medicin -oavsett vad det är- kostar 5.40 €/medicin.Det Finns andra mycket fördelaktiga för pensionärer. Bla.I Wiens kollektivtrafik kostar ett årskort 230 €. Vill tillägga att det är en perfekt fungerade System också. Här har ni något att suga på…..

 9. Pettersson:
  Vet inte var du funnit detta klipp..Men det som framgår av texten är fakta med viss reservation ! M.a.o. är vissa uppgifter rena lögner.
  Folkmängden är t.ex. c:a 81 miljoner varav en stor del,uppskattningsvis 10 miljoner inte är tyskar.Sedan tror jag du måste betala en mindre del för dina glasögon.Vidare är ju tyskarnas försäkringssystem helt annorlunda, vilket innebär att de även betalar privat till sin kassa.
  Det som stämmer är,att skatterna i Tyskland är betydligt lägre än i världens mest skattetyngda land Absurdistan.

Kommentera